Ce activități contribuie la dezvoltarea armonioasă a bebelușilor?

Primii ani din viața celor mici sunt cruciali pentru dezvoltarea pe toate planurile. De aceea, în calitate de părinte, trebuie să te asiguri că îi oferi condițiile optime și activitățile propice pentru a-i garanta un parcurs armonios și cât mai frumos. O copilărie caracterizată prin timp de calitate petrecut împreună, activități interactive, sentimente pozitive, liniște și înțelegere este cadrul perfect pentru formarea unui viitor adult care să facă față cu succes provocărilor pe care le va întâmpina de-a lungul anilor.

Jucați-vă cu blocuri și cuburi de construit

Pune-ți imaginația și abilitățile strategice la contribuție pentru a construi împreună jucării impresionante, folosindu-vă de piese de mici dimensiuni. Această activitate este ideală pentru a-i stimula celui mic capacitățile motrice și a descoperi ce înseamnă echilibrul, concentrarea, gravitația și multe alte concepte de viață pe care este bine să le stăpânească cât mai devreme.

Cântați împreună

Nu vă fie teamă să vă exercitați pasiunile împreună. Muzica este un calmant imbatabil și este ideal să îl expui pe cel mic la toate proprietățile benefice pe care ea le aduce. Cântați împreună, eliberați emoții, distrați-vă sau relaxați-vă. Este o modalitate excelentă prin care îi puteți induce copilului faptul că se poate exterioriza oricând, fără frică, lucru ce îi va fi de mare folos atunci când va crește și va fi expus la numeroși stimuli externi.

Citește-i povești înainte de culcare

În fiecare seară, înainte de somn, stabiliți un ritual personalizat care să includă nu doar pregătirea propriu-zisă, ci și câteva minute petrecute împreună. O modalitate ideală în acest sens este să îi citești cărți pentru bebeluși pentru a adormi mai repede și armonios. Dincolo de faptul că este o activitate foarte relaxantă, îl vei ajuta să își dezvolte numeroase abilități intelectuale și să pună bazele unui vocabular cât mai bogat. Mijloace de transport – Carte pliată este unul dintre sutele de titluri pe care le găsești la Editura DPH, care îl va fascina prin culori atractive și nenumărate ilustrații sugestive. Descoperiți împreună diverse mijloace de transport și provoacă-l pe cel mic să le recunoască, fie din imagini, fie prin folosirea unor jucării specifice.

Jocul umbrelor

Stimulează-i imaginația și pune-i la încercare mintea cu fiecare formă pe care o vei proiecta pe perete folosindu-ți degetele. Iepuri, căței, flori; încearcă să simulezi cât mai bine ceea ce vrei să formezi cu ajutorul umbrelor, astfel încât celui mic să îi fie ușor să ghicească și să prindă încredere în propria intuiție și abilitățile pe care le are.

Alege Editura DPH pentru a achiziționa cărți adaptate tuturor categoriilor de vârstă și dă-i ocazia copilului tău de a se bucura de o dezvoltare optimă!

Previous post Cum iti poti alege cele mai frumoase bolerouri?
Next post Sfaturi pentru cumparaturi eficiente de haine pentru copii