Dog Articular Care 3kg si alte solutii pentru a gestiona problemele articulare ale cainilor

Gestionarea osteoartritei la caini si a durerilor cronice articulare este o provocare si patrupedul trebuie dus la  medicul veterinar, care trebuie sa incerce sa atenueze suferinta pe care o implica aceasta boala, cu cel mai mic efect secundar posibil cauzat de terapie.

Tu, ca proprietar al cainelui, trebuie sa fii constient de problema si sa recunosti simptomele durerii articulare care, odata identificate, trebuie atenuate.

Exista multe remedii posibile, dar abordarea tratamentului poate face diferenta.

Artrita (artroza sau osteoartrita) este, din pacate, un proces degenerativ cronic ireversibil. Tratamentul are ca scop incetinirea progresiei sale, dar nu va fi capabil sa-l opreasca total si nici sa restabileasca situatia inainte de vatamare.

Cea mai buna abordare terapeutica este cea care este capabila sa schimbe in timp aceasta problema, pe baza raspunsului cainelui si care utilizeaza mai multe tipuri de tratamente in sinergie intre ele.

De aceea, ne-am gandit sa va sugeram ce trebuie sa facem pentru a ajunge la o solutie.

1.Recunoasteti problema.

Unul dintre cele mai eficiente remedii pentru durerile cronice articulare incepe mai ales de la recunoasterea problemei. Intelegerea faptului ca exista suferinta si recunoasterea simptomelor este primul mare pas real. Pare absurd, dar se intampla ca un animal sa fie considerat a fi in varsta, incetinindu-si activitatea, cand in schimb ar putea fi afectat de durere.

De asemenea, frecventa foarte mare a anumitor patologii la o rasa a creat convingerea ca atitudinile patologice sunt considerate normale pentru rasa respectiva. Daca, de exemplu, un catelus Labrador alearga ca un iepure, inseamna ca are displazie de sold si nu este o atitudine normala pentru aceasta rasa.

Iata, asadar, ca primul pas este sa recunoasteti ca va confruntati cu o problema.

2.Evaluarea greutatii corporale

Si acest lucru poate parea ciudat, dar reducerea greutatii sau mentinerea acesteia in proportia corecta este o parte integranta a terapiei pentru osteoartrita.

Studiile, atat in medicina umana, cat si in medicina veterinara, au aratat ca grasimea corporala este un accelerator al inflamatiei, precum si un factor agravant in uzura articulatiilor.

A invata sa observam greutatea corporala, nu numai prin greutatea in kg a subiectului, ci mai ales prin observarea formei sale, de sus si in lateral, inseamna a putea intelege daca animalul trebuie sa slabeasca.

Intelegerea starii punctajului corporal si readucerea la normal trebuie sa fie primul obiectiv si pentru asta se va recurge la:

-dieta corecta cu hrana de calitate, precum Dog Articular Care 3kg;

-restabilirea miscarii corecte ca obicei zilnic;

-reducerea snacks-urilor (sau eliminarea sau acordarea lor ca supliment la dieta, avand in vedere si aportul lor caloric).

  1. Masuri de mediu impotriva osteoartritei la caini

Un caine cu osteoartrita are dificultati de mers. A-l ajuta sa se miste prin casa si afara, cu o siguranta si o stabilitate mai mari inseamna sa-i oferi usurare. Iata ce trebuie sa faceti:

-folositi covoare pe scari si podele (in interior) pentru a preveni alunecarea acestuia;

-folositi covoare exterioare (poate iarba sintetica) daca exista zone in aer liber deosebit de alunecoase;

-verificati daca culcusul este confortabil si cald, deoarece, mai ales iarna, frigul agraveaza durerile articulare.

  1. Exercitii potrivite pentru starea sa

Cainilor le place sa se joace si sa alerge. Mirosul altor caini, vederea unei mingi, a unui bat aruncat, ar putea fi atractii prea puternice chiar si in cazul durerilor articulare.

Aceasta inseamna ca va trebui sa fiti cel care sa evalueze intensitatea activitatii sale motorii, deoarece cu siguranta nu are capacitatea de a se limita independent.

Vom vedea cateva indicii care va pot ajuta sa decideti daca pregatiti sau nu un plan structurat (poate impreuna cu un kinetoterapeut) pentru a-l face sa faca activitate fizica in siguranta si fara a-si agrava starea deja precara.

Observati miscarea cainelui, evaluand-o acasa si nu va lasati pacaliti de niciun entuziasm cand se joaca. Veti obtine o indicatie a prezentei durerii in momentele de liniste, nu in cele in care, din euforie, pare ca se simte bine. Daca cainele iubeste sa alerge, luati in considerare sa nu-l lasati sa o faca in exces, ci sa limitati viteza si intensitatea cu o lesa.

Nu-i confundati loialitatea si dorinta de a va fi alaturi cu dorinta de a merge in ciuda durerii. Evaluati, de asemenea, semnele de esec ce ii opresc mersul sau alergatul. Fiti  atent la solul pe care merge pamantul, nisipul, pietrisul sunt dificile si obositoare. Verificati daca se poticneste sau oboseste. Invatati sa va observati cainele care nu se va plange, dar va vorbi cu atitudini antalgice (schiopateaza, poticnire, incetinire etc.).

  1. Dieta si suplimente in caz de osteoartrita

Am spus ca, in caz de supraponderalitate, primul lucru de facut este sa restabiliti forma potrivita. In plus fata de miscare, cu siguranta un rol preponderent vine din nutritie, care ar trebui sa fie cat mai personalizata posibil.

Utilizarea alimentelor definite ca dietetice nu obtine intotdeauna rezultatele dorite care, totusi, trebuie reevaluate dupa cel putin 3 luni de administrare. Daca, in acea perioada de timp, obiectivele stabilite nu au fost atinse, este bine sa reevaluam situatia si sa contactam un nutritionist expert care poate personaliza dieta.

Suplimentele alimentare cu functie antiinflamatoare si hrana speciala pentru cartilaje, precum Dog Articular Care 3kg, pot fi ajutoare importante. Unii acizi grasi esentiali (Omega 3 si 6), de exemplu, pot fi cruciali pentru reducerea inflamatiei, dar exista multe suplimente alimentare cu eficacitate mai mult sau mai putin certificata, inclusiv medicamente pe baza de plante si / sau remedii homeopate sau homotoxicologice.

Respectati indicatiile de mai sus daca doriti sa aveti un caine sanatos. Cu mai putin de 1 euro pe zi, puteti acoperi cheltuielile medicale, de diagnostic si chirurgicale ale animalului dvs. de companie.

Previous post Ce alimente se potrivesc cel mai bine cu vin rosu
Next post Subaru, aceasta regina a soselelor