Descoperă ce tip de emoții pot transmite buchetele de flori livrate online

Un buchet, un aranjament sau o cutie cu flori la modă sunt idei de cadouri dovedite și recomandate, care reușesc să aducă emoții de fiecare dată când sunt oferite sau primite. Cu toate acestea, în funcție de ocazie și, mai presus de toate, de persoana căreia i se vor da, merită să alegi specii și culori specifice plantelor. Despre ce vorbesc culorile florilor? Cum să le alegi corect? Consultă sfaturile de mai jos.
Culori și emoții în loc de cuvinte
Înainte de a merge la un magazin de flori sau a opta pentru o livrare surpriza, trebuie să analizezi cui îi este destinat buchetul și, mai ales, ce dorești să exprimi prin intermediul acestora. Atât speciile individuale de flori, cât și culorile lor au avut o semnificație diferită în diferite culturi de secole și au și astăzi. Ele pot simboliza iubirea, prietenia, speranța, respectul, respectul, optimismul, adevărul, onoarea și demnitatea, dar și nesiguranța, gelozia, încăpățânarea, resemnarea și chiar ura. Culorile pot transmite chiar și cele mai ascunse emoții și sentimente și uneori înseamnă mai mult decât un cadou foarte scump.
Culorile florilor simbolizează, printre altele:
• roșu- iubire, închinare, devotament, pasiune, curaj,
• roz – nobilime, recunoștință, admirație, admirație pentru frumusețe, mulțumiri, simpatie, respect,
• alb – puritate, loialitate, inocență, grație și subtilitate,
• bleumarin – putere, putere, autosuficiență,
• galben – gelozie, dar și sentimente platonice, recunoștință, felicitări, prietenie, fericire, bucurie,
• verde – naturalețe, prospețime, tinerețe.
Merită să îți amintești că, atunci când dăruiești flori de ziua de naștere, ziua numelui, ziua îndrăgostiților sau orice altă ocazie, ar trebui să te ghidezi nu numai după culoarea lor, ci și după speciile plantei. Combinația de culoare nu dă întotdeauna același efect în fiecare caz.
De exemplu, un buchet de trandafiri albi este un cadou recomandat pentru botezuri sau nunți, dar crizantemele albe sunt flori tipice pentru înmormântări. Desigur, merită întotdeauna să ții cont de preferințele de culoare ale destinatarilor. O atenție deosebită la culoarea sau tipul selectat de flori într-o culoare dată este adesea mai importantă decât simbolismul lor.
Semnificația florilor cu culori specifice
Zambilă
În funcție de culoare, florile au și semnificații diferite. Un exemplu este zambila. Floarea însăși semnifică durerea cauzată de comportamentul unei persoane dragi. Cu toate acestea, zambila colorată înseamnă deja altceva:
• cea albă este o expresie de simpatie,
• albastru – constanță în sentimente,
• galben – fericire din cauza iubirii,
• violet – cereri de iertare sau cereri de afecțiune mai mare (în funcție de situație).
Trandafiri
Trandafirii sunt cei mai populari. Cei roșii simbolizează emoții profunde, în timp ce, cei albi pot fi dați persoanei căreia dorești să-i mulțumești. Un buchet frumos de trandafiri roz este un semn de prietenie, recunoștință și apreciere. Portocaliu – trădare, dar și dorință. Ar trebui să eviți să dai trandafiri galbeni, deoarece simbolizează sentimente proaste și gelozie.
Garoafe
Același lucru este valabil și pentru garoafe. Albul înseamnă inocență, dar galbenul este dispreț. Floarea roz simbolizează amintirea veșnică a persoanei căreia i s-a oferit, în timp ce floarea roșie înseamnă admirație. Pentru florile de ziua de naștere, cel mai bine este să alegi garoafe roz sau roșii.
Lalele, iriși, crizanteme
Lalelele roșii sunt o expresie a iubirii, în timp ce lalelele galbene – sentimente, dar care se vor termina foarte repede. Irisul în sine simbolizează încrederea, dar floarea albastră înseamnă răceală și cea violet – că cineva nu își amintește de tine. Interesant este că floarea de crizantemă menționată mai sus, care este dificil de găsit în buchete sau aranjamente, datorită conotațiilor sale funerare, are, de asemenea, o semnificație diferită. Crizantemele roșii înseamnă dragoste, cele aurii – că te gândești la o persoană dragă, iar cele roz – devotamentul.

Previous post Despre Samy Ilie – cazuri in Israel se poate scrie o carte a succesului
Next post 5 haine pentru copii şi adolescenţi care sunt în topul preferinţelor