Necesitatea certificatelor ISO in cadrul unei companii

Prin indeplinirea conditiilor necesare precum si prin obtinerea de standarde si certificari, o firma poate activa intr-un anumit domeniu mult mai bine si are la dispozitie mult mai multe posibilitati si oportunitati, de a se dezvolta, de a creste, de a obtine clienti sau parteneri de afaceri. Si pentru ca este scopul si dorinta oricarei firme de a creste, indeplinirea conditiilor cerute este foarte importanta.

In alegerea unui produs sau serviciu oferit de o anumita companie, atat clientii cat si cei ce doresc sa devina parteneri sau frunizori, sunt luate in caldul numeroase aspecte, precum calitatea oferita, preturile, modul de lucru si multe altele iar in functie de acestea sunt luate diverse decizii de abodare a fiecarui aspect. Pentru a putea garanta calitatea a ceea ce ofera precum si modul in care este realizat alaturi de bunele conditii din care este realizat, siguranta angajatilor, a mediului inconjurator sau a informatiilor oferite acesteia, o firma are nevoie de anumite certificate ISO. Acestea reprezinta reglementari implementate la nivel international ce au ca scop garantarea anumitor aspecte cu privire la firma care doreste sa le obtina sau le-a obtinut.

Un proces important in care o certificare ISO este absolut necesara este reprezentata de licitatiile oferite de anumite institutii, de stat sau private. Cu siguranta ca sunt doriti cei mai buni, in urma acestor licitatii si astfel, in cele mai multe cazuri cei ce nu detin certificarile dorite sau nu indeplinesc alte conditii nici macar nu sunt luati in considerare. Iar acesta reprezinta numai unul dintre multele motive pentru care obtinerea unui asemenea status conteaza atat de mult.

Unul dintre cele mai comune standarde este cel al managementului calitatii, oferit de certificarea ISO 9001 si are ca scop principal controlul calitatii serviciilor oferite de o anumita companie. Aceasta, alaturi de alte certificari este adoptat de numeroase firme, chiar si de cele mai mici, care doresc sa-si vanda produsele si serviciile pe o piata cat mai larga si sa le ofere clientilor siguranta ca achizitioneaza ceva de incredere. Desigur, obtinerea unei certificari nu este deloc usoara, necesitand in primul rand o investitie financiara destul de mare, in functie de dimensiunea afacerii, domeniul in care activeaza sau nivelul productiei. Insa, o data cu obtinerea celor necesare, firma este asigurata din mai multe puncte de vedere.

Unele dintre standarsele ISO in vigoare necesita ca o firma ce doreste sa le obtine sa aiba la dispozitie un mediu de lucru corespunzator alaturi de produse de calitate ceruta. In acest scop, sunt realizate cercetari amanuntite inainte ca certificarea sa poata fi eliberata. De asemenea, acestea nu sunt pe viata ci pe perioade determinate, dupa care este nevoie de reinnoirea acestora si in mod clar, alte cercetari ale firmei, pentru ca acesta sa respecte toate conditiile necesare.

Desi o investitie initiala mare, prezenta unei certificari ajuta la obtinerea unei notorietati mai mari si mai ales a increderii clientilor si partenerilor si astfel si un profit mai mare si in cele din urma, recuperarea investitiilor facute. Asadar, o astfel de decizie nu va face decat sa aduca beneficii unei companii, nu doar in prezent ci mai ales in viitor. Controale pot fi realizate de institutiile ce au acest drept oricand, chiar si fara a fi anuntate, si astfel, prin implementarea unuia sau a mai multor certificari si obtinerea conditiilor necesare, pot fi evitate numeroase probleme care altfel ar putea conduce la sanctionarea firmei daca anumite conditii, de siguranta sau calitate, igiena sau productie nu sunt indeplinite si astfel, la pierderi financiare ce ar putea sa nu fie recuperate atat de usor.

Fiind cel mare oras al tarii precum si capitala, 23% dintre firmele active din Romania si 44% din cele cu capital strain de afla in Bucuresti. Fie ca aici au sediul central sau intregul spatiu de productie, exista mai multe oportunitati si sanse de dezvoltare sau de a obtine parteneriate bune insa numai daca acestea detine certificarile necesare, ceea ce se si intampla. Oricine poate afla daca o anumita firma detine un astfel de standard. Astfel de informatii sunt prezente in descrierea produselor sau a serviciilor, prezente pe ambalaje sau in cadrul documentelor ce vin o data cu achizitia acestora. Multi clienti sunt atenti si la astfel de detalii in achizitia unui bun iar asta in mod clar reprezinta un factor de decizie important.

Multe produse de calitate au automat si preturi mai mari, din motive bine stabilite. Exista insa si produse de calitate mai slaba care au insa preturi mari. Este important sa stim care dintre acestea este cel mai bun iar prezenta informatiilor necesare ne ajuta sa stim mai bine asta si sa facem cea mai buna alegere.

Obtinerea unei certificari ISO se poate face de la o firma acreditata care se ocupa cu implementarea acestora. Pot fi obtinute atat de firmele mici cat si de cele mari, in orice domeniu iar prin alegerea unei firme bune, in cel mai scurt timp, chiar si de 4 sau 5 zile de la inaintarea cererii. Acestea pot oferi dupa caz, o sigla personalizata cu certificarea obtinuta sau chiar cu mai multe certificari, pe care le pot insera in documentele oficiale dar si in celelalte precum si in informatiile despre un produs sau serviciu, ajutand clientul sa ia o decizie mai corecta.

Prin obtinerea unui astfel de standard nu numai ca noi ca si clienti putem primi ceva de calitate mai bun si la preturi corecte dar de asemenea, conditile de munca dintr-o firma se imbunatatesc iar impactul negativ asupra mediului inconjurator este redus semnificativ.

tuburi solare lumina UV Previous post Tuburile solare si lumina UV
Next post Care sunt cele mai populare accesorii masina?