Aplicatii pentru astfel de instalatii sablare aer comprimat

Instalatiile de suflare utilizeaza aer comprimat pentru a propulsa un material abraziv la suprafata pieselor. Un aport adecvat de aer comprimat este essential pentru o varietate de aplicatii diferite, precum de la indepartarea ruginii pana la crearea finisajului dorit.

Astfel ca aplicatiile pentru instalatiile sablare aer comprimat sunt reprezentate de catre curatarea suprafetelor, intrire superficiala, debavurare si de catre slefuirea decorativa. Un mare avantaj este slefuirea decorativa ale pieselor selective cu suprafete diferite.

Sablare/ sablare abraziva cu ajutorul aplicarii aerului comprimat!

Sablarea este adesea folosita ca termen generic pentru sablare abraziva. Aceasta implica curatarea, netezirea sau modelarea unei suprafete dure prin lovirea ei cu particule solide la viteze mari. Efectul este similar cu cel al smirghelului, cu exceptia faptului ca ofera un finisaj mai uniform si poate ajunge in zone dificile.

Sablarea abraziva este un proces in care diferite medii sunt puse pe o suprafata, in functie de aplicatie, pentru a-si schimba textura. Sablarea abraziva poate netezi suprafata, precum si elimina coroziunea. Abrazivii din aceasta aplicatie sunt de obicei propulsati de aerul comprimat, astfel incat alegerea unui compresor sa asigure un flux de aer suficient.

Ai nevoie de aer fara ulei sau este acceptabil un compresor lubrifiat cu ulei? Daca nu te deranjeaza cantitatile mici de ulei in procesul pe care il faceti, atunci lubrifiatul cu ulei este perfect. Daca uleiul din procesul tau este o problema, va trebui sa iei in considerare filtrarea sau un compresor fara ulei. Ai nevoie de aer uscat? In functie de mediul utilizat si de orificiu, aerul uscat poate fi esential pentru fiabilitatea continua a sistemului de sablare. Umezeala din aer poate provoca infundarea mediului de explozie a orificiului sau poate provoca pulverizare.

Doresti sa beneficiezi de aer curat in timp ce lucrezi? De multe ori, hotele respiratorii sunt folosite in cabine de sablare si este foarte important sa stim ca acestea necesita aer de respiratie de gradul D, nu aer comprimat obisnuit. Aerul comprimat, chiar si aerul comprimat filtrat, nu inlocuieste aerul de respiratie de calitate.

Cum functioneaza instalatiile de sablare cu aer comprimat?

Instalatiile de sablare cu aer comprimat, datorita modului specific de functionare, au o mare flexibilitate, fiind gasite in configuratii simple sau foarte complexe. Particulele abrazive sunt proiectate su ajutorul aerului comprimat prin duse speciale si functioneaza pe injector sau pe principiul presiunii, impreuna cu un echipament special de presiune.

Primul process de sablare abraziva implica un material propulsat cu ajutorul aerului comprimat pe o suprafata, cu scopul de a o trata sau pentru a o curata. Proprietatile mediului de sablare utilizate depind de aplicatie, de la medii mai moi, mai putin abrazive, pana la diverse particule de aluminiu sau otel. Mediul de sablare este tras printr-o duza la suprafata care urmeaza sa fie tratata. Fluxurile de aer comprimat, lichid, de obicei apa, vaopi sau metode de proiectie mecanica sunt folosite pentru a propulsa aerul. Procesul poate fi realizat folosind un sistem mobil abraziv, intr-o masina de sablare. Mediile abrazive mai aspre pot avea ca rezultat scantei in timpul procesului de sablare.

Livrare Flori Moldova Previous post Semnificația culorilor trandafirilor
Next post Cumpara consumabile medicale de pe mlm-medical.ro si doteaza-ti spitalul cu toate cele necesare unei bune functionari