nu arunca floarea de craciun

Nu arunca floarea Craciunului dupa sarbatori

Floarea Craciunului (Euphorbia pulcherrima), cunoscuta si sub numele de Poinsettia, este una dintre cele mai populare plante de Craciun, apreciata pentru frunzele sale rosii si verzi vibrante, care aduc o nota festiva in casa in timpul sezonului sarbatorilor. Cu toate acestea, multi oameni arunca aceasta frumoasa planta dupa ce au trecut sarbatorile de iarna, crezand ca nu mai este viabila sau ca este dificil de intretinut. Cu toate acestea, Floarea Craciunului poate fi pastrata si ingrijita pentru a inflori din nou in fiecare an.

Selectati o locatie potrivita cu multa lumina

Floarea de Craciun prospera in lumina indirecta puternica sau lumina directa filtrata. Dupa sarbatori, muta planta intr-un loc cu lumina naturala abundenta, dar evita expunerea directa la soarele puternic. Acest lucru ajuta la mentinerea frunzelor sale colorate si la stimularea cresterii.

Temperatura si umiditate

Floarea Craciunului prefera temperaturile moderate, in jurul valorii de 18-24°C. Evita expunerea la temperaturi extreme si la schimbari bruste de temperatura. Pastreaza planta departe de sursele de caldura, cum ar fi radiatoarele sau aparatele de aer conditionat.

Umiditatea este importanta pentru aceasta planta. Daca locuinta ta are aer uscat, poti creste umiditatea in jurul plantei prin folosirea unui umidificator sau prin plasarea ghiveciului pe un suport de umiditate.

Udarea corecta

Udarea este unul dintre cei mai importanti factori pentru ingrijirea Floarei Craciunului. Asteapta sa se usuce suprafata pamantului inainte de a uda planta. Verifica ghiveciul si asigura-te ca apa nu stagneaza in tava, deoarece radacinile pot fi afectate de prezenta apei statute.

In timpul iernii, redu cantitatea de apa si uda mai rar. Floarea Craciunului intra intr-o perioada de repaus in aceasta perioada si nu necesita atat de multa umiditate. Qualiplant vine cu mai multe solutii pentru a mentine plantele in stare buna.

Taierea si modelarea

Pentru a pastra forma si dimensiunea plantei, poti taia tulpinile in aprilie sau mai. Taierea indeparteaza vechile ramuri si incurajeaza cresterea tulpinilor noi. Dupa taiere, poti repota planta intr-un ghiveci putin mai mare cu un amestec de sol potrivit pentru plantele suculente.

Perioada de reproducere

Floarea Craciunului necesita o perioada de repaus pentru a inflori din nou. Incepand din octombrie, asigura-te ca planta primeste intuneric total pentru cel putin 14 ore pe zi timp de 6-8 saptamani. Acest lucru poate fi realizat acoperind planta cu un sac sau mutand-o intr-un loc intunecat.

Dupa perioada de repaus, readu planta in lumina si incepe sa o uda si sa o ingrijesti ca de obicei. Aceasta schimbare a luminii si perioada de intuneric o va determina sa infloreasca din nou in timpul sarbatorilor.

Ingrasaminte

Ingrasamintele pot ajuta la mentinerea sanatatii si vitalitatii plantei. Foloseste un ingrasamant cu eliberare lenta sau lichid echilibrat pentru plantele de interior si aplica-l conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pastrand aceste sfaturi in minte, poti sa te bucuri de Floarea Craciunului an dupa an, fara a o arunca dupa sarbatori. Aceasta planta poate fi o frumoasa aditie la decorul tau de sarbatori si poate inflori din nou in fiecare sezon, amintindu-ti de spiritul festiv al Craciunului.

test drive inainte de cumparare Previous post De ce indicat un test drive inainte sa achizitionezi masina dorita?
sauna din container Next post Beneficiile saunei