GPL (sau gazul petrolier lichefiat) este un combustibil versatil utilizat în mod obișnuit în case și afaceri.

Vara, veți vedea deseori oameni schimbând butelii de GPL la stația de benzină locală, pregătindu-se să-și alimenteze grătarul. Aceste pot fii livrate livrate la domiciliu de o firmă specializată în butelii la domiciliu oradea.

GPL este, de asemenea, important pentru utilizare în aplicații industriale, comerciale, agricole, horticole și de fabricație. Acasă, ne poate oferi încălzire, apă caldă și energie pentru a găti mâncarea noastră, precum și combustibil pentru mașinile noastre. Acesta alimentează chiar și instalațiile de încălzire!

Dar ce este în el?

GPL este gaz propan, dar în străinătate poate fi și un amestec de gaz propan și butan. Pentru cei cu știință, propanul (C3H8) conține trei atomi de carbon și opt atomi de hidrogen. Butanul (C4H10) conține patru atomi de carbon și zece atomi de hidrogen.

Pur și simplu, aceasta înseamnă că propanul funcționează bine pe vreme rece, dar butanul nu este la fel de eficient. Pentru acele campinguri fericite care se trezesc în dimineața rece, butanul nu este o opțiune excelentă.

Gaz natural și GPL

Aparatele electrocasnice pot funcționa fie pe gaz natural, fie pe GPL, deci este important să știm diferența dintre cele două.

GPL este produs în timpul rafinării petrolului sau este extras în timpul procesului de producție a gazelor naturale. Dacă eliberați GPL, se emite gaz. Pentru a-l transporta, GPL trebuie să fie pus sub o presiune modestă pentru a forma un lichid. Poate fi apoi depozitat și transportat în butelii GPL.

Gaz natural și GPL

Gazul natural este extras din adâncul pământului și poate conține etan, propan, butan și pentan. Casele australiene au de obicei apă caldă, aparate și încălzire alimentate cu gaze naturale, care sunt livrate în conducte.

La Origin, explorăm și producem produse cu gaz pentru a contribui la satisfacerea nevoilor de energie atât la domiciliu, cât și ca sursă de energie fiabilă pentru companii.

De ce să folosești GPL?

GPL are o valoare calorică ridicată, ceea ce înseamnă că, ca sursă de energie, GPL asigură un nivel ridicat de căldură într-o durată scurtă de viață. GPL are, de asemenea, o absență virtuală de sulf, ceea ce duce la o ardere mai curată. De obicei vândut în butelii de gaz, GPL este o sursă de energie convenabilă, portabilă, ușor de transportat cu ajutorul butelii la domiciliu.

Pentru industrie, GPL are o calitate consistentă. Aceasta înseamnă că atunci când este utilizat pentru motoare pe gaz în stivuitoare sau cazane industriale, este fiabil și constant.

Tagged :