Ce alimente se potrivesc cel mai bine cu vin rosu

Oricât de necunoscător ai fi în ceea ce privește simbioza dintre vinuri și anumite preparate culinare, știi că există alimente care se potrivesc mai bine cu cele albe, sau cu cele roșii, după caz. Nu este deloc o exagerare, deoarece acest fenomen chiar a fost studiat și s-a ajuns la concluzia că vinul te ajută să simți mai bine aroma mâncărurilor consumate.

Multă lume preferă ca la masă să bea un pahar de vin rosu, pentru gustul său aparte, dar și medicii susțin că este chiar benefic pentru sănătate. Dacă vrei să știi mai multe despre cum se consumă vinul roșu, și cu ce fel de preparate ”merge” cel mai bine, tot ce trebuie să faci este să citești rândurile următoare, pentru că vei afla multe informații interesante.

Cabernet Sauvignon

Un vin roșu cu o aroma de cireșe negre, cedru sau coacăze. Conținutul ridicat de taninuri îl face să aibă un gust astringent și chiar ușor piperat. Are o culoare de un roșu frumos, și se potrivește de minune atunci când servești miel, vită, carne afumate, dar și brânzeturi maturate. Alimentele grase, cu un sos de roșii sau chiar ciocolata ”cer” și un pahar de Cabernet Sauvignon alături.

Pinot Noir

Spre deosebire de Cabernet Sauvingnon, aici avem de a face cu un gust mai fructat, ușor acrișor. Nu este atât de puternic, și se potrivește de minune la mesele în care se servesc preparate din carne de porc, pui, vițel sau rață, dar și mezeluri fine sau carne afumată. Să nu uităm nici de brânzeturile, cele mai bune prietene ale vinului roșu, iar în acest caz optează către cea de capră sau brânzeturile cremoase.

Merlot

Nici Cabernet Sauvignon și nici Pinot Noir nu sunt pe gustul tău? Atunci este obligatoriu să încerci un Merlot, un fel de intermediar între cele două. Grație acestei caracteristici un Merlot se potrivește atât cu alimente mai puțin aromatizate, dar și unele cu gust puternic. Atenție însă: niciodată condimentele folosite la prepararea unui fel de mâncare delicios nu trebuie să fie una foarte puternice, copleșitoare, dacă intenționezi să servești la masă un Merlot, pentru că riști să-i reduci acestuia din strălucirea pe care o merită.

Brânzeturile și vinul roșu

Cu toții iubim brânzeturile, și nu de puține ori încheiem o masă festivă în familie sau cu prietenii, cu un platou de brânzeturi bine alese. Acestea parcă devin și mai delicioase, iar aroma lor capătă noi valențe când sunt însoțite de un pahar de vin bun, roșu. Nu știi însă prea bine cum să te ”joci” cu tipurile de brânză și soiurile de vin roșu, și îți este teamă să nu dai greș? Atunci hai alături de noi și să vedem care este secretul.

Nimeni nu poate contesta savoarea brânzeturilor maturate, a celor cu mucegai nobil ori al deliciilor tradiționale, realizate după rețete bine păstrate. Noi le iubim și ne bucurăm cu ele ori de câte ori avem ocazia. Și nu oricum, ci mai ales alături de un vin roșu savuros. Vrei să afli și tu ce asocieri poți face între vinul roși și brânză? Citește articolul nostru până la final și lasă-te inspirat/ă de sugestiile noastre!

Regula de aur

Chiar dacă nu știi prea multe despre cea mai bună asociere dintre vinul roșu și brânzeturile potrivite, trebuie să știi că există o regulă pe care specialiștii o consideră ca fiind una ”de aur”: niciodată să nu asociezi o brânză cu un gust prea intens, alături de un vin delicat, pentru că acesta va fi acaparat în întregime de aroma prea puternică a brânzei și va sfârși într-un anonimat pe care nu îl merită, pentru că este vorba de o savoare aparte. Dar, să revenim!

Pinot Noir și brânzeturi proaspete

Un pahar de Pinot Noir va fi mult mai savuros alături de un platou de brânzeturi proaspete. De asemenea, poți adăuga pe același platou și bucăți de brânză moale, precum brie.

Cabernet Sauvignon pentru brânzeturi semi-tari

Aroma specială, care amintește de parfumul merelor sau al fructelor roșii, pe care îl are un vin Cabernet Sauvignon trebuie să te facă să înțelegi că pe platoul tău de fructe trebuie să se regăsească brânzeturi semi-tari. De regulă Provolone sau Gouda, preferatele multora dintre noi.

Vinul roșu intens, pentru brânzeturile tari

Atunci când servești la masă brânzeturi tari și vrei să-ți surprinzi în mod plăcut oaspeții, adaugă la acestea și un pahar de vin roșu intens. Aroma deosebită acestuia se potrivește de minune cu brânzeturi precum Peccorino sau chiar Cheddar.

Brânzeturile cu mucegai, o problemă?

Mult mai delicată ar părea, cel puțin la prima vedere, decizia de asocial un vin roșu cu pretențioasele brânzeturi cu mucegai. De fapt, lucrurile nu sunt chiar atât de complicate, chiar dacă vrei să păstrezi și profunzimea vinului, dar și gustul aparte al acestor brânzeturi. Folosește în acest sens un vin roșu, cu arome care îți amintesc de fructele coapte, cu un ușor iz de vanilie. Acel Cabernet Sauvignon despre care tot ți-am amintit mai sus este și de această dată o alegere inspirată, și cu care îți vei impresiona în mod plăcut oaspeții de la cină.

Fără îndoială că vinul roșu are farmecul lui aparte, de neegalat, și de aceea nu puțini sunt cei care îl consideră ca fiind Regele neîncoronat al acestora. Este totuși o chestiune de preferințe, doar că acum știi mai bine cum să îl asociezi cu anumite preparate culinare, ca un adevărat cunoscător în domeniu!

Previous post Expertii aleg intotdeuna produsele de la storeexpert.ro: rafturi metalice
Next post Dog Articular Care 3kg si alte solutii pentru a gestiona problemele articulare ale cainilor