Informatii mai putin stiute despre blugi dama

Desi stim cam totul despre blugi de dama, sunt un articol vestimentar popular, de gasit in garderoba oricarei doamne si oricarui barbat, sunt foarte multe informatii mai noi sau mai vechi pe care inca nu le cunoastem. Multe dintre ele vin din diverse tari, se refera la materiale, la diverse aspecte din istoria lor pe care nu oricine le are la dispozitie. Cu cat stim mai multe despre produsele noastre preferate, cu atat vom putea sa apreciem mai mult brandul si articolul vestimentar, stiind diverse lucruri despre el si din istoria sa.

Toate informatiile prezentate in acest articol sunt reale si au fost documentate de catre cei care le-au formulat, astfel incat nu avem de ce sa nu le credem. In Coreea de Nord blugii, indiferent ca sunt blugi dama sau blugi pentru barbati, sunt ilegali. Denimul albastru este vazut ca un simbol al Americii imperialiste, asa ca nu are ce cauta in niciun fel de magazin. Daca cineva e prin ca vinde blugi e pasibil de inchisoare si amenzi usturatoare, plus o mustrare buna din partea regimului. Nu numai coreenii au probleme cu blugii, si George W. Bush a interzis blugii la Casa Alba timp de sase zile, dupa care ideea sa a fost lasata pentru alte generatii de presedinti. Paradoxal Bill Clinton a popularizat blugii si i-a acceptat chiar si la Casa Alba, se purtau si blugi dama in timpul administratiei sale.

O singura pereche de Levi 501s inseamna 37 de cusaturi separate. Cu alte cuvinte ca sa obtii o singura pereche de blugi ai nevoie de 37 de operatiuni diferite si de un material foarte rezistent ca sa reziste la asa ceva.

blugi dama ieftini

La spalarea blugilor ieftini colorantul se estompeaza si formeaza un model unic. FBI a folosit acest model pentru a gasi suspecti si a putea sa ii condamne. Modelul este analizat cu atentie si este comparat cu scena crimei si asa suspectii ajung direct la puscarie din cauza… blugilor. Culoarea indigo a unor anumite tipuri de blugi a fost folosita initial pentru a masca mizeria si praful. Ei se purtau prin mine, pe santiere, pe la ferme, deci aveai nevoie de culori rezistente, albastrul deschis tipic blugilor nu era sa de rezistent si trebuia mereu spalat.

In Japonia daca vrei blugi ieftini ii gasesti la… automate. Nu e nevoie sa mergi in mall sau la piata ca sa mai iei o pereche de blugi, mergi la automate si ai blugi… la moneda. Peste 50% din toata productia de denim vine din China, India sau din Bangladesh. Prin anii 1950 in toata SUA au fost interzisi blugii, mai ales in scoli si la cinema, pentru ca erau vazuti ca o forma de rebeliune. Totusi aceasta restrictie a disparut rapid pentru ca oamenii continuau sa ii poarte si nu era vorba de vreo rebeliune, ci de moda.

Cea mai scumpa pereche de blugi din lume costa 1.3 milioane de dolari si e o pereche de blugi Secret Circus. De ce asa de scumpa? Pentru ca are peste 15 diamante, unele de dimensiuni foarte mari.

La un moment dat blugii ieftini pentru femei aveau fermoare pe laterale, nu in fata, iar blugii skinny pentru femei aveau mai mult elastan, nu erau fabricati din bumbac pur. Si tot legat de blugii comuni, la un moment dat a fost o masina care avea ca tema denimul. American Motor Company, in colaborare cu Levi’s., a produs Indigo Blue Gremlin, care avea si toate locurile cu denim. Masina a fost un must have pentru colectionari la vremea respectiva, dar nu a fost prea apreciata pe piata, asa ca a ramas prin garajul oamenilor cu bani care o voiau in colectiile lor.

Previous post Internationalizarea, urmatorul pas pentru creare unui site eccommerce opencart
Next post InLei Romania: Magazinul tau de produse laminare sprancene!