Grinzile de otel sunt privite ca un element structural de baza care transmite in mare parte sarcina in indoire importanta la indoire. In mod normal, grinzile poarta forta gravitationala verticala, dar in acelasi timp sunt potrivite pentru a transporta sarcini orizontale, in general, in cazul unui cutremur. Mecanismul de suportare a sarcinii intr-o grinda este exceptional, asemanator cu sarcina suportata de o grinda sunt mutate pe pereti, stalpi sau suporturi care, astfel, muta forta catre elementele structurale de compresie adiacente.
O grinda de otel este un element structural care se opune practic sarcinilor aplicate de-a lungul lateral a axei grinzii. Metoda sa de redirectionare este in principal prin rasucire. Sarcinile aplicate grinzii aduc forte de raspuns in punctele de sprijin ale grinzii. Efectul general al numarului considerabil de forte care actioneaza asupra grinzii este de a crea forte taietoare si momente de incovoiere in interiorul grinzii, care la randul lor induc deviatii ale grinzii, tensiuni interne si deformatii. Grinzile sunt descrise dupa modul lor de ajutor, profilul (forma sectiunii transversale), materialul, conditiile de echilibru si lungimea materialelor grinzilor din otel. Grinzile de otel sunt, in plus, descrieri ale componentelor de proiectare structurala, dar orice structuri, cum ar fi cadre de masini, cadre de automobile, componente de aeronave si alte cadre mecanice sau de baza, contin structuri de grinzi care sunt proiectate sa suporte sarcini laterale sunt analizate intr-un mod similar.
Aceste grinzi sunt un membru al structurii care este supus in primul rand sarcinii transversale si sarcinii axiale neglijabile. Sectiunea transversala a grinzii asigura un suport superior de incarcare. Capacitatea superioara de intindere a grinzii de otel inseamna mai putine coloane si mai mult spatiu util. Site-ul https://www.materialeconstructiiploiesti.ro/ ofera o gama vasta de produse din otel!
Aplicarea grinzilor din otel depinde de proprietatile sectiunilor lor, care includ masa pe unitate de lungime, aria sectiunii transversale, latimea flansei, adancimea, grosimea benzii, grosimea flansei, raza radacinii, modulul sectiunii, momentul de inertie, raza de rotatie si modulul sectiunii plastice. .
Grinda de otel este unul dintre elementele structurale utilizate frecvent, a caror functie principala este de a transfera sarcina in principal prin actiune de incovoiere sau incovoiere. Intr-un cadru structural, acesta formeaza elementul orizontal principal care se intinde intre stalpii adiacenti sau ca element secundar care transmite incarcarea podelei catre grinzile principale. In mod normal, doar efectele de incovoiere sunt predominante intr-o grinda, cu exceptia cazurilor speciale, cum ar fi grinzile macaralei, unde efectele de torsiune pe langa indoire trebuie luate in considerare in mod specific.
Grinzile sunt folosite in sustinerea structurilor de acoperis si a carcaselor casei.
Ele sunt utilizate pentru a verifica structurile din conditiile meteorologice.
Grinzile nu pot fi atacate de termite sau rozatoare.
Nicio rupere, deoarece otelul poate rezista prin masuri uriase de tensiune de tractiune.
Grinzile ofera cerinte exclusive integritatea structurala si, prin urmare, siguranta.
Grinzile pot fi fabricate dupa preferintele dvs.
Grinzile de otel sunt rezistente la coroziune si foc.
Clasificarea acestora:
Fix: O grinda sustinuta sau sustinuta pe cele doua finisaje si controlata din viraj.
Agatat deasupra: o grinda simpla care se intinde dincolo de ajutorul sau spre o parte.
Contopire dubla: o grinda de baza cu ambele capete care se extind dincolo de suporturile sale pe ambele finisaje.
Continuu: un fascicul care se intinde peste mai multe suporturi.
Cantilever: O grinda proeminenta fixata distinct pe o parte.
Strussed: O grinda consolidata prin adaugarea unei legaturi sau a unei bare pentru a incadra o ferme.
O grinda de otel cu pereti subtiri este un tip de structura de bar extrem de util. Segmentul transversal al grinzilor cu pereti subtiri este alcatuit din panouri subtiri asociate intre ele pentru a realiza sectiuni transversale inchise sau deschise ale unei structuri de grinzi. Sectiunile inchise tipice includ dreptunghiulare, rotunde, patrate si tuburi. Sectiunile deschise includ grinzi in T, grinzi in L, grinzi in I si asa mai departe. Grinzile cu pereti subtiri exista deoarece soliditatea lor la incovoiere pe unitate de zona de sectiune transversala este mult mai mare decat cea pentru segmentele transversale puternice, cum ar fi tija sau bara.
Clasificarea grinzilor pe sectiuni transversale
Grinda in I: O grinda in I cunoscuta si sub denumirea de grinda in W (pentru flansa larga), grinda universala (UB), grinda de otel laminata (RSJ) este o grinda cu o sectiune transversala in forma de I sau H. Componentele orizontale ale I sunt flanse, iar componenta verticala este panza. Grinzile in I sunt in mod normal realizate din otel de baza si sunt utilizate in dezvoltare si constructie structurala.
Grinda in T: O grinda in T sau grinda in T, utilizata in structurile de constructii, este o structura portanta din solid consolidat, lemn sau metal, cu o zona transversala formata in T. Cel mai inalt punct al segmentului transversal format in T se umple ca flansa sau element de compresie in rezistenta la solicitari de compresiune. Banda (sectiunea verticala) a grinzii de otel de sub flansa de compresie serveste pentru a se opune presiunii de forfecare si pentru a oferi o separare mai proeminenta pentru fortele cuplate de indoire.
W-Beam: Acestea sunt ca grinzile in I si denumite suplimentar grinzi cu flanse largi. Au o flansa dreapta si sunt utilizate frecvent in constructii rezidentiale.
Fascicul H: Acestea sunt de obicei mai grele si mai lungi decat grinzile I. Au flanse mai lungi. In mod regulat, termenul este utilizat invers cu grinzi in I, asa ca poate fi confuz uneori. Grinzile H au retele si flanse care au o grosime similara in mare masura.
Grinzile din otel carbon ajung intr-o varietate de forme. Starea unei grinzi influenteaza calitatea, greutatea si costul extrem. Cele mai multe aplicatii necesita grinzi cu flanse largi, care sunt, de asemenea, numite grinzi I, Grinzi H sau Grinzi W. Grinzile cu flanse largi sunt reprezentate de flanse expansive de ambele parti ale benzii.