Lalelele – flori cu povesti speciale si o simbolistica aparte

Atunci cand esti interesat de povestile florilor tale preferate, ar trebui sa intrii pe flori OKFlora pentru a vedea cele mai frumoase aranjamente de lalele si nu numai. Lalelele sunt florile preferate pentru numeroase persoane si iar simbolistica lor este una speciala. Cu siguranta vei gasi si povestea acestor flori la fel de interesanta cum sunt si ele.

Pentru multi a oferi buchete de lalele este cea mai buna idee atunci cand nu stiu ce cadou sa ofere si cum sa impresioneze persoanele din viata lor. Lalelele sunt asociate cu primavara si reprezinta flori clasice pe care le gasim in aprilie in toate florariile.

Originile lalelelor

Pe langa faptul ca lalelele sunt incluse in buchete flori deosebite, ele vin si cu o poveste. Chiar daca multi cred ca lalelele au ca tara de origine Olanda, acest lucru nu este adevarat. Lalelele sunt originare din Asia. In Valea Tian Shan este locul in care prima lalea salbatca a aparut. Din acest loc lalelele au ajuns in Vest, pana la Marea Neagra.

Simbolistica lalelelor

In prezent, lalelele sunt un simbol pentru eleganta. Florile sunt foarte populare si sunt incluse in buchete de mireasa. Ele aduc un vibe fresh in orice aranjament floral datorita simplitatii lor.

In trecut lalelele au fost vazute drept simbol al fertilitatii si al vietii. In perioada Imperiului Otomat, lalelele aveau semnificatie divina, datorita numelui lor. Ulterior, ele s-au transformat intr-un simbol pentru protectia in lupte. Foarte multe elemente vestimentare din garderoba otomana, chiar si armurile, aveau lalele in diverse forme. Lalelele sunt foarte importante in cultura turca si sunt un motiv principal utilizat pe ceramica din trecut. Un exemplu de utilizare a lalelelor in constructii este faianta de Iznik, in care sunt adesea gasite motive florale. Atunci cand imperiul Otoman s-a exstins, lalelele au fost pentru prima data intalnite in Europa.

Pasiunea pentru lalele

Dupa ce au ajuns in Europa, lalelele au fost considerate si planta exotica. Totul a inceput atunci cand in Olanda, Chalres de l’Ecluse a primit o colectie de lalele. Cu ajutorul caracterului exotic al acestor plante, ele au devenit extrem de dorite de catre toti pasionatii de flori, iar Charles a reusit sa le aclimatizeze in Olanda. Pentru ca lalelele infloresc doar intr-un singur sezon, concurenta dintre persoanele care voiau sa le cumpere a devenit extrema. Astfel lalelele erau un lux si puteau fi cumparate la preturi extrem de mari.

La final se poate spune si ca lalelele, chiar daca sunt considerate flori comune in prezent, vin insotite de o istorie bogata si interesanta. Ele au impresionat mereu prin simplitate si eleganta si au ramas o alegere foarte populara pentru buchete de mireasa si pentru aranjamente. Olanda este numita si tara lalelelor si in prezent se bucura de o productie foarte mare, in timp ce Turcia foloseste inca lalelele pentru a decora gradini si parcuri. Lalelele vor ramane mereu piesele de rezistenta in domeniul florilor si o alegere populara a celor mai mari floristi din intreaga lume.

hemoroizii, cauze, simptome, remedii, tratament, unguent si crema Previous post Crema pentru hemoroizi, remediul cel mai căutat și folosit în tratamentul acestei afecțiuni
Next post Terqua ofera cele mai precise servicii de debitare laser de pe piata de profil