Cum te ajută limba engleză în călătoriile cu avionul

Dacă îți plac călătoriile și aventurile, nu poți evita transportul aerian. Dar ce faci atunci când echipajul de zbor îți vorbește doar în limba engleză?

Iată câteva informații care te pot ajuta să te descurci mai ușor atunci când călătorești cu avionul.

 

Termeni și indicații de zbor în limba engleză

Fiind o limbă de circulație internațională, engleza este și limba oficială a zborurilor. Pentru că transportul aerian aduce laolaltă naționalități diferite, este nevoie de un limbaj comun, iar dacă nu știi limba engleză, acest lucru s-ar putea să îți aducă dificultăți de înțelegere și de organizare atât în aeroport, cât și pe parcursul zborului.

Ce ai de făcut?

În primul rând, trebuie să știi exact care este numărul zborului, ora la care avionul decolează și locul pe care trebuie să îl ocupi. Toate aceste informații se regăsesc pe bilet după cum urmează:

 

Airport – aeroport

Ticket – bilet

Number – număr

Flight – zbor

Boarding Gate – poartă de îmbarcare

Boarding Pass – tichet de îmbarcare

Departure – plecare

Arrival – sosire

Seat – loc

 

Odată ajuns în avion, trebuie să îți găsești locul, să îți așezi bagajele și să aștepți indicațiile echipajului cu privire la decolare. Iată cum sună acestea în limba engleză.

 

Take-off (decolare)

“Flight attendants, prepare for take-off please.”

“Cabin crew, please take your seats for take-off.”

“Ladies and gentlemen, the Captain has turned off the Fasten Seat Belt sign, and you may now move around the cabin. However we always recommend to keep your seat belt fastened while you’re seated.”

Nu uita că la decolare trebuie să stai așezat pe scaun și să îți pui centura de siguranță, până în momentul în care Căpitanul de zbor va dezactiva semnalul luminos dedicat acestor instrucțiuni. Odată dezactivat, te poți deplasa de la locul tău, doar dacă este necesar.

 

Safety features (măsuri de siguranță)

“There are 5 exits aboard this plane: 2 at the front, 2 over the wings, and one out the plane’s rear end. If you’re seated in one of the exit rows, please do not store your bags by your feet. That would be a really bad idea. Please take a moment and look around and find the nearest exit. Count the rows of seats between you and the exit. In the event that the need arises to find one, trust me, you’ll be glad you did. We have pretty blinking lights on the floor that will blink in the direction of the exits. White ones along the normal rows, and pretty red ones at the exit rows……………………………“

Echipajul zborului îți va prezenta, înainte de decolare, toate măsurile de siguranță pe care trebuie să le știi. Câte ieșiri de urgență are avionul și unde se află acestea, cum sunt marcate, cum se deschid, cum se poziționează masca de oxigen sau vesta de salvare, în caz de urgență. Toate aceste indicații le poți regăsi și reprezentate grafic, într-un pliant aflat în buzunarul scaunului din față.

Pe parcursul zborului, vei fi servit cu alimente și băuturi pe care le poți cumpăra, în cazul în care acestea nu au fost incluse în prețul biletului. Zâmbește și folosește întotdeauna please și thank you. Întregul echipaj are nevoie de susținerea și respectul tău, pentru că ei sunt acolo să se asigure că ajungi la destinație în cele mai bune condiții.

 

Landing (aterizare)

Aterizarea poate fi, de cele mai multe ori, cea mai dificilă manevră executată de către pilot. Înainte de aterizare și în timpul acesteia, vei fi îndrumat să rămâi așezat și să îți pui centura de siguranță. Toate aceste instrucțiuni vor fi urmate de mulțumiri ale echipajului pentru alegerea companiei aeriene care a efectuat zborul.

 

Easy Vector

Aceste cuvinte sunt singurele pe care nu ai vrea să le auzi niciodată atunci când te afli în zbor. Dacă pilotul va rosti Easy Vector, înseamnă că avionul se va prăbuși. Combinația de cuvinte este adresată în totalitate echipajului pentru a începe evacuarea avionului fără a alerta pasagerii.

Aceasta este o politică de maximă siguranță aplicată în cazuri extreme. Din fericire, transportul aerian ocupă primul loc în lista celor mai sigure transporturi la nivel mondial. Așa că, te poți bucura în continuare de călătoriile tale, fără a îți face griji.

 

Îmbunătățește-ți nivelul de engleză pentru următoare ta călătorie

Sperăm ca informațiile noastre să îți fie de mare ajutor, iar dacă vrei să afli mai multe, te poți înscrie oricând la un curs online de limba engleză Burlington English.
Învață engleza conversațională cu profesor calificat în grupuri de studiu mici și descurcă-te în engleză cu brio!

 

Previous post Cele mai populare tipuri de vin din lume
prosecco Next post Iata cateva motive pentru care trebuie sa bei prosecco