Tot ce trebuie sa stii despre jantele din tabla?

Desi motivatia celor mai multi atunci cand monteaza jante din aliaj este de a-si face masina mai frumoasa, exista multe beneficii mai importante in spatele acestei miscari. In plus fata de imbunatatirea estetica, cel mai mare avantaj al inlocuirii rotilor metalice ale masinii cu (de obicei) roti din aluminiu este greutatea sau, mai precis, reducerea. Jantele si anvelopele au cea mai mare parte din greutatea fara suspensie a masinii si fiecare gram pe care il eliminam contribuie foarte pozitiv la manevrarea masinii noastre. Daca nu stii cum sa iti alegi jantele cel mai bine ar fi sa mergi intr-un service auto pentru a afla care sunt modelele potrivite pentru tine. Alege de fiecare data variante de calitate premium si bucura-te de toate avantajele pe care acestea ti le pot oferi.

La ce ar trebui sa fii atent in ceea ce priveste dimensiunile, cadrul, decalajul si rigiditatea rotilor?

Inainte de a alege roti pentru masina, trebuie sa ne asiguram ca, caracteristicile noilor roti sunt compatibile cu masina noastra. Cu toate acestea, regulile pe care ar trebui sa le urmati sunt:

  1. Acelasi numar de gauri si axa geometrica similara.
  2. Diametru interior identic sau mai mare.
  3. Echivalarea compensata.
  4. Rigiditatea ridicata imbunatateste aderenta masinii pe sosea.

Caracteristicile rotii: Explicatia termenilor necunoscuti

Cadrul  unei jante este expresia numarului de suruburi si diametrul format prin cercul imaginar care trece prin centrul gaurilor lor. De exemplu, daca numerele „5-114.3” sunt scrise pe janta, inseamna ca janta are cinci suruburi si diametrul cercului format de suruburi este egal cu 114,3 mm. Prin urmare, cadrul determina in esenta daca o janta se poate potrivi in masina noastra.

Offsetul  este distanta formata intre axa de simetrie a jantei si planul de sustinere a discului jantei (spite), cu butucul pe care se sprijina (frane si suspensii). Un offset cu numarul „35”, de exemplu, indica faptul ca aceasta distanta este egala cu 35 mm.

Cu  cat este mai mare decalajul , cu atat janta va intra mai mult in axa si risca sa va atinga etrierele sau amortizoarele de frana. Cu cat este mai mic decalajul, cu atat janta iese mai mult pe drum.

 

Tine cont de faptul ca atunci cand alegi cele mai bune produse ele sunt foarte rezistente, insa mai devreme sau mai tarziu se vor stramba din cauza gropilor si drumurilor foarte proaste, specifice tarii noastre. Daca ti se intampla asta poti apela oricand la roluit jante tabla astfel incat sa obtii cele mai bune rezultate, intr-un timp foarte scurt.

In functie de zona in care te aflii, alege o companie locala care sa se ocupe de rotile tale, pentru ca atunci cand jantele se stramba, riscul ca presiunea din anvelope sa scada este foarte mare. Daca esti in Brasov, poti alege oricand o vulcanizare roti non stop Brasov in care sa mergi cu masina la orice ora pentru a indrepta jantele si pentru a umfla rotile la loc, astfel incat sa poti evita cu succes surprizele neplacute.

Previous post Parintii si educatorii iubitori inchiriaza Mos Craciun
Next post Cum se fac florile de sapun si de ce sunt din ce in ce mai apreciate?