Cum sa consumi mai putina energie electrica?

Este cald si umed si tocmai te-ai intors de la plimbare. Tot ce vrei sa faci este sa deschizi usa frigiderului si sa stai in fata ei. Nu o face! Te vei simti mai rece, dar daca lasi aerul rece sa scape, utilizand excesiv de multa energie electrica. In plus, te costa mult si afecteaza mediul inconjurator.

Indiferent daca motivatia ta este de a economisi bani sau de a reduce amprenta de carbon, efectuarea de mici ajustari pentru a reduce consumul zilnic de energie poate avea un efect pozitiv asupra mediului si poate ajuta la reducerea cantitatii de energie consumata de comunitatea ta. Stiai ca poti instala o banda LED si vei economisi considerabil? Vezi mai multe detalii aici.

Consumul de energie creste considerabil in intreaga lume

Iata ce spune statistica. SUA gazduieste mai putin de 5% din populatia lumii, dar consuma 17% din energia mondiala si reprezinta 15% din produsul intern brut al lumii, potrivit Centrului pentru Sisteme Durabile de la Universitatea din Michigan. In comparatie, Uniunea Europeana are 7% din populatia lumii, foloseste 12% din energie si reprezinta 16% din PIB. China are 18,5% din populatia lumii, foloseste 24% din energie si reprezinta 18% din PIB.

Daca previziunile sunt corecte, consumul de energie din SUA este de asteptat sa creasca cu peste 7% in urmatorii 20 de ani, potrivit Academiilor Nationale de Stiinte, Inginerie, Medicina. Consumul global de energie este de asteptat sa creasca cu 40%.

Exista o legatura directa intre consumul de energie si mediu. Cand consumam mai putina energie, reducem cantitatea de fum toxic eliberat de centralele electrice, conservam resursele naturale ale pamantului si ajutam la protejarea ecosistemelor impotriva distrugerii. Poate cel mai notabil mod prin care reducerea energiei ajuta mediul inconjurator este prin scaderea produselor secundare daunatoare, cum ar fi dioxidul de carbon, de la centralele electrice care produc electricitate. Reducerea consumului de energie reduce cantitatea de energie electrica pe care trebuie sa o produca centralele electrice.

Reducerea consumului de energie este mai usor de facut decat crezi. Locuind in case mai mici, locuind mai aproape de locul de munca si utilizand transportului public sunt exemple bune. Gospodariile pot economisi pana la 15% pe an la facturile de incalzire si racire prin simpla intoarcere a termostatului cu 10-15 grade timp de 8 ore pe zi, potrivit Departamentului pentru Energie al SUA.

Desi propriile tale ajustari de economisire a energiei pot parea lipsite de importanta, pasii mici devin salturi mari atunci cand sunt inmultiti cu 7 miliarde. Incearca sa schimbi unele dintre obiceiurile tale de viata cu aceste sfaturi simple.

Cateva idei pentru a economisi

Inchide computerul noaptea. Calculatoarele sunt unele dintre cele mai mari consumatoare de energie. Calculatoarele pot fi pornite si oprite de peste 40.000 de ori si nu le va afecta durata de viata.

Alege lumina potrivita. Becurile LED sunt cele mai eficiente energetic. Acestea folosesc cu 75% mai putina energie electrica decat becurile incandescente si dureaza de 25 de ori mai mult.

Deconecteaza electronicele. Chiar si atunci cand sunt oprite, televizoarele, cuptoarele cu microunde, scanerele si imprimantele folosesc puterea de asteptare.

Previous post Uniclean te ajută să elimini și cele mai dificile pete
Next post Clinica dermatologică Skinovate – cele mai utile inovații în medicina estetică