Un ajutor de nadejde cand ne confruntam cu probleme de natura juridica

Exista multe situatii in care o persoana, fie fizica, fie juridica, ar putea avea nevoie de ajutorul unui avocat, in materie de consultanta si chiar reprezentanta, in fata anumitor organe autorizate pentru a inainta proceduri de judecata, urmarire penala, punere sub acuzare si asa mai departe. De asemenea, prezenta unui avocat este bine venita si in cazuri precum realizarea de documente importante, precum contracte de vanzare-cumparare, inchiriere, incolventa unei firme.

O persoana sau o firma poate apela atat la un singur avocat cat si la un intreg birou de avocatura, in cele mai multe cazuri membrii biroului, avocati, fiind specializati intr-un anumit domeniul al dreptului iar pentru fiecare dintre acestea pot oferi si consultanta. Aceasta inseamna in termeni mai practici oferirea de sfaturi si gasirea de solutii optime pentru rezolvarea unei probleme intr-un mod cat mai benefic pentru client.

Indiferent de avocat, domeniul in care isi ofera serviciile si client, consultanta juridica poate fi oferita prin doua modalitati: acordata in mod verbal, prin discutii fata in fata sau chiar telefonice precum si dordata prin redactarea unui Raport Informativ scris, care sa cuprinda toate informatiile necesare.

Cele mai bune rezultate pot fi obtinute prin contactarea serviciilor de consultanta juridica Iasi oferite de cabinetul „Smaranda Colta”. Avand la dispozitie experienta in numeroase domenii de activitate ale dreptului, de la dreptul civil si dreptul de familie pana la drept adnimistrativ si social, le pot pune la dispozitie clientilor cele mai bune solutii in materie de consultanta juridica. Chiar daca in multe cazuri unele aspecte au caracter stabilit, sfaturile juridice oferite clientilor pot fi adaptate dupa cerintele si necesitatile acestora.

Datorita faptului ca in orice domeniu exista diverse legi realizate, fie vechi, fie aparute pe parcursul anilor, este posibil ca un individ sau o firma sa nu le cunoasca si in mod inconstient, sa le incalce, atragand astfel pedepse si sanctiuni. Acestea pot fi contestate si se poate obtine un verdict pozitiv daca se ofera dovezile necesare care sa arate ca persoana pusa sub acuzare nu a avur cunostinta sau ca doreste sa repare greselile savarsite.

Primul pas este contactarea unui avocat care stim ca poate opera in domeniul de activitate in care intampinam dificultati. Daca apelam la un cabinet, ne poate fi atribuit de acolo un avocat specializat in domeniul necesar. Prin discutii directe dar si indirecte, poate fi schitat un plan de actiune, in urma caruia sa fie ebaborati pasii ce vor fi parcursi si informatiile ce trebuie adunate, obtinute. Acestia difera de la un caz la altul si pot fi mai multi sau mai putini iar in functie de asta si onorariul va creste.

Cateva dintre cazurile, domeniile, pentru care un client poate cere consultanta juridica sunt urmatoarele:

– redactarea si/sau furnizarea catre client, prin orice mijloace, dupa caz, a opiniilor juridice si informatiilor cu privire la problematica solicitata a fi analizata;

– elaborarea de opinii legale;

– elaborarea proiectelor de acte juridice (contracte, conventii, statute etc.) si asistarea clientului la negocierile referitoare la acestea;

– elaborarea proiectelor de acte normative;

– participarea in calitate de consultant la activitatea organelor deliberative ale unei persoane juridice, in conditiile legii;

– orice alte consultatii in domeniul juridic.

De asemenea, cateva dintre serviciile acoperite de consultanta juridica sunt urmatoarele:

 • Societati si drept societar
 • Fuziuni, achizitii si restructurari
 • Relatii de munca
 • Proprietati imobiliare
 • Proprietate intelectuala
 • Litigii si solutionarea disputelor
 • Piata de capital
 • Industria medicala si farmaceutica
 • Achizitii publice
 • Protectia consumatorului
 • Servicii publice
 • Activitati fiduciare

Modul de acordare juridica difera in functie de complexitatea cazului clientului. Se alege desigur cea mai rapida, eficienta si sigura modalitate. Este insa foarte important ca  fiecare client sa ofere avocatului ales toate informatiile necesare astfel incat sa poata exista o viziune cat mai larga si mai detaliata a problemei cu care acesta se confrunta.

Cabinetul de avocatura „Smaranda Colta” a fost infiintat in anul 2008, o data cu Absolvirea facultatii de Drept a persoanei a carei nume il poarta acesta, reusind in anii de activitate sa realizeze si sa duca la bun sfarsit foarte multe cazuri in domeniile in care sunt oferite serviciile de aici precum si servicii de colaborari, cu alti avocati sau birouri de avocatura.

Consultanta jurdica este oferita si atunci cand un clienta, o persoana fizica sau o firma, o companie, este implicata intr-un caz penal ce necesita prezentare in fata instantei, adunare de probe, sustinerea unui caz, precum si solutii simple, precum cele mai sus mentionate, precum realizare de acte de vanzare si cumparare, documente de alta natura necesare cuiva, insolventa unei firma, in cazul in care documentele necesare pot fi obtinute si pe o cale amiabila, fara apel la judecatorie sau parchet din partea creditorului, cel ce urmeaza a incasa datoriile pe are debitorul, firma aflata in insolventa, le are.

Pe langa serviciile cu plata, care sunt taxate diferit de la un caz la altul in functie de dificultate, compexitate, imprejurari, cabinetul ofera si servicii pro bono persoanelor care au dificultati in a achita toate costurile necesare pentru un avocat. Aceste servicii sunt comune in cadrul si in randul multor avocati si a birourilor de avocatura, aducand beneficii atat pentru clienti cat si pentru acestia si sunt de asemenea foarte utile pentru cei ce se confrunta cu diverse situatii in care implicarea unui avocat este absolut necesara astfel incat clientul sa poate obtine rezultate cat mai favorabile, in special in cazurile in care acestia sunt nevinovati sau sunt indreptatiti la a obtine anumite servicii, bunuri si asa mai departe.

Previous post Nimic mai simplu atunci cand avem la dispozitie toate solutiile potrivite
Next post Confort, utilitate si eficienta in orice spatiu