Poti sa ai nevoie de scule auto cand nici nu te gandesti! Iata de ce sa ai mereu o trusa la indemana!

Indiferent daca esti sofer incepator sau ai acumulat multa experienta pe sosele, daca ai un automobil nou sau unul care a parcurs deja cateva sute de mii de kilometri, o trusa de scule auto nu trebuie sa lipseasca niciodata din portbagaj. Nu poti sa stii cu ce situatii te vei confrunta la drum, astfel incat e bine sa fii pregatit cel putin pentru schimbarea unor accesorii sau pentru efectuarea unor reparatii minore, care sa iti permita sa ajungi apoi cu masina la un service.

Situatii in care ai cel mai frecvent nevoie de scule auto de pe Automag

Pana de cauciuc este una dintre acele probleme neprevazute cu care, mai devreme sau mai tarziu, ajunge sa se confrunte fiecare sofer. Pentru a rezolva rapid o astfel de situatie neplacuta, ai nevoie in primul rand de un cric, apoi de chei potrivite pentru suruburile de la roti, precum si de o surubelnita sau, si mai bine, de un aparat electric de insurubat. Folosindu-le, vei reusi sa inlocuiesti o roata chiar si daca nu ai mai facut acest lucru niciodata si nici nu te remarci prin abilitati tehnice deosebite.

Chiar mai des pot sa apara probleme cu farurile sau cu orice alta parte a sistemului electric al autovehiculului. Chiar si pentru a schimba un simplu bec, sunt necesare mai multe tipuri de scule auto. In primul rand, este recomandat sa folosesti instrumente pentru diagnoza, astfel incat sa fii sigur ca ai identificat corect cauzele problemei aparute. Apoi, iti trebuie instrumente pentru reparatia propriu-zisa, in lipsa carora inclusiv accesul la compartimentul unui far poate sa intampine dificultati nedorite.

scule auto

Bateria masinii are, in general, o durata de viata cuprinsa intre 3 si 5 ani. Aceasta poate sa creasca sau, dimpotriva, sa se diminueze, in functie pe de o parte de stilul de a conduce si de frecventa si lungimea drumurilor efectuate, iar pe de alta parte de conditiile meteorologice. Atunci cand viata acumulatorului s-a sfarsit, pornirea masinii devine imposibila si, prin urmare, trebuie sa-l schimbi. In acest scop, vei avea nevoie de o cheie pentru bornele bateriei, precum si de un set de cabluri de pornire.

Uneori, sistemul de racire nu functioneaza in mod corespunzator, ceea ce duce la supraincalzirea motorului. Pentru ca problemele sa nu devina si mai serioase, este necesar sa intervii folosind scule auto precum o cheie potrivita pentru rezervorul cu lichid de racire sau un scut termic.

Pe langa reparatiile propriu-zise, sculele sunt necesare si pentru efectuarea unor operatiuni de rutina, precum inlocuirea diferitelor tipuri de filtre, verificarea nivelului de ulei auto si, in functie de ceea ce constati, completarea sau inlocuirea acestuia. La fel stau lucrurile si cu antigelul sau cu lichidul de frana.

Prin urmare, in orice moment este indicat sa ai asupra ta mai multe tipuri de chei auto: precum cele fixe, inelare sau tubulare. Nu trebuie sa iti lipseasca nici surubelnitele clasice sau aparatele de gaurit si insurubat. Un ciocan sau o statie de lipit se pot dovedi utile, la randul lor, in mai multe imprejurari.

Completeaza-ti trusa de scule auto cu toate aceste elemente si vei putea sa reactionezi corespunzator, indiferent de situatiile neprevazute cu care te confrunti!

 

 

 

 

 

Previous post Cele mai dure provocari pe care le gestioneaza o firma de paza din Bucuresti
videochat Iasi Next post Care sunt cele mai apreciate abilitati ale modelelor de videochat din Iasi?