Platforma de transport auto- cea mai rapida solutie de transport atunci cand nu mai porneste masina

Daca ai intampinat o problema cu masina care nu mai porneste, poti apela la tactarea ei sau remorcare. Pentru mai multe informatii intra pe  tractari Oradea 24 si vei gasi tot ce trebuie sa stii despre asistenta rutiera.

Cum se face?

Vehiculul pe care il vom tracta trebuie sa fie pus in viteza neutra, acest lucru se aplica masinilor cu transmisie manuala sau automata. Mai tarziu trebuie sa puneti coarda in locul potrivit, fiecare vehicul are o pozitie diferita si acest lucru trebuie facut cu grija si precizie. Pentru a imbunatati si mai mult aspectul de siguranta, mai multe centuri au indicatori pentru ca alti soferi sa manifeste prudenta atunci cand vad masini in situatie de remorcare.

In cazuri foarte specifice, puteti utiliza, de asemenea, o platforma de tragere, aceasta functioneaza pentru a transporta masini clasice sau vehicule de curse; acestea prin diferite reglementari de siguranta rutiera este necesar sa fie cuplate la o platforma. Desi acest plus are un cost foarte ridicat, poate simplifica lucrurile, dar nu este ieftin deloc.

De asemenea, puteti obtine accesorii suplimentare, astfel incat vehiculul dumneavoastra sa fie remorcat mai usor si mai sigur, cum ar fi suporturile platforma.

Comportamentul vehiculului la remorcare

Datorita incarcaturii la tractarea unui alt vehicul, comportamentul masinii de tractare va fi complet diferit, prin urmare, trebuie sa fim foarte atenti, sa mentinem o viteza adecvata si sa avem control deplin al vehiculului. In aceste cazuri, nu trebuie sa mergeti rapid si, prin urmare, conduceti fara probleme si in siguranta.

De asemenea trebuie sa aveti o viteza care sa nu depaseasca limitele de viteza in zonele respective. In afara de faptul ca putem fi amendati, riscul de a avea un accident creste atunci cand conduceti tractarea unui vehicul. Amintiti-va ca inainte de toate acestea este esential sa vedeti daca masina din spate este tinuta optim si fara complicatii.

In plus, incercati sa franati foarte atent si progresiv, precum si sa evitati sa faceti miscari bruste, deoarece acestea pot duce la o nenorocire si mai mare. Un alt lucru de luat in considerare este soferul care se afla in masina remorcata, pentru ca trebuie sa fie atent si la drum, sa miste volanul si sa foloseasca frana atunci cand apare un semafor sau o curba.

Alte aspecte de luat in considerare

Acest tip de manevre prezinta un risc daca nu sunt efectuate in cel mai potrivit mod, deoarece daca franghia nu se leaga bine, putem genera o problema si mai mare pentru vehiculul pe care il vom tracta. Utilizati aceasta resursa atunci cand este necesar, deoarece apelarea unei macarale simplifica lucrurile si chiar si acest tip de asistenta poate face parte din acoperirea asigurarii.

O alta problema care trebuie luata in considerare este cea a reglementarilor rutiere, deoarece pentru a putea tracta un alt vehicul este necesar sa se considere ca reglementarile vehiculului remorcat trebuie sa fie la indemana si in ordine. Trebuie sa va asigurati ca placutele cu numere sunt vizibile si sa aveti carnetul de circulatie la indemana.

 

Previous post O piesa frumoasa este suficienta pentru a te face sa iesi in evidenta
Next post Lucruri simple care te ajuta sa ai o relatie de cuplu frumoasa