Acestea sunt piesele auto cu cea mai rapida uzura

Multe masini au o garantie atunci cand sunt achizitionate de la agentie, care consta in mod regulat din 4 sau 5 ani. Cu toate acestea, la fel ca multe lucruri care sunt fabricate, piesele auto se uzeaza de obicei datorita utilizarii sau periodicitatii lor cu care au fost avute in vedere in timpul fabricarii lor.

Potrivit unui studiu realizat de o  firma de consultanta, o companie care a fost responsabila pentru a intreba cateva mii de soferi din lume despre partile masinii lor, cele pe care au trebuit sa le inlocuiasca cel mai mult in primii trei ani de viata ai noului lor vehicul sunt urmatoarele…

Atunci cand cauti piese auto de foarte buna calitate, primul si cel mai important pas de facut este sa gasesti magazinul potrivit. Pe tepo.ro poti cumpara toate tipurile de piese auto la preturi super avantajaose, astfel incat sa te asiguri ca vei oferi masinii tale cele mai bune variante de piese pentru durabilitate si investitii pe termen lung. Nu uita ca piesele pe care le comanzi trebuie sa fie cele recomandate de producatorul vehiculului astfel incat acestea sa functioneze impecabil pe masina ta, altfel, riscul ca masina sa aiba de suferit este extrem de mare.

  1. Baterie

Este componenta unui vehicul care este cel mai inlocuita. Dintre respondenti, 6% din total l-au indicat ca element principal de inlocuit, indiferent de marca acumulatorilor.

2.Stopuri

Acestea sunt stopurile, care sunt alte componente pe care soferii chestionati au trebuit sa le schimbe in primii trei ani de viata ai masinii lor. Cele care au fost inlocuite cel mai mult au fost lumina de frana si lumina de mers inapoi. Vezi in magazinele de piese auto care stopuri sunt potrivite pentru tine

  1. Discuri de frana

Consultantul raporteaza ca, inainte de a schimba discurile de frana, masina avertizeaza de obicei cu zgomote mici atunci cand soferul apasa frana.

Cand apar aceste zgomote mici, aceasta situatie implica cel putin inlocuirea etrierelor de frana . Cu toate acestea, majoritatea soferilor ignora de obicei aceste prime semnale si merg la atelier numai atunci cand zgomotul creste in intensitatea sunetului. Eroare grava, deoarece degradarea a afectat deja discurile.

  1. Parbriz

3% dintre respondenti au recunoscut ca l-au inlocuit din cauza impactului accidental al unei pietre mici sau al unui obiect prezent pe sosea.

  1. Faruri

Acestea sunt alte piese care au fost reparate cel mai mult de soferii intervievati, in special 1,8%.

  1. Bujii

Acestea sunt piese foarte comune pentru a fi  inlocuite in primii trei ani de viata a unui vehicul. 1,5% dintre soferi au recunoscut ca au inlocuit bujii masinii.

Anvelope sau roti:

Lipsa controlului sau a intretinerii este, de obicei, principala cauza care pune capat duratei de viata utila a anvelopelor. O explozie, o punctie, o uzura neregulata sau deformari, sunt principalele motive pentru care rotile masinii sunt inlocuite.

Catalizatorul:

Abuzarea de calatoriile scurte sau efectuarea mai multor calatorii urbane, in special cu vehiculele diesel, sunt practici care reduc durata de viata utila a catalizatorului. De asemenea, ar putea afecta starea acestui element de a avea bujii in stare proasta.

Cand catalizatorul este in stare proasta, vom percepe o lipsa de putere si motorul se va opri in mod repetat. Daca se intampla acest lucru, puteti lua in considerare cumpararea unui nou catalizator.

Ambreiajul:

Sistemul de ambreiaj este situat intre cutia de viteze si motor, permitand schimbarea treptelor de viteza fara a fi nevoie sa se deconecteze motorul. Durata sa de viata nu ar trebui sa fie mai mica de 100.000 km, desi utilizarea necorespunzatoare poate face ca ambreiajul sa se rupa prematur.

Previous post Ce poarta barbatii in sezonul rece?
Next post Cum pot fi alese corect draperiile moderne astfel incat sa se integreze intr-un decor minimalist?