Sunt produse de care este nevoie tot timpul si nu pot fi inlocuite cu nimic altceva. Din aceasta categorie fac parte alimentele de baza: painea, zaharul, uleiul, orezul, legumele si fructele, dar si ambalajele din plastic. Uneori ajungem sa percepem ambalajul alimentului de baza ca facand parte din componenta acestuia, fiindca nu putem lua zaharul varsat in sacosa, avem nevoie de galeti din plastic cu capac pentru iaurt si smantana si asa realizam nevoia mereu actuala de producator cutie izoterma.
In prezent, nu putem actiona o secunda fara ambalaje din plastic. Mergi in piata sa cumperi rosii, iar acestea sunt prea coapte? Nu ai curajul sa le pui in sacosa, fiindca vei lasa in urma ta o dara rosie de zeama. Fie le cumperi cu ladita din plastic cu tot, oferindu-te sa dai cativa lei pe ea si bucurandu-te ca iti ramane de tot si o poti folosi si acasa, fie o pui in cutia termoizolanta prevazuta cu capac, pe care o tii in portbagajul masinii.
Am vazut ladite pentru legume-fructe si in balconul celor care stau la bloc, fiindca sunt spatii sigure de depozitare pentru legumele si fructele care nu se pastreaza in frigider.
Recent am fost la o prietena buna si mi-a spus ca de regula cumpara mai multi cartofi si ii pune pe balcon, in aceste ambalaje practice si sub ele pune ziare, reviste sau pliante ca sa nu se faca murdar jos.
Merg la supermarket, laditele din plastic sunt acolo. Datorita lor, dupa ce imi pun manusa din plastic, pot alege cu grija legumele pe care doresc sa le cantaresc si sa le cumpar.
Daca ar fi puse la gramada, mi-ar fi imposibil sa depistez morcovii taiati sau ceapa stricata.
Este sezonul conservelor si nelipsitele lazi de legume sunt pline de parca ar fi pictate. Merita sa le faci poze vinetelor care se rasfata in aceste ambalaje, mandre de culoarea lor originala, castravetilor, rosiilor, ardeilor si gogonelelor.
De multa ori, comerciantii care stapanesc arta aranjarii estetice a unei ladite pline cu fructe sau cu legume vand mult mai bine decat ceilalti care asaza la intamplare produsele in acest ambalaj.
Secretul consta in parcurgerea urmatoarelor etape:
- Se aleg ladite frumoase, gri sau verzi, care arata ispititor si nu sunt rupte, ci parca ar fi noi si se spala temeinic.
- Se aleg cele mai frumoase fructe si legume si se spala, apoi se dau cu ceva care sa le faca sa straluceasca in lumina naturala.
- Sub exemplarele model se pot pune si legume sau fructe obisnuite.
Am vazut formandu-se cozi la cei care procedau in acest mod. Oamenii descopereau strategia cand era prea tarziu si nu mai aveau nimic de facut. Omul isi vanduse deja marfa, incasase banii si plecase.
Asta se intampla cand cel care vinde nu te lasa sa iti pui personal marfa pe cantar, dar cand te autoservesti iti este mult mai usor sa iei din ladite decat din gramada.
Daca nu ar exista laditele, produsele s-ar imprastia peste tot.
Ambalajele din plastic faciliteaza si culesul, fiindca aceste ladite usoare pot fi tinute de manere si plimbate printre randuri, pana sunt umplute, apoi puse in stive intr-un loc din care pot fi incarcate cu usurinta. Legumele se mentin perfect fiindca nu sunt puse intr-un ambalaj, apoi descarcate jos sau in alt ambalaj de doua-trei ori sa se bata si sa se strice.
Cand nu existau laditele din plastic, oamenii procedau in acest fel si o mare parte din recolta era compromisa. Rosiile erau culese intr-o galeata, galeata plina descarcata intr-un cos mai mare si tot asa.
Frcutelor culese cu mana li se face mult rau sa fie mutate dintr-un ambalaj in altul. Cred ca la asta s-au gandit si producatorii de ambalaje cand au proiectat laditele usor manevrabile si de dimensiuni relativ reduse ca omul care le cara pline sa nu aiba de suferit.
Dar de strugurii care pot fi pusi in cutie termoizolanta, sa isi lase zeama acolo si nimic sa nu se piarda, ce spuneti?
In timp ce in containere se pot pune strugurii de vin, in ladite vor fi culesi cei de masa si iti poti aduce recolta acasa, chiar daca via se afla la zeci de kilometri.
Acum, uitandu-ma in jurul meu la ceas de toamna bogata si frumoasa, inteleg nevoia societatii de producator ambalaje din plastic de calitate premium, fiindca si targurile de toamna se fac cu ajutorul acestor obiecte indispensabile.
Merele, perele, gutuile nu pot fi asezate nici jos pe pamant sau pe beton, nici gramada pe masa, ci este nevoie de ordine ca vanzarile sa creasca.
Se spune ca de multe ori ambalajul este cel care vinde marfa si aceasta afirmatie este verificabila. In ambalajele de calitate, marfa poate fi expusa conform principiilor estetice.
In concluzie, profitati de existenta acestui magazin de ambalaje din plastic si comandati ceea ce aveti nevoie din cele 1000 de modele de produse aflate in stoc!
Comandati fara retinere, fiindca produsele nu sunt scumpe, isi vor dovedi utilitatea in timp si in plus, vor fi livrate la adresa indicata!
Nu uitati de galetile din plastic cu capac in care puteti depozita miere, gemuri, sucuri si compoturi pana gasiti ambalajele ideale pentru aceste bunatati!
De ceva timp, ambalajele din plastic sunt peste tot si oamenii si le cumpara si pentru a pastra ordinea in pivnite, in atelierele lor sau in camara cu bunatati pentru iarna.
Am generalizat pastrarea fructelor si legumelor in ladite din plastic si mi se pare ca acestea tin mai mult si este mai multa ordine in gospodarie.