Tipuri de articole obligatorii de pus in rucsac pentru drumetii montane

In fiecare sezon tot mai multi turisti aleg sa petreaca timpul liber pe un traseu montan cu grade de dificultate diferite. Cei mai experimentati cunosc deja care sunt echipamentele necesare pentru drumetii montane insa, de multe ori, turistii mai putin experimentati s-au aflat in necesitatea de a suna la salvamont deoarece au purtat echipament necorespunzator sau i-a prins noaptea pe carari montane nepregatiti cu adevarat pentru ceea ce i-a asteptat acolo.

Respectarea traseelor marcate, purtarea unui echipament corespunzator de la seiza.ro, echiparea rucsacului cu tot ceea ce este necesar pentru o drumetie montana si respectarea a cateva reguli importante poate sa faca diferenta dintre o excursie reusita si una finalizata cu un apel la salvamont.

 

Articole pe care trebuie sa le ai neaparat pe munte

Pe munte este obligatoriu sa ai un ruscac echipat corespunzator, bocanci impermeabili si rezistenti pe teren accidentat si o vestimentatie in straturi pentru a putea sa iti asiguri confortul termic indiferent de schimbarile de temperatura. Pe munte, vremea se poate schimba instantaneu, daca la pornire a fost soare si cald mai spre dupa amiaza te poate surprinde o ploaie de vara rapida. Indiferent de situatie, inca din primul moment trebuie sa te asiguri ca esti echipat corespunzator.

Rucsacul trebuie sa fie comod si incapator dar trebuie retinut faptul ca nu trebuie umplut cu obiecte care nu iti sunt de un real folos pe munte. Rucsacul tau trebuie sa contina in mod obligatoriu o sursa de lumina, o frontala si o lanterna impreuna cu baterii de rezerva. Indiferent daca ai planificat o tura scurta de o zi sau doresti sa ramai cateva zile in mijlocul naturii, o sursa de lumina este foarte importanta. Tot la capitolul lumina, mai trebuie sa mentionam faptul ca nu trebuie sa uiti de semnalizare cu lumina rosie pentru cazul in care s-a ivit un pericol si este nevoie de interventie.

Include in rucsac si o trusa de prim ajutor din care nu trebuie sa lipseasca folia de supravietuire, bandaje, medicamente selectate in functie de afectiunile tale. Chiar daca este in plina vara, nu uita sa pui in rucsac o geaca potrivita pentru a te feri de vant si ploaie dar si un polar. Noaptea, temperaturile pot sa scada foarte mult pe munte si trebuie sa fii pregatit corespunzator pentru orice situatie.

Pentru incarcarea telefonului nu uita sa incluzi si o baterie externa care te va putea salva in cazul in care trebuie dai un telefon. Salveaza numarul de la salvamont, descarca harti ale zonei in care planuiesti sa faci excursia. Pune in rucsac si o busola dar si o harta printata. Vei putea gasi seturi de accesorii pentru orientare impachetate in saci impermeabili pentru o protectie eficienta impotriva vantului, mizeriei, apei sau ploii.

Pregateste-te corespunzator indiferent daca este vorba despre o tura de o zi sau de mai multe zile

Chiar daca este vorba despre o tura de zi si te gandesti ca mai spre seara cand vei cobori de pe munte vei lua cina, este totusi important sa ai un pachetel cu mancare la tine. Daca traseul este mai lung atunci poti sa optezi si pentru un pachet mai consistent. Pe munte, nu este recomandat consumul de alcool si de sucuri dulc. Apa este cea mai buna pentru hidratare si asigura-te ca vei consuma destula.

Rucsacul trebuie sa contina numai ce este important si poti sa folosesti in caz de nevoie. Include si un ac cu ata pentru eventualele situatii in care ar putea sa ti se rupa o haina sau chiar buzunarul de la rucsac. Inainte de a porni la drum consulta starea vremii si nu porni pe traseuri dificile daca nu esti experimentat. Urmeaza doar drumurile marcate si nu te abate de la traseu pentru ca te poti rataci usor.

Previous post Servicii reparatii frigidere Bucuresti disponibile pentru toate categoriile de frigidere
Next post Află cine îți oferă certificate prenuptiale Bucuresti pe loc