Cum poti alege cea mai buna mobila pentru dormitor?

Ne petrecem o treime din viata dormind. Acest lucru arata importanta evolutiei intr-o camera bine proiectata, care sa corespunda gusturilor noastre. Acolo trebuie sa te simti bine, ca emana o armonie propice relaxarii. Amenajarea buna a dormitorului se bazeaza pe o chestiune de gestionare a spatiului, dar si pe reguli practice si de bun simt, cum ar fi alegerea unui pat adaptat la suprafata camerei, la inaltimea patului, alegerea materialelor, culori, dimensiuni, etc. Atunci cand alegi cea mai buna mobila pentru dormitor poti lua in calcul si cumpararea unor mese de toaleta potrivite, alaturi de toate piesele care se gasesc in mod natural in aceasta camera. Alege de fiecare data doar articolele pe care chiar le vrei in dormitorul tau astfel incat sa nu intampini probleme cu ele. Recomandarea noastra este aceea de a alege de fiecare data doar articole pe care sa le poti folosi mai mult timp.

Alege patul potrivit

Suna evident, dar trebuie amintit: alegerea unui pat este in primul rand evaluarea spatiului pe care il aveti la dispozitie pentru a determina dimensiunile ramei patului. O regula care se aplica si noptierelor, dulapurilor si tuturor mobilierelor pe care intentionati sa le instalati in dormitor. De fapt, mobilierul de dimensiuni prea mari va obstructioneaza circulatia prin supraincarcarea spatiului. Este vorba, de asemenea, de pozitionarea patului in dormitor: asezati-l mai degraba in centrul camerei si al tabliei pe un perete.

Despre dimensiuni

Un alt criteriu pragmatic in alegerea patului tau: dimensiunea ta. Lungimea patului depinde de ea. In general, profesionistii recomanda sa alegeti o lungime care este cu 6 cm mai lunga decat inaltimea ta. Cu toate acestea, peste 1,75 m, este de asemenea acceptat faptul ca o asternut de 200 cm ofera un confort mai bun. Exista trei latimi standard ale patului: 140 cm, 160 cm si 180 cm. Va sfatuim sa alegeti latimea patului in functie de marimea corpului si de nevoia de spatiu in timpul noptii.

Alegerea patului potrivit inseamna, de asemenea, acordarea unei atentii deosebite alegerii materialelor.

Mariti aspectul dormitorului

Alegerea mobilierului pentru dormitor, fie ca este o camera pentru copii sau o camera pentru parinti, se face mai intai in functie de dimensiunile camerei.

Intr-o camera mica, de la 9 la 10 m², veti merge la elementele esentiale (pat, noptiera, dulap, birou mic). In timp ce va aflati intr-un dormitor spatios, aspectul este destul de diferit: va puteti rasfata cu diferitele tipuri de mobilier de dormitor. Cu cat camera este mai mare, cu atat exista mai multe posibilitati de amenajare. Cu toate acestea, va puteti bucura si de un dormitor spatios, fara a-l supraaglomera, pentru a aprecia pe deplin volumele. Iata principalele criterii pentru alegerea mobilierului de dormitor:

  • spatiul disponibil (dimensiunea camerei);
  • ocupantul sau ocupantii (copil, adolescent, adult, cuplu, receptie ocazionala);
  • nevoile de stocare (numarul de persoane si lucruri care trebuie stocate);
  • stilul mobilierului dormitorului;
  • miscare usoara printre mobilier;

Ce mobilier sa alegi pentru un dormitor

Piesa de mobilier principala in dormitor este patul. Toate celelalte elemente ale mobilierului trebuie asociate cu acesta. Cu toate acestea, in functie de ocupanti, ne putem imagina unele diferente de aspect.

  • Dormitor pentru adulti

O camera pentru parinti sau o camera de oaspeti destinata adultilor poate include urmatoarele mobilier:

  • un pat dublu cu posibilitatea de a alege:
  • dimensiune standard, adica 140 x 190 cm,
  • dimensiune standard plus 10 cm, adica 140 x 200 cm,
  • accesorii precum noptiere integrate in structura;

Desigur, zona este cea care determina numarul de piese de mobilier din camera. In ceea ce priveste dimensiunea patului, este mai intai o chestiune de obisnuinta si apoi o chestiune de confort.

Previous post Sfaturi pentru cumparaturi eficiente de haine pentru copii
Next post Servicii repatriere Italia Romania de calitate premium