Gasesti cele mai bune separatoare de sarcina doar la dinamic-electric.ro

In trusa unui electrician iscusit vom gasi o multime de unelte si aparaturi de masurat, printre care si separatoare de sarcina. Separatoarele sunt aparate de conectare destinate conectarii si deconectarii circuitelor sub tensiune, dar fara sarcina, separarea fiind vizibila si cu suficienta izolatie, pentru ca, pe circuitul deconectat, personalul de intretinere sa poata executa lucrari in deplina siguranta.

Un separator electrostatic este un dispozitiv pentru separarea particulelor in masa intr-un fascicul incarcat cu energie redusa.

Un exemplu este precipitatorul electrostatic utilizat in centralele electrice pe carbune pentru tratarea gazelor de esapament, eliminand particulele mici care cauzeaza poluarea aerului.

Separarea electrostatica este un proces care foloseste sarcini electrostatice pentru a separa particulele zdrobite de material. Un proces industrial utilizat pentru a separa cantitati mari de particule de material, separarea electrostatica este cel mai adesea utilizata in procesul de sortare a minereului mineral. Acest proces poate ajuta la indepartarea materialului valoros din minereu sau poate ajuta la indepartarea materialului strain pentru a purifica o substanta. In minerit, procesul de zdrobire a minereului in particule in scopul separarii mineralelor se numeste imbogatire. La inceput, numai sigurantele erau utilizate in sistemele de distributie electrica pentru a proteja oamenii si echipamentele impotriva scurtcircuitelor, a suprasolicitarii circuitelor si a altor tipuri de defectiuni. Apoi, au fost introduse intrerupatoarele, oferind multe avantaje fata de sigurante. Pentru operatiile de prelucrare si fabricatie, protejarea motoarelor este cruciala pentru a mentine productivitatea. Deoarece costul unei sigurante este de obicei mult mai mic decat un intrerupator, sigurantele au fost adesea alegerea pentru aceasta aplicatie.

In general, sarcinile electrostatice sunt folosite pentru a atrage sau respinge materialele incarcate diferit. Cand separarea electrostatica foloseste forta de atractie pentru sortarea particulelor, particulele conducatoare se lipesc de un obiect incarcat opus, cum ar fi un tambur metalic, separandu-le astfel de amestecul de particule. Cand acest tip de “imbogarire” foloseste forta de respingere, este folosit in mod normal pentru a schimba traiectoria obiectelor in cadere pentru a le sorta in diferite locuri. In acest fel, cand un amestec de particule cade pe langa un obiect respingator, particulele cu sarcina corecta se indeparteaza de celelalte particule atunci cand sunt respinse de obiectul incarcat in mod similar.

O sarcina electrica poate fi pozitiva sau negativa – obiectele cu o sarcina pozitiva resping alte obiecte incarcate pozitiv, determinandu-le astfel sa se indeparteze unul de celalalt, in timp ce un obiect incarcat pozitiv ar atrage catre un obiect incarcat negativ, determinandu-i astfel pe cei doi sa se atraga impreuna. Experimentele care arata triere electrostatica in actiune pot ajuta la clarificarea procesului. Pentru a prezenta separarea electrostatica acasa, se poate efectua un experiment folosind arahide care se afla inca in cojile lor. Cand cojile se despart de alune si se sparg usor in bucati, un dispozitiv incarcat electrostatic, ca un pieptene frecat rapid de un pulover de lana, va ridica cojile de arahide cu electricitate statica. Cojile usoare zdrobite care sunt incarcate in mod opus din pieptene se indeparteaza usor de partile comestibile de arahide atunci cand pieptenul este trecut in apropiere.

Separarea electrostatica a conductoarelor este o metoda de imbogatire; o alta metoda comuna este imbogatirea magnetica. Separarea electrostatica este o metoda de sortare preferata atunci cand se trateaza separarea conductoarelor de neconductorii de separare electrostatica. Intr-un mod similar cu cel in care separarea electrostatica sorteaza particulele cu sarcini electrostatice diferite, imbogatirea magnetica sorteaza particulele care raspund la un camp magnetic. Beneficiile electrostatice sunt eficiente pentru indepartarea particulelor, cum ar fi cenusa din carbunele extras, in timp ce separarea magnetica functioneaza bine pentru indepartarea minereului magnetic de fier din depozitele de argila din pamant. In cea mai mare parte, majoritatea structurilor moderne au un panou electric care este umplut cu intrerupatoare. Cu toate acestea, metoda originala de a mentine fluxul curentului in conditii de siguranta in intreaga casa au fost sigurantele, iar multe structuri au inca sigurante in loc de intrerupatoare. Unii proprietari presupun ca a avea sigurante trebuie sa fie un lucru rau, dar acest lucru nu este intotdeauna cazul. Panourile electrice cu sigurante au avantajele si dezavantajele lor. Iata o privire asupra argumentelor pro si contra.

Unul dintre marile avantaje ale sigurantelor fata de intrerupatoare este faptul ca uneori reactioneaza mai repede decat ceea ce face un intrerupator. Daca exista o suprasarcina de curent, o siguranta va arde automat, deoarece mica dioda metalica din interior se topeste si intrerupe conexiunea. Pe de alta parte, intrerupatoarele pot reactiona putin mai lent. Intrerupatoarele de circuit sunt concepute sa reziste pe termen lung. Daca exista o supraincarcare de curent, intrerupatorul se opreste, dar odata ce reporniti intrerupatorul, totul este bine si puteti continua sa folositi electricitatea ca de obicei. Pe de alta parte, o siguranta va trebui inlocuita de fiecare data cand exista o supraincarcare de curent. Daca aveti probleme electrice constante, aceasta poate insemna ca trebuie sa inlocuiti sigurantele des, ceea ce poate deveni scump.

Intrerupatoarele sunt formate din mai multe parti interne, ceea ce inseamna ca exista mai multe sanse ca un intrerupator sa functioneze defectuos. Sigurantele sunt intr-adevar simple in designul lor si au aproape un scop principal.  Intrerupatoarele de circuite vor necesita cu siguranta un electrician daca unul dintre ele se strica, dar exista mult spatiu pentru erori umane cu sigurante care trebuie inlocuite. Daca introduceti o siguranta gresita a amplificatorului in priza, puteti crea din greseala un risc de incendiu in casa voastra, ceea ce este destul de periculos. La fel, daca nu asezati siguranta corect, puteti provoca probleme care vor necesita reparatii electrice de catre un profesionist.

Previous post Cum iti poti alege sacoul potrivit?
Next post The Macallan 15 ani fine oak poate fi comandat online