De ce inotul este atat de bun pentru sanatatea ta?

Nu este nevoie sa inotati timp de o ora pentru a obtine beneficiile initiale pentru sanatate. Sesiunile de antrenament de 10-15minute sau 500 de metri sunt suficiente. Cam asa decurg de asemenea si sedintele de cursuri de inot.

Un sport accesibil tuturor

Inotul este un sport pe care il poate practica oricine, indiferent de varsta si de conditia fizica. In plus, inotul nu necesita investitii in echipamente foarte scumpe. Un costum de baie, o casca de inot si o pereche de ochelari de protectie si asta e tot!

Inotul te ajuta pentru a pierde in greutate

Inotul este sportul ideal pentru a slabi, deoarece puteti arde pana la 650 kcal intr-o ora inotand intr-un ritm moderat (fata de 600 kcal in timpul alergarii). Cu toate acestea, trebuie sa fiti consecvent si dedicat. Inotul o data pe luna nu este suficient. Contati pe 2 pana la 4 sedinte de 30 pana la 45 de minute pe saptamana pentru a vedea rezultate vizibile dupa cateva saptamani.

O activitate sportiva fara impact asupra articulatiilor

Unul dintre principalele beneficii ale inotului este cu siguranta absenta impactului asupra articulatiilor si a spatelui, ceea ce inseamna ca acest sport poate fi adoptat la orice varsta. Studiile au aratat ca activitatea acvatica amelioreaza durerile cauzate de artrita si osteoartrita si intareste articulatiile. De asemenea, inotul ajuta la mentinerea si chiar la imbunatatirea sanatatii oaselor la femeile aflate la premenopauza si la menopauza3. Prin practicarea acestui tip de sport, persoanele care au o forma fizica buna se vor proteja de eventualele dureri articulare.

Capcanele pe care trebuie sa le evitati daca vreti sa inotati dupa tehnica corecta

Atat la bras cat si la crawl frontal, exista anumite reguli care va pot ajuta sa va mentineti in forma si sanatosi. Apelati la sfaturile specialistului de la cursuri de inot pentru a va mentine capul deasupra apei, in piscina.

Este suficient sa ne uitam la numeroasele efecte pozitive ale inotului asupra sanatatii pentru a intelege de ce stilul crawl si alte stiluri de inot sunt atat de populare. Este unul dintre cele mai prietenoase sporturi cu articulatiile. Este revigorant si va mentine in forma. Dar exista o mica problema: pentru ca efectele sale pozitive asupra rezistentei si formei fizice sa fie pe deplin dezvoltate, este esentiala o stapanire tehnica perfecta. Multi oameni stiu sa inoate „in teorie”, dar nu o fac „corect”. Au dobandit o tehnica slaba si, de exemplu, isi tin capul deasupra apei la bras, nu-si sincronizeaza miscarile sau nu respira asa cum ar trebui. Dar in inot, de la tehnica la respiratie si pana la tensiunea corpului, totul trebuie sa fie perfect. In caz contrar, corpul este stresat in mod inutil si nu aluneca sau pluteste in mod corespunzator in apa.

De aceea, s-a propus sa se imbunatateasca tehnica inotatori printr-o varietate de cursuri. De la cursuri pentru copii la lectii de crawl pentru incepatori si buni inotatori si cursuri introductive, in prezent sunt oferite aproximativ 70 de cursuri de inot. Iar pentru cei care nu doresc sa invete elementele de baza intr-un grup, sunt disponibile si lectii private. Avantajul acestui lucru este ca nevoile participantilor pot fi abordate intr-un mod mai individual.

Previous post O boxa potrivita pentru repetitiile muzicale
Next post Copiii trebuie sa invete sa fie rabdatori, cooperanti si empatici