Atractia ceasurilor Mido

Compania isi are inceputurile acum 90 de ani. Infiintata in anul 1919, de George G Schaeren la Biel, in Elvetia, a fost inca de la fondarea sa in fruntea designurilor de exceptie, datorita inovatiei tehnice. In anii ce au urmat, Mido s-a dezvoltat si a avansat rapid din punct de vedere tehnologic, dar si estetic.

Au urmat o serie de inovatii cum ar fi primul ceas automat, primul ceas cu arcuri, primul cronograf central, cel mai mic ceas pentru femei, toate acestea marcand progresele tehnologice, iar colaborarea sa cu marcile de lux, precum Mido Bugatti, i-a adus faima la nivel international.

Pe magazinul online de ceasuri originale Orologi.ro, gasiti modele atat pentru barbati, cat si pentru femei, pentru toate stilurile.

Primul ceas de mana Mido care a stranit imaginatia publicului iubitor de orologerie, a fost Multifort. In 1934, cand a luat nastere acest model, a revolutionat lumea ceasurilor, datorita facptului ca avea miscare automata avand aspectul un ceas mecanic clasic. De asemenea era rezistent la socuti, antimagnetic si rezistent la apa, fiind primul ceas cu astfel de dotari in acel moment de pe piata. In anii respectivi si in anii ce au urmat, toata lumea s-a grabit sa achizitioneze un astfel de ceas de colectie.

A doua sa inovatie a fost fabricarea unui ceas cu limbile in centru in anul 1945. Inainte, acestea erau separate. Unul indicat ora si altul minutele, dar nu erau in centrul cadranului. Acum nu pare ceva maret, dar atunci, la vremurile acelea, reprezenta o revelatie.

In anul 1967, Mido lansa pe piata cel mai mic ceas de mana pentru femei din lume.

Astfel ca, avand in portofoliu o istorie a inovatiilor si atatea premii, nu e de mirare ca brandul Mido a fost in topul iubitorilor de ceasuri atat de-a lungul deceniilor. Primul ceas automat, antimagnetic, rezistent la apa al lui Mido a ramas in topul preferintelor timp de peste trei decenii, pana in anii `60. Un alt model de ceas, revolutionar, a fost robotul Mido. El nu s-a oprit niciodata, a functionat toti anii acestia.

Un alt model celebru care a revolutionat industria ceasurilor de mana sub marca Mido in anul 1959, este Mido Commander. A fost primul ceas cu o singura carcasa, o noutate in acea vreme, care a imbunatatit semnificativ durata de viata a ceasurilor. A supravietuit pana in zilele noastre. Printre modelele celebre din gama Commander se numara un ceas de aur de 18 karate. Gama cuprinde de asemenea cronografe si cronometre, certificate COSC.

In 1970, Mido introduce sistemul Aquadura Crown Sealing, de asemenea o inovatie, asa cum ne-a obisnuit, castigand locul ca rege al ceasurilor impermeabile. Nu a fost primul ceas rezistent la apa, dar a deevnit cunoscut ca fiind cel mai bun din punct de vedere al calitatii. S-a vandut foarte bine, deoarece oamenii au ramas impresionati ca pot inota cu el, cronometrandu-si turele fara ca ceasul sa fie deteriorat.

In anii nouazeci, a fost introdus Mido World Timer. Era un ceas functional, care arata ora locala in orice parte a lumii. Detinatorul, trebuia doa sa aduca orasul la ora 12 pe ceas, sa apese coroana si astfel vedea ora locala in momentul respectiv. A fost de mare ajutor in randul oamenilor care calatoreau pentru afaceri.

Azi, Mido face parte din grupul Swatch, care are peste 150 de centre de productie in toata lumea. Majoritatea centrelor se afla in Elvetia, iar restul raspandite in tari cum ar fi Franta, Italia, Germania, Thailanda, Malezia sau China. Din grupul Swatch mai fac parte branduri precum Omega, Longines si multe altele.

 

Zafaran Previous post Parfumul care întoarce toate privirile
Next post Spatii ultrasecurizate cu produse de pe site-ul magazinului Rulouriexterioare.ro