Acte necesare pentru a închiria un autoturism

Deși pare un subiect destul de banal, serviciile de rent a car pot fi accesate doar în anumite condiții. În sistemul de închirieri auto, masinile pot fi închiriate doar cu anumit set de documente. Acest pachet variază în funcție de fiecare tip de client în parte. Astfel, la inchirierea unui autovehicul vor trebui prezentate in primul rand un permis de conducere si un card de identitate. Cele doua documente sunt elementele de baza pentru inchirierea unui autovehicul. Pe langa acestea, companiile de rent a car mai pot solicita si alte acte. Aflati mai multe din randurile urmatoare…

Companiile de rent a car din Romania au cerinte diferite fata de agentiile din Europa de Vest si Statele Unite. Chiar daca fiecare intreprindere poate solicita alte acte, noi vom prezenta acest subiect la modul general. Veti afla de aceasta data, care sunt actele necesare pentru a inchiria un autoturism pe teritoriul Romaniei. Asadar, sa intram in subiectul articolului.

Ce documente am nevoie pentru inchirierea unui autovehicul?

Cel mai important dintre toate este…

Permisul de conducere

In cazul firmelor cu servicii de rent a car din Bucuresti si din restul Romaniei, permisul de conducere este cerut de fiecare agentie in parte. Acest document nu poate lipsi, daca veti dori sa inchiriati un autoturism. Cu toate acestea, documentul in sine va trebui prezentat in anumite conditii.

Ce trebuie sa contina si cum trebuie sa arate permisul de conducere?

Cele mai multe dintre companiile de inchirieri auto accepta doar permisul de conducere international. Vom explica in randurile urmatoare, ce inseamna acest document. Regulile de circulatie dintre tari pot avea mici diferente. In mare parte, ele se aplica la fel pentru fiecare individ in parte. Indiferent de situatie, aceste mici diferente vor conta in circulatia rutiera. Tarile din Uniunea Europeana, Statele Unite si Canada au pus la dispozitie un permis care sa fie valabil pentru toate aceste state. Ele este permisul international.

Romania, spre exemplu, este o tara care emite permisul de circulatie european. Cu toate acestea, o mare parte din restul tarilor ce nu fac parte din Uniunea Europeana, nu emit acest permis. El se echivaleaza doar dupa ce a fost obtinut permisul din statul respectiv. Un alt fapt pe care trebuie sa il mentionam despre permisul de conducere este ca…

Permisul va trebui sa fie valabil si sa detina toate datele utile pentru inchiriere

Valabilitatea permisului va trebui sa fie pana la data de returnare. Spre exemplu, acesta este necesar sa expire doar dupa ce a fost returnata masina in flota auto. Permisul va trebui deasemeni, sa contina toate datele de identificare. Ele sunt extrem de utile pentru compania de rent a car. In randurile de mai sus, am mentionat ca sunt agentii care pot inchiria fara permis international. Cu toate acestea, permisul va trebui sa contina poza persoanei care inchiriaza masina. Mai mult de atat, acesta va trebui sa includa: nume si prenume, categoria pentru care are permisul, etc. In cazul in care permisul contine toate aceste elemente, nu va trebui sa mai obtineti si permisul international. 80% din companiile de rent a car din Romania vor inchiria si pe baza acestui permis.

Permisul de conducere trebuie sa aiba valabilitate mai mare de un an

Nici o companie de rent a car nu va inchiria persoanelor, care au permisul de conducere mai putin de un an. Mai mult de atat, foarte putine agentii de inchirieri auto nu doresc sa inchirieze persoanelor care au sub 21 de ani. In Romania, este o singura companie care inchiriaza masini studentilor. Aceasta se numeste Rent-4U si a facut capabil procesul de inchiriere pentru aceasta categorie de clienti. Garantia auto a fost eliminata, iar asigurarea zilnica a fost redusa la zero in acest proces de inchiriere. Dar, sa revenim la subiect…

Documentul de identitate

Chiar daca sunteti de cetatenie isrealiana sau romana, va trebui sa prezentati la inchirierea masinii un act de identitate. Fiecare cetatean il detine. Nu va conta zona sau statul din care provine. Acesta poate fi prezentat la agentia de rent a car si in foto-copie. Este mai mult decat necesar sa aveti cel putin o copie dupa acest act, atunci cand inchiriati un autovehicul. In cazul in care nu exista el poate fi inlocuit de…

Daca nu aveti actul de identitate la indemana ( si nici copie ), puteti prezenta pasaportul

Pasaportul poate inlocui documentul de identitate. El este in sine un document international, iar cele mai multe dintre aceste documente prezinta aceleasi informatii precum actul de identitate. Trebuie sa cunoasteti dinainte, ca noi prezentam aceste informatii la modul general. Acest lucru inseamna ca 90% dintre agentiile de inchirieri auto din Romania vor solicita aceste documente.

Ce alte documente mai pot fi solicitate de agentiile de inchirieri auto?

In primul rand, actul de identitate si permisul de conducere sunt cele mai de baza documente pentru a inchiria un automobil. Fara acestea nu se va putea inchiria niciun autovehicul. Desigur, regula se aplica pentru orice agentie de rent a car. Cu toate acestea, mai exista inca un document, pe care toate agentiile de inchirieri auto au inceput sa il solicite de la clientii lor. Acesta este cardul de credit.

Cardul de credit este solicitat de marea majoritate a companiilor de inchirieri masini din Vest

In Europa de Vest si Statele Unite, in proportie de 90% dintre agentiile de inchirieri auto solicita un card de credit. Oarecum este de inteles existenta acestuia. El ajuta extrem de mult la manipularea garantiei auto. Prin cardul de credit se va bloca depozitul auto si va fi deblocat cu usurinta, in momentul in care este returnata masina.

Marea problema vis a vis de cardul de credit este ca a inceput foarte mult sa inlocuiasca din CASH. Dupa cum am mentionat si mai sus, in tarile din Vest sunt foarte putine companii, care accepta clienti fara acest card. Cu toate acestea, pe teritoriul tarii noastre situatia este putin diferita.

In Romania, sunt in continuare companii de inchirieri auto, care sa ofere servicii de inchiriere fara acest card. Numarul lor devine extrem de putin pe zi ce trece si din ce in ce mai multe agentii de rent adopta modelul din Vest. Din punctul asta de vedere, noi suntem de parere ca nu este un model de urmat. Dar, sa revenim inca o data la subiect, pentru ca din nou am deviat de la discutie.

Ce fac daca nu am un card de credit?

Raspunsul este simplu si aveti noroc ca inchiriati autovehicule de pe teritoriul Romaniei. La un simplu search pe Google companie de rent a car fara card de credit, veti gasi cel putin 10 agentii care sa ofere aceste pachete. Totusi, trebuie sa intrebati care este forma de rent, inainte de a inchiria masina.

Ati vazut de aceasta data, care sunt actele auto in serviciul de rent a car.

Acesta a fost articolul nostru. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!

Previous post Cele mai deosebite perechi de incaltaminte le gasesti la GiAnni
Next post Cum sa porti o rochie din dantela pentru un look de milioane