Cand este recomandat masajul terapeutic?

Pentru ca suntem din ce in ce mai stresati este necesara realizarea cat mai multor activitati care au drept scop relaxarea corporala si psihica si reducerea nivelului de stres. Analizand avantajele oferite s-a ajuns la concluzia ca masajul terapeutic este una dintre cele mai eficiente solutii in cazul persoanelor care au nevoie de relaxare si de eliminarea stresului. Cu toate ca un astfel de masaj poate fi realizat de catre orice persoana se recomanda ca acesta sa fie prestat de catre o persoana care este specializata in realizarea masajului terapeutic. De ce? Pentru ca o astfel de persoana stie care este modalitatea corecta in care trebuie sa fie realizat masajul pentru ca pacientul sa se poata bucura de cat mai multe beneficii oferite de catre acest tip de masaj.

Cand se recomanda apelarea la masajul terapeutic?

La fel ca si masajul de relaxare, masajul terapeutic este o terapie la care se poate apela in orice situatie. Cu toate acestea, exista anumite situatii in care acest tip de msaj este recomandat in mod expres. Este vorba despre urmatoarele situatii:

 • Corectarea posturii corpului. Din varii motive se intampla destul de des sa stam in pozitii gresite din punct de vedere al posturii corpului. Astfel de situatii conduc la aparitia durerilor de spate dar si la strambarea pozitiei coloanei vertebrale. Pentru ca o astfel de situatie poate conduce la aparitia unor probleme de sanatate complicate trebuie intervenit pentru rezolvarea problemei. Realizat inca din faza de debut a problemei, masajul terapeutic poate fi o solutie foarte eficienta.
 • Diminuarea durerilor musculare sau de articulatii. Pentru ca in timpul masajului terapeutic organismul se relaxeaza si elibereaza hormoni ai fericirii se diminuiaza nivelul durerilor musculare sau de articulatii. Un astfel de tratament este recomandat mai ales in cazul in care durerile musculare nu sunt foarte intense si nu sunt cauzate de catre probleme de sanatate care necesita tratament medicamentos.
 • Probleme cu mobilitatea articulatiilor? Masajul terapeutic poate imbunatati si acest tip de problema.
 • Diminuarea nivelului de stres este o alta situatie in care acest tip de masaj este recomandat. Pentru ca ofera o relaxare atat din punct de vedere corporal cat si din punct de vedere pshic este clar ca masajul terapeutic este una dintre cele mai eficiente solutii la care pot apela persoanele care doresc sa diminuieze nivelul de stres acumulat .

O viata sanatoasa presupune si participarea la sedintele de masaj terapeutic

Pentru a putea trai o viata cat mai sanatoasa este necesar ca fiecare dintre noi sa faca ceva in acest sens. Abordarea unui stil alimentar realizat din produse bio, cat mai multa odihna, reducerea nivelului de stres, realizarea activitatilor sportive dar si apelarea la terapii care au drept scop imbunatatirea modului de functionare a organismului sunt cele mai importante detalii de care trebuie sa tina cont persoanele care isi doresc sa traiasca cat mai sanatos posibil. Masajul terapeutic este una dintre terapiile care se recomanda persoanelor care doresc sa se bucure de un stil de viata cat mai sanatos. Printre beneficiile care recomanda aecasta terapie se afla urmataorele:

 1. Reglarea tensiunii arteriale. Relaxarea corporala si psihica traita in timpul masajului terapeutic conduce la diminuarea nivelului de stres. Avand in vedere ca stresul este unul dintre cei mai importanti factori care conduc la cresterea tensiunii arteriale este clar ca prin masajul terapeutic se obtine si reglarea tensiunii arteriale.
 2. Contribuie la stimularea cresterii celulelor care lupta impotriva virusilor. Este un detaliu foarte important, peste care nu trebuie trecut cu vederea pentru ca este foarte mare numarul persoanelor care au probleme cu sistemul imunitar. Iata ca acesta poate fi imbunatatit si prin terapii care nu implica urmarea unei medicamentatii. Mai mult decat atat, ofera si o stare de bine.
 3. Reducerea perioadei de recuperare. Pentru ca in timpul masajului terapeutic organismul pompeaza mai mult oxigen si nutrienti catre organele interne se reduce destul de mult perioada de recuperare prin care trebuie sa treaca persoanele care au suferit diferite operatii sau care au avut probleme musculare intense.
 4. Contribuie la imbunatatirea respiratiei. Diminuarea stresului, anxietatii, oboselii psihice si fizice, sunt motivele care conduc la imbunatatirea respiratiei. O respiratie realizata in mod corect este foarte importanta pentru a putea avea o stare de sanatate cat mai buna. Avand in vedere acest detaliu ar trebui ca fiecare dintre noi sa analizeze daca respira asa cum ar trebui sa respire un om sanatos. Cred ca multi dintre noi ar fi surprinsi de rezultatul acestei analize. Pentru ca rezultatul analizei sa fie imbunatatit trebuie apelat la serviciul prestat de catre un maseur care este specializat in realizarea masajului terapeutic.
 5. Evitarea situatiilor neplacute care pot aparea ca urmare a flexibilitatii articulatiilor este un alt avantaj oferit de catre apelarea la masajul terapeutic.

Ponturi pentru a putea identifica cel mai bun maseur

Avand in vedere ca sunt foarte multe persoane care pretind ca sunt specialiste in realizarea masajului terapeutic exista posibilitatea de a putea achizitiona serviciul prestat de catre o persoana care din varii motive nu este capabila sa presteze intr-un mod profesionist masajul terapeutic. Pentru ca o astfel de situatie sa poata fi evitata trebuie avut in vedere urmatoarele aspecte:

 • Nivelul de specializate avut.
 • Experienta pe care o are.
 • Nivelul de apreciere de care se bucura.

Evident, toate aceste aspecte trebuie sa demonstreze faptul ca persoana este capabila sa presteze masajul terapeutic in asa fel incat acesta sa ofere o varietate cat mai mare de beneficii.

Previous post Sfaturi utile pentru a alege jacheta potrivita?
Next post Cum poti alege tipul de cazare pentru urmatoarea ta vacanta?