Motocoasele sunt echipamente de taiere eficiente, utilizate in lucrari agricole, in silvicultura, gradinarit, pentru intretinerea spatiilor verzi si diferite lucrari peisagistice.
In cadrul tuturor acestor procese, elementul activ este reprezentat de asa numitul fir motocoasa, realizat din otel si actionat de motorul echipamentului, disponibil in oferta generalmotor.ro. Folosirea sa permite efectuarea unor lucrari de curatare a pasunilor si a terenurilor accidentate, de taiere a buruienilor, tufelor sau a arbustilor.
Pentru o deplina siguranta in utilizare, este important sa se respecte regulile de folosire si sa se poarte echipament de protectie adecvat, cum ar fi ochelari si casca de protectie, precum si haine de lucru speciale. De asemenea, asigurarea unei bune intretineri si ascutirea regulata a unui fir de motocoasa contribuie la mentinerea performantei acestuia pentru o perioada cat mai indelungata de timp.
Cum alegi un fir de motocoasa performant?
Exista mai multe criterii de care trebuie sa tii cont, daca vrei sa intri in posesia unui produs de calitate superioara. Cele mai importante dintre acestea, pe care e bine sa le ai in vedere atunci cand mergi la cumparaturi, sunt urmatoarele:
• materialul. Produsele performante sunt fabricate dintr-un material rezistent si durabil, de obicei otel de inalta calitate, care poate face fata presiunii si uzurii repetate ce apar in timpul taierii.
• forma si designul. Nu numai calitatea materialului, ci si designul si forma bine alese contribuie la o taiere rapida si eficienta.
• grosimea influenteaza, la randul sau, capacitatea de taiere a motocoasei. Pe de o parte, un fir mai gros poate taia prin materiale mai dense, insa este posibil sa consume mai mult combustibil si sa impuna o povara mai mare asupra motorului. Invers, o grosime redusa nu este capabila sa taie aceleasi tipuri de material, insa asigura un consum mai mic de combustibil si o uzura redusa a motorului. Prin urmare, grosimea trebuie aleasa de la caz la caz, in functie atat de tipul de taiere necesar, cat si de puterea motocoasei.
• rezistenta la uzura: Un fir de motocoasa de calitate superioara se remarca si printr-o rezistenta sporita la uzura, ceea ce inseamna ca va ramane ascutit si eficient pentru o perioada indelungata de timp, asigurand performanta fara a necesita inlocuiri frecvente.
• compatibilitatea cu echipamentul utilizat este fundamentala. Cu alte cuvinte, trebuie sa se potriveasca perfect cu modelul si dimensiunile motocoasei folosite. Altfel, fie nu va merge, fie va da un randament inferior, fie apare chiar si un risc de producere a unor accidente in timpul folosirii.
• tot pentru evitarea accidentelor si a altor neplaceri, conteaza rezistenta la rupere si torsiune: Trebuie sa fie capabil sa reziste fara probleme la fortele de torsiune si tractiune la care este supus in timpul folosirii.
• performanta aratata in conditii diverse. de taiere, precum cea prin lemn moale, prin lemn dur sau prin vegetatie densa.
Inainte de a cumpara un fir motocoasa, ideal este sa consulti manualul acestui echipament, pentru a cunoaste intocmai care sunt cerintele producatorului. Astfel, vei avea sanse maxime de a alege exact produsul potrivit pentru munca pe care urmeaza sa o faci si de a-l folosi apoi timp indelungat, fara riscul vreunei defectiuni.