Cum alegi un mouse?

 

 Mouse-ul este una dintre cele mai importante periferice pentru desktop-ul/laptop-ul dumneavoastra. Spun si pentru laptop intrucat orice om care doreste sa lucreze eficient si sa fie productiv are nevoie de un nmouse, touchpad-ul fiind incomod de folosit in aceste situatii. Desi aparent alegerea unui mouse nu este grea pentru ca toate fac acelasi lucru, va inselati.

 Pentru persoanele normale sau care lucreaza la PC, calitatea mouse-ului nu are neaparat o releventa enorma. Bineinteles, va recomand totusi sa cumparati mouse-uri de la brand-uri cunoscute si nu foarte ieftine. Conteaza mult preferintele pe care le aveti din punct de vedere al formei, marimea mainii dumneavoastra, daca-l doriti wireless sau cu fir si alte caracteristici asemanatoare. In general, peste acest tip de munca n-ar trebui sa aveti o alegerea grea de facut intrucat exista modele pentru toate preferintele si cel mai important, pentru toate buzunarele.

 Cand vine vorba despre gameri, lucrurile se schimba dramatic. Daca sunteti profesionist sau doriti sa faceti gaming la un nivel inalt, aveti nevoie de un mouse gaming de calitate. Cel ma importat lucru este senzorul care trebuie sa fie precis, calitativ cu multi DPI si cu reglaje. Despre senzori va recomand sa citit pe internet diverse review-uri unde exista topuri, explicatii si exemplificari.

 De asemenea, pentru gameri conteaza mult si aspectul, respectiv greutate mouse-ului. Daca aveti un setup bazat pe o anumita culoare, nu se poate ca mouse-ul sa para din alt film. Bineinteles, si greutatea joaca un rol important. Dar aici revin la ce-am spus anterior, respectiv la preferintele fiecarei persoane in parte.

 Un alt element esential pentru gameri sunt butoanele programabile are mouse-ului si software-ul de control. Acele butoane reprezinta scurtaturi sau actiuni pe care le puteti face in jocuri si care va pot scuti timp util. In general, brand-urile mari va pun la dispozitie si un software special de unde puteti selecta culorile mouse-ului, DPI-ul, acceleratia si alte elemente de acest fel.

 Nu in ultimul rand, stabiliti-va un buget. Exista mouse-uri de gaming incepand de la 20 de lei si pana la 700-800 de lei. Personal nu va recomand mouse-uri sub 50-60 de lei pentru ca au o calitate foarte proasta si n-o sa reziste foarte mult. Aici din nou, conteaza nivelul dumneavoastra de profesionalism, jocurile pe care doriti sa le jucati si cat sunteti dispus sa platiti, bineinteles.

 In concluzie, alegerea unui mouse este destul de complicata, chiar daca nu pare astfel la prima vedere. Va recomand sa va ganditi bine pentru ce doriti sa-l folositi, cat sunteti dispus sa platiti si cel mai important, documentati-va despre fiecare model in parte. Exista sute de surse de unde puteti afla toate detaliile de care aveti nevoie pentru a face alegerea perfecta.

sd1020saa