Despre compozitia kombucha

deMonden

Despre compozitia kombucha

Cercetatorii au identificat tipul de drojdie si bacterii gasite in kombucha  Acestea sunt in principal:

  • Bacteriile acide, care poarta in special denumirea dulce de Gluconacetobacter, Acetobacter sau Lactobacillus
  • Drojdii, in special Zygosaccharomyces sau chiar Candida

Fii sigur, cunoasterea acestor nume nu te va ajuta sa obtii mai multe beneficii de pe urma kombucha, dar te va ajuta sa intelegi studiile despre care ti se vorbeste, pe gtema asta. Aceste drojdii si bacterii, la fermentare, produc si alte substante, inclusiv acizi organici, care sunt responsabili de multe beneficii. De exemplu, bacteriile cu acid acetic folosesc glucoza din zahar pentru a produce acid acetic (sursa). Prin urmare, Kombucha contine acizi organici, in principal de trei feluri:

  • Acid acetic (cel gasit in cantitati mari in otet)
  • Acid gluconic (se gaseste in multe plante)
  • Acid lactic (care este prezent in lapte dar si in vin, in anumite fructe si legume sau chiar in muschii nostri)

Pentru persoanele care sufera de acidoza, beneficiile kombucha ar trebui, prin urmare, sa fie puse in perspectiva pentru ei, deoarece este foarte acid. Pe langa probiotice si acizi organici, kombucha contine vitamine (B1, B2, B3; B6; B9, B12 si C), enzime (care ajuta organismul sa absoarba nutrientii si sa-ti intareasca sistemul imunitar), etc. Practic, daca recapitulam proprietatile kombucha, gasim polifenoli, zaharuri bune, acizi organici, aminoacizi, probiotice, vitamine, enzime si minerale. Comanda de aici ceai kombucha si vei descoperi o aroma cu adevarat speciala.

Beneficiile kombucha

Inainte de a enumera diferitele beneficii ale kombucha, trebuie sa facem o mica precizare pentru ca, trebuie sa admitem, cercetarile efectuate pe oameni nu sunt multe, iar beneficiile kombucha au fost studiate in principal pe animale. „nu exista multe studii care sa spuna ca au demonstrat beneficiile kombucha asupra oamenilor, altele decat capacitatea sa de a ne detoxifica, de a lupta impotriva oxidarii, de a ne stimula energia si de a ne intari sistemul imunitar. Cu toate acestea, studiile asupra componentelor sale (in special ceaiul sau acizii organici) sunt numeroase. Oricum, dupa cum am vazut, kombucha a fost folosit de peste 2.200 de ani pentru numeroasele sale proprietati si virtuti terapeutice si aceasta este cea mai buna dovada in opinia noastra! De asemenea, unele dintre beneficiile kombucha pe care le vedem aici si colo sunt exagerate. Prin urmare, va ajutam sa puneti lucrurile in perspectiva si sa va oferim o parere despre kombucha obiectiv si documentat: faceti loc beneficiilor kombucha acum!

Probiotice pentru a va trata tranzitul

Probioticele sunt bacterii care locuiesc in flora ta intestinala si sunt benefice organismului tau deoarece lupta impotriva bacteriilor rele. Sunt astfel folosite impotriva constipatiei, diareei, sindromului de colon iritabil, infectiilor vaginale sau chiar pentru a ajuta la pierderea in greutate! Exista probiotice in suplimentele alimentare dar si probiotice naturale, obtinute adesea prin fermentarea alimentelor. Este cazul kombucha, care contine probiotice din tulpina. Kombucha are astfel beneficii pentru flora ta intestinala si tranzitul tau.

Faciliteaza digestia

Cine spune probiotic spune o mai buna asimilare a nutrientilor in tractul digestiv si deci o digestie mai senina! Acest rol este amplificat de prezenta enzimelor care, dupa cum am vazut, permit descompunerea anumitor nutrienti in timpul fazei digestive.

Despre autor

Monden administrator