cum se fabrica lampa de sare

Cum se fabrica lampa din sare de Himalaya?

Un nou tend a cuprins natiunea. Lampa cu sare de Himalaya – cristalele de sare rosiatica din cea mai muntoasa regiune a lumii, care au fost excavate in centru pentru a plasa un bec sau o lampa de incalzire.

Vanzatorii acestor accesorii de camera asemanatoare celor pentru  spa sustin ca lampile pot purifica aerul de electro-smog, oxigeneaza creierul, reduc simptomele unor tulburari de dispozitie precum tulburarile afective sezoniere si chiar imbunatatesc sistemul imunitar. Sustinatorii spun ca aceste lampi functioneaza in doua moduri: atrag alergenii si poluantii din aer la suprafata lor si genereaza ioni negativi.

Cu toate acestea, nu exista dovezi ca aceste lampi produc cantitati semnificative de particule incarcate negativ sau ioni sau ca reduc poluantii din aer. Pentru a evalua mentiunile de sanatate, oamenii de stiinta trebuie sa raspunda la trei intrebari de baza: Sarea de Himalaya contine ingrediente speciale care ar putea afecta intr-un fel pozitiv sanatatea? Ionii negativi ajuta sanatatea? Si daca au avantaje de sanatate, aceste lampi le produc in orice cantitate?

Cum ar trebui sa functioneze lampile de sare

Lampile cu sare de Himalaya sunt in esenta bucati de sare gema extrase din Himalaya (de obicei in Pakistan) care au fost scobite pentru a permite un spatiu pentru un bec sau un element de incalzire. Cand sunt aprinse, emana o stralucire moale, rosie. Aici, poti afla cum se face lampa de sare.

Dar cum exact o bucata de sare realizeaza nenumaratele beneficii pentru sanatate pe care vanzatorii i le atribuie?

Cristalul de sare este in mod natural higroscopic, absorbind moleculele de apa din aer. Veti observa daca lampa de sare ramane neaprinsa pentru perioade lungi de timp, va incepe sa „planga”. Caldura de la un bec mic mentine aceste cristale frumoase si uscate si ele, la randul lor, elibereaza ioni negativi (cei sanatosi care se gasesc din abundenta in locuri precum oceane, cascade, chiar si in dusul tau) in aer.

Alte site-uri sustin ca cristalele atrag toxine sau poluanti la suprafata sarii geme, deoarece moleculele de apa din aer pot transporta, de asemenea, poluanti, mucegai si alergeni. Vaporii de apa ating suprafata sarii, depunand acesti poluanti, apoi eliberand vaporii de apa, conform specialistilor.

O afirmatie este ca produc ioni negativi care imbunatatesc direct sanatatea. Cu exceptia cazului in care sarea de mare de Himalaya contine concentratii mari de alte oligominerale in comparatie cu sarea de masa obisnuita, ionii predominanti care s-ar putea forma dintr-o lampa de sare sunt ionii de sodiu si clorura.

O cantitate mica de vapori de apa din aer ar putea adera la suprafata sarii, iar o parte din acesti vapori de apa ar putea disocia sarea in ioni de sodiu si clorura. Dar, de indata ce vaporii de apa s-au uscat, cele doua tipuri de ioni se recombina imediat pentru a forma sarea, si asa rezulta ionii negativi.

In ceea ce priveste ideea ca vaporii de apa din camera atrag poluantii, apoi se lipesc de suprafata lampii, acest lucru chiar este posibil. Unii poluanti din aer s-ar putea sa se lipeasca de vaporii de apa de pe suprafata bucatii caldute de sare gema, unde vor fi eliminati.

Previous post Cum sa porti o rochie din dantela pentru un look de milioane
Next post Tigaia Grill Delimano un produs cu vanzari record