Cum pot fi alese corect draperiile moderne astfel incat sa se integreze intr-un decor minimalist?

Decorul minimalist pare cel mai simplu de configurat, dar in realitate nu este deloc asa pentru ca va trebui sa tii cont de numeroase aspecte care il fac atat de interesant. De aceea, ai nevoie si de draperii moderne care sa se integreze intr-un astfel de decor. Cum poti obtine cele mai bune rezultate cu draperiile pe care le alegi? Iti prezentam mai jos cateva informatii cheie!

Alege culoarea potrivita pentru draperiile tale

Din fericire, gama de draperii moderne este in continua evolutie si vei gasi un numer foarte mare de culori disponibile. Partea cea mai buna este ca astfel poti adapta cromatic draperiile astfel incat sa se incadreze cu succes in decorul minimalist ales. Aici, poti merge pe doua variante – cea in care alegi variante ton pe ton, adica in aceeasi culoare generala pe care o are intreaga incapere, sau cea in care alegi ceva contrastant. Spre exemplu, daca mergi pe negru pentru canapele si dulapuri, pentru draperii poti alege o alta nuanta – poate un pastel sau poate ceva mai inchis, dar poti opta si pentru o culoare foarte strong, asa cum sunt cele indraznete de genul fucsia sau alte astfel de culori tari.

Alege imprimeul potrivit

Cand vorbim de draperii moderne, ne referim si la acele imprimeuri care fac ca draperiile sa arate tot timpul unic si special. Daca vrei sa configurezi in casa ta un decor minimalist, asta nu inseamna ca trebuie sa renunti complet la culoare sau la imprimeuri. Cele mai des utilizate imprimeuri in decorurile minimaliste sunt cele geometrice. Patratele, dreptunghiurile si alte astfel de imprimeuri vor face ca locuinta ta sa arate perfect si sa ramana minimalista asa cum ti-ai dorit. Ce ar trebui sa eviti? Floricelele si alte astfel de imprimeuri care fac trimitere catre natura si obiecte cunoscute si care sunt mai potrivite intr-un decor clasic. De asemenea, daca motivele geometrice cu linii drepte nu te avantajeaza, poti gasi draperii moderne cu imprimeuri rotunde.

Alege lungimea potrivita penrtu draperii

Lungimea este foarte importanta iar pentru un decor minimalist, cea mai buna varianta este sa alegi draperii moderne pana la podea. Se pot opri imediat ce ating podeaua pentru a da continuitate spatiului si ar trebui sa eviti varianta in care fac falduri pe podea fiind mai lungi decat inaltimea camerei pentru ca acea acumulare de material de pe jos este mai mult specifica in decorurile clasice decat in cele minimaliste care sunt foarte aerisite si unde podeaua trebuie sa se vada. De asemenea, variantele scurte nu sunt reprezentative pentru minimalism si nici cele pana la jumatatea peretelui.

Tinand cont de toate aceste informatii, vei gasi cu siguranta draperiile potrivite pentru casa ta, astfel incat sa se incadreze cu succes intr-un aranjament minimalist. Draperiile sunt cele care te vor ajuta sa obtii confort in propria casa pentru ca te vor proteja eficient de lumina dimineata cand vrei sa te odihnesti dupa rasaritul soarelui sau pe timpul zilei si in plus, vor completa aspectul locuintei tale.

Previous post Acestea sunt piesele auto cu cea mai rapida uzura
Next post Cum iti poti alege cele mai frumoase bolerouri?