Cum sunt fabricate clădirile din oțel

V-ați întrebat vreodată cum se fabrică clădirile din oțel? Procesul este atât complicat, cât și precis. Fabricarea unei clădiri din oțel este o combinație impresionantă de inginerie, proiectare, ingeniozitate, muncă în echipă, know-how și expertiză în fabricarea clădirilor metalice. Fiecare clădire primește cea mai mare grijă și atenție pe tot parcursul procesului de fabricație, fiind fabricată de meșteri experimentați și supravegheată de un personal dedicat de profesioniști de la început până la sfârșit. Ingineria de precizie, utilajele și componentele de precizie, plus controlul excepțional al calității, dau naștere unui produs fabricat cu precizie de înaltă calitate.

Odată ce un client a cumpărat o clădire din oțel preproiectată sau un sistem de construcții metalice, persoana de vânzări, care îndeplinește mai multe funcții de consultant în construcții, proiectant de clădiri, tehnician și estimator, transmite comanda cumpărătorului către fabrica de construcții metalice. În cazul fabricilor de top de construcții metalice, fabrica însăși fabrică toate componentele necesare ale clădirii în interiorul acesteia. Astfel, toate componentele sunt compatibile și se îmbină cu ușurință pe șantier, fără surprize și fără a aștepta să sosească componente de la furnizori diferiți.

La fabrica de construcții metalice, departamentul de intrare a comenzilor supraveghează comanda de la început până la sfârșit, din momentul în care aceasta este primită și până la expedierea construcției metalice. Personalul fabricii de clădiri din oțel verifică toate codurile de proiectare, sarcinile de zăpadă și vânt și informațiile seismice pentru a se asigura că totul este în conformitate cu contractul cumpărătorului și introduce comanda în software-ul de programare pentru a se asigura că fabricarea clădirilor este gestionată în mod eficient.

Inginerii de la clădirile din oțel pre-proiectate sunt responsabili de optimizarea clădirii din oțel, fiecare inginer fiind certificat de statul în care va fi construită clădirea. Detaliile clădirii, inclusiv sarcinile de zăpadă și vânt și informațiile seismice, sunt introduse într-un program software avansat pentru clădiri metalice care generează desene de atelier proiectate pentru structura clădirii, precum și alte desene necesare pentru fabricarea și construcția clădirilor.

Inginerii fabricii de construcții metalice din oțel pre-proiectate revizuiesc desenele clădirii și verifică din nou comanda de achiziție pentru acuratețe. Se generează desene de autorizare care pot fi utilizate pentru a ajuta la obținerea autorizațiilor de construire a clădirii.

Producția propriu-zisă a clădirii începe cu introducerea specificațiilor clădirii în mașinile CNC (Computer Numerical Control), un proces care implică utilizarea computerelor pentru a controla mașinile programate cu limbajul de prelucrare CNC (G-code). Utilajul CNC controlează toate caracteristicile mașinii, inclusiv avansurile și vitezele.

Componentele clădirilor din oțel, cum ar fi grinzile I, jgheaburile și burlanele, pereții laterali și panourile pereților de capăt și chiar acoperișurile cu cusături în picioare sunt fabricate în mod sistematic în zone desemnate numite „linii” în întreaga fabrică de construcții metalice. Fiecare linie de fabricație îndeplinește o funcție specifică, automatizată prin utilizarea unor benzi transportoare care deplasează tablă de oțel, grinzi I și componente metalice fabricate de la o stație la alta. Deoarece fiecare clădire din oțel este fabricată la comandă, componentele clădirii sunt produse după cum este necesar pentru a îndeplini specificațiile exacte ale fiecărei clădiri din oțel.

Fabricarea căpriorilor și a stâlpilor clădirilor din oțel începe cu masa cu plasmă. Masa cu plasmă taie pânza, centrul căpriorilor sau al coloanelor (ca centrul literei „H”). Pânza se deplasează către o stație de reținere, așteptând să fie mutată cu ajutorul unui transportor automat către stația în care pânza va fi sudată la flanșă.

Mașina de tăiat flanșe taie flanșele în lungimi specificate, determinate de specificațiile clădirilor prefabricate, din stocul de bare de oțel. După tăiere, flanșele se mută într-o stație de așteptare pentru a fi deplasate cu ajutorul unui transportor automat către stația în care flanșele vor fi lipite cu panglica înainte de a trece prin mașina de sudură automată.

Sudori certificați sudează flanșele și benzile în poziție pentru a forma căpriori și coloane. Căpriorii și coloanele lipite se deplasează pe bandă rulantă către mașina PHI. La mașina PHI, un proces automat de sudare fuzionează materialele din banda și flanșa, sudând permanent flanșele de bandă. Un inspector de sudură verifică toate sudurile pentru a se asigura că sunt respectate standardele stricte AISC.

Panourile pentru acoperiș și pereții laterali sunt fabricate din tablă de oțel. Bobinele mari de tablă metalică sunt plasate într-o mașină numită „uncoiler”, care trece tabla printr-o altă mașină numită „îndreptator”, care îndreaptă tabla. Foaia îndreptată este decupată și trecută printr-un cilindru de laminare pentru a da foii îndreptate forma de tablă pentru acoperișuri sau pereți laterali. La fel ca în cazul tuturor utilajelor din fabrica de construcții metalice, computerele transmit informații mașinii de ondulat metalul, oferindu-i specificațiile exacte pentru fiecare clădire.

 

Previous post Alegerea unui birou pentru copilul tau. Detalii de luat in considerare
cuptor pizza electric Next post Achizitionarea unui cuptor de pizza electric, o investitie pe… gustul clientilor!