dimensiune piatra sparta

Cele mai populare dimensiuni ale pietrei sparte

Cele mai populare dimensiuni ale pietrei sparte

 

Piatra sparta sau concasata este utilizata la mai multe proiecte, incepand de la cosntructia drumurilor si pana la lucrari de drenaj sau de baza pentru drumuri pavate. Poate fi folosita si pentru a spori valoarea estetica a unor proiecte de amenajare in teritoriu si unele dintre utilizari au nevoie de anumite tipuri si dimensiuni de piatra sparta. Atunci cand se aleg dimensiuni piatra concasata potrivite va fi necesar sa se tina cont de mai multe detalii care fac ca anumite produse sa fie potrivite decat altele.

Daca nu esti sigur de dimensiunea pe care sa o alegi, din cauza ca sunt disponibile foarte multe optiuni, te vom ajuta mai jos. In continuare, am facut o lista cu cele mai des intalnite utilizari ale pietrei saprte si ale fiecarei dimensiuni in parte, pentru a intelege mai bine cum se foloseste fiecare tip.

Pentru inceput, va trebui sa determini care sunt cele mai des intalnite utilizari ale pietrei sparte in mod general, fara sa conteze dimensiunea acestor materiale. Piatra sparta se foloseste ca pietris de baza, in productia betonului in aplicatii cum sunt terasele de piatra sparta sau aleile auto si aleile pietonale. Piatra sparta poate fi amestecata cu asfalt, poate fi folosita in amenajarea teritoriului si este cea mai buna piatra pentru drenaj si pentru sistemele septice sau pentru puturi uscate.

Este posibil sa te intrebi ce anume este de fapt piatra sparta. Comparativ cu pietrisul sau cu balastul, piatra este exreasa si prelucrata din surse naturale de extrudare vulcanica a bazaltului magmatic. Ulterior, cu ajutorul concasoarelor, piatra este sparta in componente mici, la dimensiunea dorita. Piatra este spalata si selectionata ulterior, astfel incat sa aiba diverse dimensiuni.

Cele mai comune dimensiuni sunt:

  • Praf – acest material are sub 4 mm care pot fi utilizati pentru a fabrica pavelele sau blocurile de beton sau poate fi folosit ca baza pentru drumuri pavate si pentru blocuri. De asemenea, poate fi utilizat pentru a fabrica asfaltul si se foloseste de obicei si petnru a construi aleile, raseele de bicicleta si arenele de cai.
  • 4-8 mm – acest tip de piatra se foloseste de obicei la amestecul de asfalt. Este folosita des si pentru construirea aleilor, pentru drenaj si in scopuri decorative pentru a amenaja teritoriul sau ca pietris pentru alei.
  • 8-16 mm – la dimensiunea aceasta sunt 2 optiuni – piatra spalata si piatra densa. Piatra spalata este folosita petnru a drena in spatele peretilor sau drept umplutura pentru proiectele de drenaj, asa cum sunt canalele de scurgere. Aceasta dimensiune comuna este folosita de asemenea si pentru alte proiecte de amenajare teritoriala, iar cea densa este folosita ca baza pentru drumuri, pentru fabricarea asfaltului si pentru drumurile pavate. De asemenea, este o baza perfecta si pentru ziduri, pereti sau garduri.
  • 25-36 mm – aceasta piatra este folosita de obicei ca baza pentru drumuri, pentru alei auto si pietonale, pentru terase si de asemenea la proiectele de drenaj si sisteme septice sau fantani uscate. Aceasta piatra se mai numeste si refuz de ciur.
  • 63-90 mm – este o piatra folosita in mod normal ca baza pentru drumuri, pentru pavaje si pentru alei pietonale si auto, pentru terase de piatra concasata si pentru proiecte de piatra de drenaj, sisteme septice si fantani uscate.

 

Asadar, dupa cum se poate vedea, fiecare dimensiune a pietrei concasate are anumite utilizari specifice, deci va trebui sa alegi de fiecare data dimensiunea potrivita proiectului tau.

Previous post Curățarea unui computer la mâna a doua | unick.ro
Next post Pret ISO 9001 – un adevarat chilipir