Tipuri de buldoexcavatoare

In magazinele de specialitate si la firmele de inchirieri, exista mai multe tipuri de excavatoare pe care le poti alege si de aceea este important sa stii de cate tipuri este. Vestea buna este ca poti gasi informatii despre toate aceste utilaje foarte usor si rapid, astfel incat sa nu intampini probleme cu ele ulterior.

Cauti un excavator de inchiriat Brasov? Atunci citeste mai jos pentru a determina tipul de excavator de care ai nevoie.

Excavatoare dragline

Un tip important de excavator care utilizeaza o franghe de ridicare si un sistem special pentru tractiune, pentru a curata eficient pamantul in cazul proiectulor subacvatice poarta numele de excavator dragline. Elementul de ridicare misca galeata in sus si in jos, pe cand linia de tractiune aduce galeata catre sofer. Datorita faptului ca sunt foarte grele, drenel sunt de cele mai multe ori asamblate chiar in snatier. Sistemul unic al acestui excavator este folosit in mod normal pentru proiecte de constructii civile realizate pe scara larga.

Excavatorul cu aspiratie

Acest tip de excavator utilizeaza apa si un element de vidare de inalta presoune pentru a curata solul, murdaria si resturile. Este operat dintr-un vehicul cu roti si este folosit pentru toate aplicatiile subternae, pentru curatarea resturilor si pentru alte proiecte delicate de excavare.

Excavatoare cu acoperire lunga

Avand brate care se extind pana la 100 m cu accesoriile potrivite, aceste excavatoare sunt bune pentru proiecte industriale si pentru sapaturi grele. Poti inchiria un astfel de excavator insa nu uita ca pentru o folosire in siguranta va trebui sa fie operat, la fel ca si celelalte modele, de un utilizator cu experienta pentru a evita accidentele grave.

Excavatoare pe roti

Un excavator pe roti este la fel ca unul obisnuit, insa este montat pe roti in loc sa fie montat pe senile. Este utilizat pentru proiectele clasice de oras, fiind unul dintre cele mai populare modele. Acest excavator este usor de folosit si are tendinta de a incapea chiar si in locuri ceva mai mici. In plus, este usor de extras din santier si nu implica utilizari foarte complexe.

Cum sa ai grija de excavatoare si de ce sa le inchiriezi?

Grija fata de excavatorul tau face ca acesta sa reziste mai mult si sa poata fi folosit pentru mai mult timp. Atunci cand excavatorul tau este folosit corect, nu vei avea niciun motiv pentru care sa fie nevoie sa il inlocuiesti. Cu toate acestea, in momentul in care ai nevoie de un excavator pentru un proiect singular, tot ce trebuie sa faci este sa il inchiriezi pentru ca asa vei cheltui mai putin.

Se recomanda inchirierea nu doar pentru pretul mare al unui excavator ci si pentru faptul ca odata cumparat acesta trebuie intretinut si depozitat corect atunci cand nu este folosit. In plus, nu il poti lasa nepornit cu anii pentru ca vei descoperi ca nu mai porneste deloc. Astfel, cu ajutorul unui utilaj inchiriat tot ce trebuie sa faci este sa il iei, sa iti faci treaba cu el si sa il duci inapoi, platind doar pentru zilele in care l-ai folosit. Mentenanta si depozitarea nu mai intra in sarcina ta si in plus poti gasi si oamenii care sa foloseasca excavatorul tot la firma de inchirieri, fara sa fie nevoie sa angajezi tu personal sau sa risti sa folosesti excavatorul desi nu ai deloc experienta. Excavatoarele sunt utilaje grele care pot genera accidente cu urmari considerabile – atat materiale cat si umane, ceea ce inseamna ca ar fi bine sa nu iti asumi riscuri.

Previous post 10 sfaturi despre manichiură pentru începători
Next post Cum se alege o cada de baie? (cada cu picioare, cada de baie de sine statatoare)