prosecco

Iata cateva motive pentru care trebuie sa bei prosecco

Spumantul care se asociaza cel mai des cu sarbatoarea, cu momentele vesele din viata, ruda indepartata a sampaniei, Prosecco este un vin spumant cu traditie. Efervescenta sa fascineaza, aromele incanta, iar acestea sunt doar doua dintre motivele pentru care aceasta bautura se afla in topul preferintelor la nivel mondial. Cu un volum impresionant de vanzari, vinurile spumante se impart in mai multe sortimente, iar istoria din spatele lor este la fel de interesanta precum senzatia bulelor ce gadila papilele gustative.

Spiritul Italiei

Desi categoria vinurilor spumante este una generoasa, un anumit sortiment iese in evidenta si se afla in topul preferintelor: Prosecco. Realizat exclusiv in anumite zone din nord-estul Italiei, bautura este rezultatul viilor „cocotate” pe dealuri si a muncii neobosite a celor ce si-au dedicat viata perfectarii acestei licori.

Atunci cand iti doresti sa te bucuri de un pahar de vin spumant, intra in magazinul online BeiCeVrei si alege sortimentul potrivit. Nici macar nu trebuie sa existe o ocazie deosebita. Creeaza-ti propriile momente speciale cu un spumant italian de exceptie.

Strugurii Glera din care este realizata bautura depoziteaza in gustul lor unic toata bogatia meleagurilor, de la solul fertil si bogat la prospetimea aerului si pana la lumina binecuvantata a soarelui.

Denumirea

Pentru a putea fi sigur ca ai achizitionat un vin spumant original, trebuie sa cauti pe eticheta abrevierea DOC. Aceasta este Denumirea de Origine Controlata. Astfel, ai garantia ca strugurii provin din regiunile Veneto si Friuli, din Italia.

Gustul

Aromele din Prosecco aduc a mere verzi, miere, pere. Este un vin spumant dulce, iar bulele sunt mai mari decat in cazul sampaniei. Asta face experienta mai spectaculoasa, mai frumoasa. Bautura merge de minune alaturi de fructe sau mancare asiatica, insa poate fi combinata si cu branzeturi sau aperitive usoare.

prosecco
prosecco

Curiozitati

Plinius cel Batran spunea ca „isi datoreaza cei optzeci si sase de ani de viata vinului din Pizzino”, facand referire la licoarea efervescenta.

Nu tot vinul spumant are bule. Cel cu cele mai multe bule se numeste „spumante”, urmatorul este „frizzante”, si cel de-al treilea, fara bule, „tranquillo”. Spumantul de origine italiana nu a avut bule pana in secolul al XIX-lea.

Cocktailuri

Vinul spumant este foarte potrivit pentru cocktailuri. Unele dintre cele mai gustoase si faimoase retete de cocktail au la baza vinul efervescent. Deja clasicul si racoritorul Aperol Spritz este o bautura aperitiv, servita in nordul Italiei si, mai recent, faimoasa in toata lumea. Cele doua gusturi se completeaza perfect si dau nastere unei simfonii dulce-amaruie.

Cocktailul Belini este alt mix de bauturi faimos, ce are la baza Prosecco. Aceasta combinatie unica isi are originile in Venetia, in vestitul bar Harry’s Bar, unde un barman vizionar a inventat o bautura ce continea piure de piersici si vin spumant.

Metoda de fabricatie si pretul

Raportul pret-calitate al acestei bauturi este imbatabil. Fara sa faca compromisuri in ceea ce priveste gustul, spumantul este vandut la un pret mult mai accesibil decat sampania. Acest lucru se datoreaza metodei de productie prin fermentarea secundara. Aceasta metoda este atat eficienta, dar si mai putin costisitoare.

Previous post Cum te ajută limba engleză în călătoriile cu avionul
Next post 10 sfaturi despre manichiură pentru începători