Cum se fac florile de sapun si de ce sunt din ce in ce mai apreciate?

Daca vrei sa oferi un cadou deosebit, care sa incante din punct de vedere vizual si olfactiv, sa reziste foarte mult timp si sa fie inedit, poti cauta flori de sapun ieftine . Florile de sapun sunt foarte versatile si prezinta un rafinament aparte care convinge pe oricine.

In ultimii ani, din ce in ce mai multi artisti florali au inceput sa produca flori de sapun care mai de care mai interesante, in care se regasesc ore de munca si foarte multe ingrediente interesante: arome, ierburi sau culori care te cuceresc.

Merita sa oferi flori de sapun? De ce sunt atat de apreciate?

Arta in sapun este prezenta in societatea noastra inca din cele mai vechi timpuri. Din momentul in care oamenii au inceput sa produca sapun si-au dat seama ca acesta poate fi modelat, motiv pentru care au creat cele mai interesante forme.

Florile moderne de sapun respecta arta initiata inca din cele mai vechi timpuri, insa reusesc sa aduca multe detalii noi si atractive. Acestea pot fi oferite cadou sau pot fi folosite in aranjamente florale speciale din mai multe motive:

  • Miros foarte bine. Parfumul florilor de sapun poate fi extrem de variat si poate sa aduca placere olfactiva oriunde se afla acestea;
  • Arata bine. Florile de sapun bine realizate arata similar cu florile naturale, insa au ceva in plus: pot fi mult mai colorate si rezista foarte mult timp. Daca sunt bine pastrate, florile de sapun pot sa reziste fara probleme chiar si zeci de ani;
  • Pot fi folosite in baie, sub forma de sapun. Compuse adesea din ingrediente naturale si foarte eficiente, florile de sapun pot fi folosite in baie;
  • Pot fi realizate manual, ceea ce le ofera o unicitate aparte. Simplul fapt ca sunt hand made le poater creste foarte mult valoarea.

De unde cumperi flori de sapun?

Florile de sapun sunt gasite in din ce in ce mai multe florarii clasice sau online. Inainte de a le achizitiona este bine sa te asiguri ca sunt realizate din ingrediente cat mai naturale si ca arata similar cu florile naturale. Artistii care lucreaza cu sapunul pot sa realizeze flori foarte aproapiate din punct de vedere estetic de florile naturale.

Cum se fac florile de sapun?

Procesul de productie a florilor de sapun este destul de simplu. Daca vrei sa oferi un cadou facut de mana ta, poti sa faci astfel de flori acasa. Vei avea nevoie de baza de sapun, glicerina si colorantti, precum si de forme in care sa pui florile.

Baza topita pentru sapun se amesteca cu glicerina, cu foarte putina pulbere de dioxid de titan si cu colorant cosmetic. In general, pentru 100 de grame de sapun sunt necesare doar 5 picaturi de colorant. In aceeasi etapa se adauga si aromele ( 5-10 picaturi).

Amestecul se va intari si poate sa fie modelat in functie de dorintele fiecaruia. Poate ca florile pe care le obtii nu vor arata perfect, asa cum arata in florarie, insa vor fi foarte apreciate fiind facute de tine.

Previous post Tot ce trebuie sa stii despre jantele din tabla?
Next post Sute de cadouri ce pot fi personalizate pe site-ul magazinului giftday.ro!