Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the slicr domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/mondenonline/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Funcția _load_textdomain_just_in_time a fost apelată incorect. Încărcarea traducerii pentru domeniul thevoice a fost declanșată prea devreme. De obicei, este un indicator pentru codul unui modul sau a unei teme care rulează prea devreme. Traducerile ar trebui să fie încărcate la acțiunea init sau mai târziu. Te rog vezi Depanare în WordPress pentru mai multe informații. (Acest mesaj a fost adăugat în versiunea 6.7.0.) in /home/mondenonline/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Ioana Picoș a cântat și a interpretat Personajul vieții în regia lui Octavian Fînaru pe scena din Arad - Monden Online

Ioana Picoș a cântat și a interpretat Personajul vieții în regia lui Octavian Fînaru pe scena din Arad

Actrița Ioana Picoș a interpretat Personajul într-un moment emoționant de teatru scris și regizat de Octavian Fînaru, în cadrul evenimentului de lansare a cărții Arta Iubirii în Arad.

„Personajul ca ființă are o viață aparte. El se naște în inima scenaristului, prinde contur în pagini, dar trăiește cu adevărat inclusiv în clipele în care nimeni nu-l citește. Odată creat, este viu.”, spune Octavian Fînaru.

 

Textul a fost creat pentru a reflecta relația dintre scenarist și personaj, dintre creator și creație, însă scopul primordial este de a ne întoarce la noi înșine, conștientizând și mai ales simțind că noi suntem personaje în viața noastră reală.

 

Așezată pe scenă în paginile unei cărți, actrița Ioana Picoș a început interpretarea personajului denumit simplu (și, totodată, atât de complex) Personajul. Debusolat, inocent, pierdut printre pagini, purtat de cerneala scenaristului, însă cu o libertate deplină în acele pagini, acesta și-a pierdut sensul. Direcția încă o are: mereu înainte, doar că nu știe câte pagini are.

Scenaristul, interpretat de Octavian Fînaru, a venit în fața Personajului (Ioana Picoș) pentru a face lumină în călătoria în care acesta este pierdut. Cei doi vorbesc prin intermediul paginilor unei cărți până în clipa în care – dintr-o dată – se văd.

 

„Elementul introducerii unei cărți fizice prin care să vorbim în prima parte a dialogului pe scenă, precum și alte detalii vizionare, i-a aparținut Ioanei, împreună am luat acest text scris de mine cu ani în urmă, am construit în detaliu relația creatorului cu creația lui și l-am dus într-o trăire care a lăsat publicul fără respirație. Abilitatea Ioanei de a mai-mult-decât-trăi orice personaj își însușește a făcut scena să vibreze la propriu.” spune Octavian Fînaru

 

Cei doi și-au dorit să pună spectatorii față în față cu un adevăr dureros: trăim viața în rutină, pe pilot automat, uitând ce contează cu adevărat, găsind scuze și resemnându-ne.

Asumarea de către Personaj a faptului că este pierdut, că trăiește degeaba, a venit cu o răsturnare de situație, acesta realizând rapid că Scenaristul este fix în aceeași situație, momentul dramatic culminând cu unirea celor două personaje într-o singură entitate dornică să trăiască viața cu poftă.

 

Întrebat de importanța acestei conștientizări, autorul textului, Octavian Fînaru, a răspuns: Eu nu dau doi bani pe conștientizări. Conștientizarea e o informație, informațiile nu ajută la o schimbare reală, doar ne păcălim pe noi înșine că am înțeles și credem că e suficient. Trec minutele, zilele, anii și suntem în același loc. E plin de conștientizări. Singurul lucru care mă interesează este ce-au simțit spectatorii. Aceste trăiri interioare sunt cele care ne pun cu adevărat în mișcare să facem o schimbare în viața noastră. De vorbe, explicații sau sfaturi suntem sătui. Și cu siguranță spectatorii au simțit tremurul interior al nostru, în contexte atât de umane și de variate, că n-aveau cum să nu se regăsească în cel puțin unul. Ioana are o forță de a-și asuma și de a manifesta adevărul emoțional și sentimental al unui personaj cum nu pot pune în cuvinte – și sunt scriitor, asta înseamnă ceva! Ceea ce s-a născut între personajele noastre pe scenă a răsunat dincolo de sala în care am interpretat, ci și în casele oamenilor care au povestit ce-au trăit alături de noi”.

 

Nevoia Personajului de a trăi în bucurie, dar și vulnerabilitatea în timp ce-a recunoscut că se simte uneori pierdut au impresionat publicul și au creat o apropiere între oamenii care au interacționat pe întreg parcursul evenimentului.

 

Prezentarea cărții Arta Iubirii, de Corina Adriana Mornăilă, a fost bine-primită datorită momentelor artistice. Oamenii au descoperi ce pot face pentru ei înșiși, iar mesajul a ajuns mult mai bine în sufletele lor deja deschise de frumoasa actriță și de scriitorul Octavian Fînaru, care a și moderat evenimentul, fiind mentorul autoarei în procesul de scriere și publicare a cărții.

 

Momentul în care Ioana Picoș a interpretat piesa „She Used to Be Mine” a fost o adevărată revelație. Cunoscuta actriță a adus o emoție autentică pe scenă, transformând fiecare vers într-o poveste vie. „Cu o voce plină de sensibilitate și profunzime, cum personal n-am mai întâlnit, Ioana a reușit să cucerească publicul, făcând ca sufletele să vibreze într-un mod cu totul special. Oamenii s-au apropiat de ea cu lacrimi liber-curgând pe obraji, povestindu-i ce au simțit și cu cine din viețile lor au conectat interpretarea ei” spune Octavian Fînaru. „Sunt impresionat de vocea fermecătoare a Ioanei de când am auzit-o prima oară, cu mulți ani în urmă, iar cine nu a ascultat-o până acum, bine ar fi să deschidă Youtube-ul”

Aceasta interpretare a fost, fără îndoială, încă un punct culminant al evenimentului. Fiecare notă părea să fie impregnată de trăirile ei, iar sinceritatea cu care a cântat a lăsat întreaga sală fără cuvinte. Spectatorii au fost captivați de felul în care Ioana Picoș a reușit să transforme melodia într-o experiență emoțională unică.

Momentul a fost mai mult decât un simplu cover – a fost o mărturie a talentului și dăruirii Ioanei. Rareori un artist reușește să transmită atât de intens și autentic emoția, iar publicul a răspuns cu admirație, aplauze nesfârșite și ochi umezi de lacrimi.

Cartea Arta Iubirii poate fi comandată online, direct pe site-ul autoarei – www.artaiubirii.ro, iar programul de mentorat al lui Octavian Fînaru, de asemenea, pe site-ul www.octavianfinaru.ro. Pe Ioana Picoș o puteți găsi pe Facebook și pe Instagram, unde ne ține la curent cu activitatea ei în film, teatru, tv și muzică.

cand se schimba filtrele la o masina Previous post Când se schimbă filtrele la un vehicul?
organizare petrecere de Revelion Next post Cum să organizezi o petrecere de Revelion memorabilă cu accesorii unice