Instalarea unei noi baterii in bucatarie

Bucataria este locul in care ne petrecem destul de mult timp pentru prepararea deliciilor culinare cu care ii rasfeti pe cei dragi. Cu siguranta, pentru a reusi sa prepari retete culinare ai nevoie de o bucatarie dotata cu de toate. Incepand de la mobilier si ustensile de bucatarie pana la obiecte sanitare precum baterii bucatarie totul trebuie sa fie functional si sa te ajute sa iti indeplinesti sarcinile din fiecare zi.

Pe piata vei putea sa gasesti numeroase modele de baterii bucatarie precum cele cu dus extractibil, clasice, cu functie de economisire sau de purificare a apei si multe altele. Producatorii de baterii bucatarie au imbinat tehnologia de ultima generatie cu functionalitatea, astfel incat sa poti avea parte de tot confortul atunci cand utilizezi apa in bucatarie.

Ce trebuie sa faci pentru a instala bateria in bucatarie?

Dar, pentru a te putea bucura de baterii bucatarie, un pas important este sa le instalezi. Cel  mai recomandat este sa apelezi la un specialist pentru a putea realiza racordarile eficient si sa nu te confrunti cu probleme ulterioare. Chiar daca apelezi la un specialist este necesar sa stii pe scurt cateva informatii despre cum se instaleaza aceste baterii bucatarie. Acest lucru te poate salva de la inconvenientul de a plati mai mult decat s-ar cuveni pentru a instala modelul achizitionat.

Instalarea unei baterii bucatarie nu este deloc complicata. Tot ce ai nevoie este o trusa de scule bine echipata, putin timp la dispozitie si locul instalarii complet eliberat. Un pas important inainte de a alege bateria este sa te asiguri ca diametrul acesteia se potriveste in orificiul de montare. Daca achizitionezi bateria separate de chiuveta, cum ar fi de exemplu, sa inlocuiesti bateria veche atunci trebuie sa te asiguri ca se potriveste.

De asemenea, conteaza foarte mult si tipul de instalatie pe care il ai. Daca este o constructive noua atunci vei putea sa optezi pentru baterii bucatarie moderne insa, daca este vorba despre un apartament vechi atunci trebuie sa apelezi neaparat la un specialist intrucat va trebui sa reconfigurezi totul.

Alege o baterie care sa fie usor de intretinut si sa iti ofere numeroase avantaje precum cele cu functii speciale de economisire a apei.

         Pasi de parcurs pentru instalarea unei baterii in bucatarie .

Primul pas in montarea unei noi baterii bucatarie este, desigur, sa o demontezi pe cea veche, daca nu ai facut acest lucru in prealabil. Pentru a face acest lucru, trebuie mai intai sa plasezi un vas sau o galeata sub sifon pentru ca in momentul in care il vei desface se va scurge apa. Specialistii recomanda sa lasi sifonul intreg deoarece mai tarziu va trebui sa il montezi la loc.

Daca robinetii coltar nu se mai inchid corespunzator acest lucru se datoreaza ruginei sau calcarului, motiv pentru care va trebui sa le inlocuiesti si pe acestea. Inchide robinetul principal de apa si demonteaza furtunurile de racord. Desurubeaza vechea baterie cu ajutorul unei chei fixe. Dupa ce ai indepartat bateria veche este timpul sa fixezi noile racorduri in orificiile chiuvetei si sa fixezi noua baterie. Inainte de insurubare nu uita sa etanseizei robinetele coltar daca nu sunt prevazute cu garnituri. Conecteaza furtunurile de racord cu robinetii coltar avand grija ca toate sa fie imbinate perfect. Daca ai lucrat corect pana aici, este timpul sa racordezi si masina de spalat rufe sau pe cea de spalat vase. Monteaza sifonul la loc si apoi pune in functiune noua baterie.

 

Previous post Terqua ofera cele mai precise servicii de debitare laser de pe piata de profil
Next post Ce trebuie sa facem cu deseurile auto pentru a avea un mediu mai curat?