O vizita salvatoare la cabinetul de cardiologie pediatrica

Copiii acestei epoci sunt mult mai sensibili atat din punct de vedere fizic, cat si emotional decat generatiile din trecut. Este posibil ca tocmai de aceea ei sa fie protejeati excesiv de catre parintii lor sau invers sa fi devenit extrem de fragili din cauza excesului de protectie. Sigur ca se elimina din grila acestei observatii copiii care se nasc bolnavi sau care se imbolnavesc in timpul vietii si care au nevoie imperioasa de atentie, de ingrijire si de protectie.

In trecut, de la varsta de 6 ani copiii erau luati cu parintii lor pe camp si in gradina si li se cerea sa munceasca dupa puterile lor, fiind educati ca intr-o familie fiecare membru ii sustine pe ceilalti dupa puterile sale.

Ce putea face un copil in gradina? Sa aduca din casa o sticla cu apa si pahare, sa nu mai iasa adultii de pe loc, sa aduca un cos gol, sa culeaga si el simbolic cateva rosii, cateva vinete, ardei si castraveti.

In trecut, fara a fi nostalgici, copiii erau certati cand era cazul si nu mai plangeau asa de mult. Poate ca li se acorda mai multa atentie, poate ca se jucau si faceau sport mai mult, cert este ca nu oboseau si se imbolnaveau mult mai greu.

De vina sunt: tehnologia cu tentatiile ei, alimentatia care faciliteaza obezitatea, asteptarile prea mari pe care le au parintii de la copiii lor. De la varste fragede sunt inscrisi la fel si fel de cursuri, dati la pregatiri, dusi la inot, la pian si la chitara, fiindca asa este la moda acum.

Suprasolicitarea duce la senzatia de oboseala, chiar daca un copil este plin de energie in aparenta, are si el limitele lui, plus ca in scoli bullying-ul este in floare.

Parintii isi protejeaza copiii fiindca ii iubesc enorm, de aceea simt nevoia sa le ofere tot ce vor si de aceea au grija sa primeasca o educatie aleasa si completa, compatibila cu epoca noua.

Dar uneori copiii obosesc foarte repede, respira cu dificultate, au manifestari care sperie parintii. In cazul in care aceste situatii se repeta, se impune o programare la  cabinet cardiologie Bucuresti deschis recent la Policlinica Baba Novac din Bucuresti. In prezent, policlinica ofera promotii la cardiologie pediatrica, pretul unui pachet complet fiind de 380 de lei.

In schimbul acestor bani, medicii specialisti ofera: consultatie, EKG, ecografie cardiaca. Cardiologia pediatrica este o specializare pretentioasa pentru ca in afara priceperii profesionale si a aparaturii moderne, medicul trebuie sa detina si cunostinte de psihologie a copilului, sa il determine pe cel mic sa accepte sa fie consultat, sa il pregateasca atent pentru interactiunea cu aparatele.

Nu este usor sub nicio forma pentru ca tentatia copiilor este de a se refugia in bratele parintilor si de a refuza orice cooperare cu medicul. Cardiologul pediatru este rabdator prin definitie.

Parintii pot face programarea de acasa, avand la dispozitie pe site datele de contact si formularul online Faceti o programare. Mama sau tatal copilului nu este nevoita/nevoit sa se invoiasca de la serviciu, fiindca la policlinica se lucreaza de luni pana vineri de la ora 9 la ora 20, prin urmare se poate alege o ora potrivita dupa intoarcerea de la serviciu. Pe site se afla si fotografii ale aparatelor si o prezentare detaliata a personalului, a tuturor cabinetelor si a echipamentelor medicale de top.

Persoanele care au nevoie de controale medicale urgente, de investigatii serioase si de interventii si terapii afla de pe site ca la policlinica exista urmatoarele cabinete:

-cardiologie pediatrica si adulti;

-dermatologie;

-diabet, boli de nutritie si boli metabolice;

-endocrinologie;

-recuperare medicala;

-reumatologie;

-ecografie.

Aici se fac multe terapii menite sa aline durerile, sa ajute la regenerarea tesuturilor, sa inlature celulita si sa faca pielea frumoasa. Sedintele de masaj sunt utile si celor care stau 8 ore pe un scaun la birou si au dureri mari de spate, de umeri si de picioare. Este rau cand oamenii stau in picioare 8 ore in timpul orarului lor de lucru, dar la fel de daunator este si statul pe scaun.

Un masaj alunga stresul acumulat in mai multe zile de lucru si pune in miscare sangele si in zonele in care circulatia se desfasoara cu anumite probleme.

La masaj se pot programa oamenii cu dureri, dar si cei sanatosi care doresc sa se relaxeze si sa arate bine. Microundele alina durerile, elimina semnele de pe corp dobandite in urma unor rani sau operatii, grabesc vindecarea si ajuta la regenerarea tesuturilor. Aceasta terapie nu este dureroasa sub nicio forma, ci consta in asezarea aparatului care emite caldura.

Preturile sunt afisate pe site, promotiile autumnale la fel. Pentru o ecografie nu se face lista de asteptare, ci pacientilor li se fac si investigatiile si terapiile la timp si marea bucurie este aceea ca nu sunt obligati sa se interneze pentru rezolvarea unei probleme.

Citind informatiile de pe site, oamenii afla si informatii utile, cum ar fi: patologia endocrina, beneficiile masajului, ale micorundelor sau ale magnetoterapiei, bolile pe care le poate trata reumatologul.

Pacientii sunt indrumati cu tact sa inteleaga ca orice intarziere va avea consecinte grave asupra intregului organism. Si o boala aparent usoara poate fi comparata cu o carie. Nefiind tratata la timp sapa in dinte sau in masea pana cand acesta se va reteza din radacina si va trebui scos.

Acum nu exista scuza ca la spitalele de stat sunt liste de asteptare si oamenii nu au unde sa mearga pentru consultatii, investigatii si terapii din moment ce exista o policlinica atat de dotata in Bucuresti!

 

Previous post Cat de benefici sunt pantalonii de antrenament?
Next post E potrivit pentru o cerere în căsătorie un inel cu safir?