Pizza e una din acele mancaruri apreciate atat de copii, cat si de adulti, atat de persoanele cu gusturi pretentioase, cat si de cei care prefera lucrurile simple. Deliciosul preparat s-a nascut in cele mai sarace regiuni ale Italiei, dar s-a bucurat chiar si de aprecierea unor imparatese! Astazi, succesul sau mondial face ca deschiderea unei pizzerii sa se dovedeasca una dintre cele mai de succes idei de afaceri.
Cu cat gustul sortimentelor de pizza pe care le produceti este mai bun, cu atat vor creste numarul clientilor si profitul. Pentru a ajunge in acest stadiu, aveti nevoie de personal priceput si, in acelasi timp, de echipamente performante disponibile si in oferta Fresco Expert.
Este vorba despre malaxoare, formatoare de aluat, portionatoare si, mai ales, de cuptoarele potrivite. O intrebare pe care si-o pun mai multi antreprenori este urmatoarea: care e varianta recomandata de cuptor pizza: electric, pe gaze sau pe lemne? Iata caracteristicile fiecareia dintre posibilele optiuni!
Cum alegeti cuptorul potrivit, in functie de combustibilul folosit?
Exista trei variante de cuptoare pe care le puteti achizitiona, in momentul in care deschideti o pizzerie: cele care functioneaza pe baza de lemne, cele pe gaz si, de asemenea, diferitele modele de cuptor pizza electric.
Unii antreprenori – precum si o parte a clientilor – prefera cuptoarele pe lemne, deoarece sunt considerate mai apropiate de metodele traditionale de preparare a indragitei specialitati italiene. Intr-adevar, aceasta nota de vechime si de rural are partile sale pozitive, dar inainte de a lua o decizie trebuie cunoscute toate detaliile legate de aceste echipamente. La o comparatie cu celelalte variante, se observa ca ele sunt mai pretentioase. De exemplu, au nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la temperatura ideala pentru coacere. In plus, trebuie tinut cont de faptul ca in procesul de preparare se consuma o mare cantitate de lemne, care trebuie achizitionate, taiate, depozitate intr-un loc special, uscat si acoperit, apoi transportate in mod constant spre cuptor, pentru a intretine arderea.
Daca doriti sa simplificati intregul proces, puteti sa optati pentru un cuptor pe gaz, bineinteles cu conditia ca zona in care deschideti pizzeria sa beneficieze de racordare la sistemul national de gaze naturale. In acest caz, la fel ca in cel in care alegeti un cuptor pizza electric, nu va mai fi nevoie de un loc special pentru a depozita combustibil solid si nici de efortul de a transporta lemnele la cuptor. Un alt beneficiu se refera la faptul ca incalzirea are loc intr-o perioada de timp sensibil mai scurta. Dezavantajul consta in impactul pe care echipamentele de acest tip il au asupra mediului inconjurator. Intr-adevar, tehnologia prin care este extras gazul si apoi cea prin care este transportat nu sunt prietenoase cu natura.
Un cuptor de pizza electric, in schimb, are la baza o tehnologie mult mai prietenoasa cu mediul incunjurator. Dincolo de considerentele ecologice, utilizatorii beneficiaza si de avantaje cat se poate de concrete, precum faptul ca se incalzeste repede si este cat se poate de simplu de manevrat. Preturile sunt si ele atragatoare, iar gustul specialitatilor de pizza preparate cu ajutorul unui cuptor electric este mereu apreciat de clienti!
In magazinul online Fresco.ro gasiti zeci de modele de cuptor de pizza electric, pe gaz sau pe baza de combustibil fosil! Alegeti-l pe cel mai potrivit si veti avea parte doar de clienti deplin satisfacuti!