Cum sa alegi boilerul potrivit?

Tehnologie, pozitie, suprafata de incalzit, marca.Multe criterii trebuie luate in considerare atunci cand alegeti un boiler. Prin acest ghid, aveti pe cineva care va insoteste si va ajuta sa gasiti centrala care sa corespunda nevoilor voastre.

Toate criteriile de luat in considerare pentru a alege boilerul potrivit

Alegerea boilerului vostru presupune sa va uitati la multe lucruri. Gasiti aici toate criteriile de care trebuie sa tineti cont pentru a face alegerea corecta.

Alegerea combustibilului

Pentru a produce caldura bilerul vostru utilizeaza combustibil. Gaze naturale, electricitate, pacura, lemne. Multi combustibili sunt disponibili pentru a va incalzi casa. In primul rand, este deci necesar sa determinati combustibilul pe care urmeaza sa il utilizati. La schimbarea boilerului este interesant sa afli despre posibilitatile de alimentare cu acesti combustibili (de exemplu, casa ta este conectata la reteaua de gaze?) precum si evolutia pretului energiilor.

Se poate schimba combustibilul?

Pentru a minimiza costurile instalatiei voastre, este de preferat sa pastrati aceeasi energie. Cu toate acestea, este posibil sa faceti lucrari suplimentare pentru a va adapta instalatia la specificul combustibilului dorit. Bine de stiut: ajutoare guvernamentale vi se pot acorda in functie de combustibilul ales. De exemplu, optarea pentru incalzirea electrica sau cu ulei nu va va permite sa beneficiati de aceste subventii publice.

Tehnologia boilerelor

Odata cu progresele tehnologice, boilerele sunt din ce in ce mai eficiente. Daca, la fel ca 36% dintre romani, optezi pentru incalzirea pe gaz, in general ai de ales intre doua tehnologii de baza. In prima categorie intra si boilerul marca Ariston.

Alegerea unui boiler in condensare

Ca toate boilerele, boilerul in condensare produce caldura prin intermediul gazului. Cu toate acestea, boilerele in condensatie au capacitatea de a recupera caldura continuta in vaporii de apa produsi prin arderea gazelor. Astfel, ating niveluri de performanta foarte ridicate si consuma cu pana la 20% mai putin decat centralele „conventionale”.

Avantajele boilerului cu condensare pe gaz

  • Performanta excelenta.
  • Economii optime de energie.
  • Confort termic foarte bun.
  • Reducerea emisiilor de poluanti.

Alegeti un boiler de temperatura joasa (nox scazut)

Boileerul de joasa temperatura functioneaza la fel ca un cazan conventional. Diferenta este in temperatura apei pe care o furnizeaza. In timp ce boilerele conventionale se ridica la 90 ° C, boilerele cu temperatura joasa produc apa la 50 ° C, asigurand in acelasi timp un confort termic foarte bun. Astfel, acestea consuma cu pana la 15% mai putina energie decat modelele standard. Astazi, un boiler de temperatura scazuta poate fi instalat doar in locuinte colective (cladire, condominiu etc.) pe o conducta comuna sau pe o conducta individuala mai mare de 10 metri lungime. In locuinte individuale (casa, foisor, vila etc.), aceasta centrala nu mai este autorizata, centrala in condensatie a devenit deci standardul. Pentru a indeplini directiva europeana ErP (Energy Related Products) referitoare la dispozitivele care consuma energie si polueaza, producatorii de cazane au dezvoltat arzatoare „low NOx” care reduc temperatura flacarii in timpul arderii gazului. In acest fel, cazanele cu temperatura scazuta, cu emisii scazute de NOx emit mai putini oxizi de azot si ofera o performanta energetica mai buna decat inainte.

Previous post Despre compozitia kombucha
Next post Aparatura potrivită pentru remodelare corporală | artist-touch.ro