Cum sa obtii un spatiu de dus modern

In ultima vreme din ce in ce mai multe 

persoane au renuntat la cada de baie masiva in favoarea castigarii de mai mult spatiu in baie. Mai ales persoanele care au un stil de viata foarte activ si prefera sa faca oricand un dus relaxant in locul unei bai fierbinti intr-o cada, pentru acestia poate sa fie inutil sa aiba si o cada. Din acest motiv, modelele de dusuri tip walk – in au devenit deosebit de populare intrucat intreaga constructie presupune doar gresie, paravane de sticla si niste rigole dus care sa asigure o scurgere corespunzatoare a apei.

Aspectul futurist si modern al acestor tipuri de dusuri sunt atractive iar persoanele care doresc sa puna in aplicare astfel de proiecte trebuie sa stie ca in practica este mai complicat decat in etapa de planificare.

Aspect importante de luat in considerare la construirea dusurilor de tip walk – in

Pentru instalarea unei rigole dus, respectiv sa se transforme zona de baie intr-un dus de tip walk – in este necesar sa se apeleze la un instalator profesionist. Acesta din urma va putea sa configureze spatiul astfel incat totul sa functioneze cat mai bine. De asemenea, este necesar ca spatiul sa fie hidroizolat corespunzator iar apa sa se scurga numai prin intermediul acestor rigole dus conectate la instalatia de scurgere.

O alta etapa importanta atunci cand se instaleaza aceste dusuri de tip walk – in este aceea ca trebuie sa se realizeze o pardoseala perfect dreapta si care sa nu aiba denivelari sau fisuri. In aceasta etapa este bine sa lucrati cu o echipa de profesionisti. Dupa aplicarea si finisarea sapei urmeaza sa se instaleze si aceste rigole dus. Aceasta operatiune se simplifica destul de mult mai ales daca se aleg rigole dus care se pot regla pe inaltime. Pe piata exista mai multe tipuri de rigole dus, fiecare prezentand nivele de calitate diferite. Avand in vedere ca este vorba despre o instalatie care se adreseaza pe termen lung, trebuie sa alegi rigole dus care sa aiba o rezistenta si o durabilitate crescuta,vezi aici pe laguna produse.

Etape finale pentru montarea unui dus tip walk – in

O data ce s-a intarit sapa si a fost instalata rigola, urmeaza cea mai importanta etapa a realizarii unui dus de tip walk – in, hidroizolarea corespunzatoare. Hidroizolatia trebuie sa fie montata fara greseli. Finisarea consta in aplicarea placilor ceramice care vor completa design-ul baii. Acestea trebuie sa fie alese in concordanta cu gusturile fiecarei persoane in parte dar si in functie de stilul de amenajari interioare dorit.

Pentru asigurarea intimitatii se monteaza paravanul de sticla securizata care poate fi montata la nivelul gresiei cu ajutorul profilelor din inox. Etapa finala este chituirea placilor de ceramica si alege chituri speciale care sa reziste la umezeala si in general la conditiile existente in baie.

Dusurile tip walk – in reprezinta o solutie foarte buna pentru orice tip de spatiu indiferent de marime. In acest mod vei putea sa optimizezi mai bine spatiul si sa creezi un design cat mai aerisit.

Previous post Special Drinks Delivery: Îți primești băutura preferată direct în confortul tău!
okflora Next post Cadourile perfecte ce ar trebui sa insoteasca un buchet de flori