Care sunt pasii de dupa operatia cu implant dentar?

Tocmai ai parasit clinica dentara si nu stii ce trebuie sa faci dupa o operatie implant dentar? Dupa cum probabil te-a avertizat si medicul specialist, trebuie sa iti pastrezi calmul si sa gestionezi corect urmatorii pasi. Aceasta interventie nu este una de care trebuie sa te temi si care sa iti aduca reale probleme.

Probabil nu erai incantat/a de zambetul tau si ti-ai propus sa iti oferi mai multa incredere in tine cu un astfel de pas. Si bine ai facut! Unul dintre cele mai importante aspecte pe care le urmaresti atunci cand cunosti o persoana noua este chiar zambetul si igiena orala.

In acest articol poti afla care sunt urmatorii pasi si care sunt simptomele care ar trebui sa te ingrijoreze cu adevarat. Totusi, este recomandat sa pastrezi o legatura cat mai stransa cu medicul tau stomatolog si sa ii adresezi acestuia intrebarile care te macina in acest moment.

Care sunt semne simptome de dupa operatie?

Printre primele semne care vor aparea in perioada imediat urmatoare se enumera si o durere in zona in care a avut loc respectiva operatie implant dentar. Tot din cauza acestei zone este posibil ca fata ta sa se umfle putin, dar se va retrage odata cu trecerea timpului. In cele mai multe cazuri, pacientii au parte de acest simptome in primele 3-4 zile imediat dupa operatie.

Mai mult decat atat, daca apar vanatai in zona in care a avut loc interventia chirurgicala, acest lucru nu ar trebui sa te sperie. Este un semn normal care apare la majoritatea pacientilor, dar care se va retrage treptat in cateva zile.

Dificultatea la a deschide complet gura apare chiar si atunci cand treci prin interventii mai simple de la nivelul danturii. Este un semn normal care nu trebuie sa iti provoace teama. La fel, iti va fi dificil sa mesteci in zona in care a avut loc interventia si nu este recomandat sa consumi alimente dure pentru cateva zile.

Sangerarile ne sperie pe toti, dar in cazul in care ai trecut printr-o operatie implant dentar acest semn este unul obisnuit. Ramai calm si contacteaza medicul stomatolog, acesta este cel mai in masura sa iti spuna ceea ce trebuie sa faci.

Timpul le va rezolva pe toate! Trebuie sa ramai pozitiv/a si sa te gandesti la zambetul impecabil cu care te vei putea afisa in perioada urmatoare.

Previous post Care este lichidul potrivit pentru tigara ta electronica?
optimizare SEO Next post Instrumente seo pe care le poti folosi intr-o optimizare SEO moderna