Cum sa iti alegi corect patul?

Pentru a evita problemele de sanatate datorate unui pat uzat este necesar sa schimbati salteaua la fiecare 10 ani. Studiile arata ca un pat de buna calitate face posibila cresterea continuitatii somnului: o adormire mai rapida si treziri mai putin frecvente au fost observate, adica o ora suplimentara de somn pe noapte. Persoanele predispuse la dureri lombare cronice (dureri de spate) se bucura de o imbunatatire a simptomelor lor in mai mult de jumatate din cazuri cand dorm pe o saltea noua. De asemenea, verificati daca patul in care urmeaza sa investiti este bine aerisit. In fiecare noapte corpul elimina mai mult de un sfert de litru de apa prin porii pielii si este necesar ca aceasta transpiratie sa fie bine eliminata. In plus, trebuie sa acordati o atentie deosebita ventilarii saltelei daca suferiti de astm. Tine cont si de tipul de cadruri de pat pe care le alegi.

Plasa, esenta patului

Baza si salteaua sunt importante. Este duetul somnului bun. Aceste doua elemente ar trebui sa fie concepute unul pentru celalalt; este recomandat sa le schimbati in acelasi timp si sa optati pentru o baza personalizata in functie de tipul de saltea ales si de confortul dorit. In realitate, alegerea unui pat este o alchimie intre nevoile corpului si senzatia personala a unei tehnologii. Daca s-ar da sfaturi generale, am spune ca esentialul este sa alegeti un pat care sa combine un prim contact moale cu o compacitate profunda. Pe un pat prea dur, de fapt, coloana vertebrala formeaza o arcada in sus, in timp ce pe un pat prea moale, dimpotriva, spatele se scufunda. Tinand cont de acest aspect, poti alege cele mai bune paturi.

Alegerea gradului de fermitate

La baza alegerii saltelei exista cateva rigle de ”aur”. In primul rand, relatia dintre inaltime si masa corporala defineste greutatea pe centimetru patrat: cu cat este mai important acest lucru, cu atat trebuie sa fie mai compacta salteaua. Daca dormi de partea ta, este indicat sa alegi o saltea cu zone diferentiate, mai putin rigide, pentru a reduce presiunea pe umeri si pelvis, si astfel sa favorizezi circulatia sangelui si regenerarea celulara care urmeaza. Daca dormi in principal pe spate si ai un arc dorsal pronuntat, se recomanda o saltea care sa permita pelvisului sa se scufunde in cantitate potrivita, astfel incat vertebrele lombare sa fie sustinute corespunzator. Varsta este o alta componenta care trebuie evaluata. Cand suntem tineri, acceptam mai bine un sprijin mai rigid. De-a lungul anilor, avem nevoie de mai mult confort si, prin urmare, apreciem o suprafata de dormit mai moale.

Zonele de presiune

Aici intra in joc sistemul „rhumaless”, care va permite sa vizualizati, in timp real pe un ecran, punctele de presiune exercitate asupra corpului in pozitia preferata de odihna. Stiinta si experienta merg mana in mana aici pentru a va ajuta sa determinati cea mai potrivita saltea. In ilustratia laterala vedem clar cel mai bun tip de odihna si ceea ce este cel mai bine evitat. Cu saltelele Elite, zonele de presiune acceptabile sunt reprezentate de culori deschise. In exemplul „Alte marci”, ilustratia arata o presiune incorecta reprezentata de culori inchise. Saltelele Elite ofera un somn mai bun decat alte marci. Pe masura ce va fabricam salteaua, va putem recomanda cea care va va sprijini cel mai bine somnul.

Previous post 5 aspecte care trebuie avute in vedere atunci cand achizitionezi prima chitara
Next post Sfaturi utile pentru a alege jacheta potrivita?