protectie colturi mobila

Protectie pentru colturi de mobila – o achizitie pentru care bebe iti va multumi!

Copiii au resurse inepuizabile de energie si buna-dispozitie, insa oferirea unui spatiu sigur de joaca si dezvoltare isi pune clar amprenta pe starea lor emotionala. Pentru a te asigura ca iti securizezi emotional copilul, specialistii recomanda montarea dispozitivelor care sa impiedice accidentarile ce pot aparea in joaca, asa cum este o protectie colturi mobila.

Ce sunt protectiile pentru colturi de mobila?

Protectiile din oferta buy4baby.ro sunt realizate din silicon si au fost special gandite pentru a face mai ”prietenoase” colturile meselor sau ale diverselor piese de mobilier. De asemenea, montarea acestor protectii pentru colturi reduce din impactul pe care o lovitura l-ar putea avea asupra copilului.

Protectiile sunt realizate din material moale si transparent, placut la atingere. In plus, se integreaza perfect in designul camerei si nu afecteaza aspectul acesteia. Sunt realizate cu bun-gust si se pierd in decorul general, avand un impact vizual neutru.

Montarea se face simplu, usor si rapid. Daca iti doresti sa instalezi asfel de protectii, nu trebuie sa faci rost de scule suplimentare. Aceastea se lipesc cu ajutorul unei benzi dublu adeziva inclusa in pachet. In plus, pentru o fixare mai buna, este indicat sa cureti cu apa si sapun suprafata pe care vor fi montate. De asemenea, nu e recomandat sa aplici protectiile pe suprafete murdare sau umede.

Protectie pentru colturi de mobila – efecte asupra personalitatii copilului

protectie colturi mobila
protectie colturi mobila

Montarea unor protectii nu doar ca marcheaza locurile cu potential de risc crescut, ci te va ajuta si sa ii securizezi spatiul de joaca. Petrecerea timpului de joaca intr-un spatiu sigur are efecte extrem de puternice asupra personalitatii copilului. Poate nu ai acordat atentie acestui aspect, insa personalitatea copilului va fi modelata inclusiv de aceste detalii:

  • Siguranta – securizarea colturilor mobile va scadea numarul accidentarilor serioase, astfel ca bebelusul tau nu se va teme sa exploreze mediul inconjurator linistit, fara teama;

  • Libertate – copilul va avea libertatea de a se juca fara sa fii nevoit sa-i strigi incontinuu ”Ai grija!”, ”Vezi, nu acolo, te vei lovi!” etc. Indiferent de cat de mica va fi distanta dintre el si coltul mobilei, un eventual impact va avea consecinte minime, fara durere pentru copil. Socul loviturii va fi amortizat de o protectie pentru colturi de mobila, realizata din silicon;

  • Atentie – cu toate ca va sti ca nu este pericol de ”Au!”, copilul va remarca aceasta protectie pentru colturi de mobila si te va intreba despre ea. Astfel, ori de cate ori o va vedea, va sti ca joaca in apropierea mobilei trebuie sa implice si atentie sporita. Atentie, dar nu teama!;

  • Concentrare – copilul se va putea concentra asupra jocului si nu isi va inhiba distractia de frica aparitiei unor eventuale accidentari;

  • Scaderea anxietatii – joaca si jocul liber, fara atentionari repetate, vor ”construi” un copil liber si sigur pe sine, fara teama pericolelor iminente. Anxietatea va fi un termen ce va ramane necunoscut copilului tau mult timp, cel putin cat inca va putea ramane in lumea minunata a copilariei.

O protectie colturi mobila va reprezenta un plus de liniste si relaxare chiar si pentru tine, caci nu vei sta mereu cu inima cat un purice atunci cand mogaldeata ta trece pe langa masa si se dezechilibreaza.

Previous post La ce sa fii atent atunci cand cumperi lampile pentru unghii cu gel?
Next post Astrid îți asigură articole de îmbrăcăminte perfecte pentru iarnă