Utilizarea granitului in decoratiuni exterioare

Decorarea unei locuinte sau a exteriorului acesteia implica o varietate de aspecte. E important ca inainte de a face o anumita achizitie sau o alta, sa studiem optiunile disponibile, intelegand diferentele principale cat si cele de nuanta, intre variate materiale. Fiind elemente pentru care functia estetica e extrem de importanta, respectivele zone in care vor fi utilizate, materialele naturale sau  artificiale  pot sa aiba diferite efecte. Ne vom referi in acest material la gama de piatra naturala de tipul granitului. Descopera aici oferta locala de granit in Satu Mare,  pentru a fi mai aproape  de solutiile necesare, disponibile intr-o gama variata de modele si culori.

Inca din timpuri stravechi, cu mii de ani in urma, cand omul a inceput sa construiasca primele locuinte sau asezaminte, piatra naturala a continuat sa fie o constanta. Culturi antice, dar si moderne, au folosit rocile naturale pentru a ridica structuri care sa aduca inchinare zeitatilor, sa celebreze anumite credinte sau anumiti eroi, sa ii onoreze pe cei morti, sa aduca efecte vizuale placute in interiorul ori exteriorul caselor, cat si in institutii sau companii.  Referindu-ne strict la granit, aceste placari sunt folosite atat in exterior cat si in interior. In acest articol insa vom prezenta utilizarile sale in exterior – sa luam asadar cateva exemple concrete:

– pentru fantani – simple sau arteziene, de diferite forme si dimensiuni

– pentru banci – simple sau cu spatar, cu picioare tot din granit, finisate sau brute.

– pentru mese  – de diferite forme (rotunde, ovale, patrate, dreptunghiulare); suportul e foarte important, in special datorita greutatii acestor blaturi – se recomanda deseori baza tot din piatra naturala sau beton.

– pentru semne / firme/ indicatoare – folosite in special la intrarea in anumite parcari sau pentru fatadele companiilor.

– placarea aleilor, prin diverse placi de granit de aceeasi marime si forma, asezate simetric, cat si prin utilizarea unor forme neregulate.

– placarea peretilor exteriori, in special zona de baza (a fundatiei) – pana la nivelul treptelor sau a intrarii.

– monumente memoriale sau sculpturi

– imprejmuirea unor lacuri sau parauri.

– trepte sau balustrade de scari

– placari de terase

Asadar, utilizarea acestor placari de granit poate fi extinsa dincolo  de clasicele variante cu care am fost pana acum obisnuiti – in functie de preferinte, se pot alege mai multe dimensiuni, culori sau nuante.

Previous post Mesele de masaj – ce trebuie urmarit inainte de a cumpara
analko Next post Taierea laser – modalitatea prin care poti taia in cele mai mici detalii