Firma allindustrial.ro s-a dovedit a fi un partener de încredere pentru multi antreprenori, fabrici si hale de productie din Romania, deoarece ofera o gama de produse foarte vasta. Calitatea motoarelor este intotdeauna de laudat, iar allindustrial.ro se mandreste cu un portofoliu de clienti importnati. Gama lor de produse ofera totul de la cuplaje, teflon, site, motoare si multe altele.
Ce este un cuplaj?
Un cuplaj este un dispozitiv utilizat pentru conectarea a doi arbori la capetele lor in scopul transmiterii puterii. Scopul principal al cuplajelor este de a uni doua piese de echipament rotativ, permitand in acelasi timp un anumit grad de nealiniere sau miscare de capat sau ambele. Intr-un context mai general, o cuplare poate fi, de asemenea, un dispozitiv mecanic care serveste la conectarea capetelor partilor sau obiectelor adiacente. Cuplajele nu permit in mod normal deconectarea arborilor in timpul functionarii, totusi exista cuplaje cu limitare a cuplului care se pot aluneca sau deconecta cand se depaseste o anumita limita de cuplu. Selectarea, instalarea si intretinerea cuplajelor pot duce la reducerea timpului de intretinere si a costurilor de intretinere.
Cuplajele pentru arbori sunt utilizate in utilaje in mai multe scopuri. O functie principala este de a transfera puterea de la un capat la altul (de exemplu: puterea de transfer a motorului pentru a pompa prin cuplaj).
Aplicatii generale sau utilizari:
-Pentru a transmite puterea de la arborele motor la arborele antrenat.
-Pentru a conecta sau cupla 2 componente care sunt fabricate separat de ex. arborele motorului de iesire si generator.
-Pentru a introduce o flexibilitate suplimentara in timp ce transmiteti puterea in cazul restrictiilor de spatiu.
-Pentru a introduce protectie impotriva supraincarcarilor.
-Pentru a reduce transmisia sarcinilor de soc de la un arbore la altul utilizand cuplaje flexibile.
Alte utilizari comune:
-Pentru a modifica caracteristicile de vibratie ale unitatilor rotative;
-Pentru a conecta conducerea si partea antrenata;
-Pentru a introduce protectie;
-Pentru a reduce transmisia sarcinilor de soc de la un arbore la altul;
-Pentru a aluneca atunci cand apare o suprasarcina.
Cuplajele rigide prin prindere sau cu compresie vin in doua parti si se potrivesc impreuna in jurul arborilor pentru a forma un manson. Acestea ofera mai multa flexibilitate decat modelele cu maneci si pot fi utilizate pe arbori care sunt fixati in pozitie. In general, acestea sunt suficient de mari, astfel incat suruburile sa poata trece pana la capat prin cuplaj si in a doua jumatate pentru a asigura o prindere sigura. Cuplajele rigide cu flansa sunt proiectate pentru sarcini grele sau echipamente industriale. Sunt formate din maneci scurte inconjurate de o flansa perpendiculara. Un cuplaj este plasat pe fiecare arbore, astfel incat cele doua flanse sa se alinieze fata in fata. O serie de suruburi pot fi apoi instalate in flanse pentru a le mentine impreuna. Datorita dimensiunii si durabilitatii, unitatile cu flansa pot fi utilizate pentru a alinia arborii inainte de a fi uniti.
Cuplajele mansonului nu sunt altceva decat un fel de cilindru / teava groasa numita manson sau manson. Mansonul este fabricat tinand cont de diametrul arborelui, astfel incat arborele sa se potriveasca perfect in manson. Soferul si actionarea, ambii arbori sunt apoi introdusi in fiecare parte a mansonului. De asemenea, doua sau mai multe gauri filetate sunt prevazute in manson, precum si in ambele capete ale arborelui, astfel incat sa nu se miste in directia longitudinala atunci cand suruburile sunt introduse in ele. De asemenea, cheia se asigura ca arborele si mansonul nu aluneca.
In cazul cuplajului cu manson despicat, mansonul nu este o singura parte diferita, ci este impartit in 2. Mansoanele au o forma semicilindrica care se potriveste apoi peste arbore. Orificiile filetate sunt prevazute pe mansoane, astfel incat ambii arbori sa poata fi uniti cu suruburi sau stifturi din otel.
Particularitatea acestui cuplaj este ca poate fi asamblat si demontat fara a schimba pozitia arborelui. Sunt folosite pentru sarcini medii pana la grele, cu viteza moderata.
Cuplajul cu flansa este, de asemenea, usor de fabricat si este similar cu cuplajul cu manson. Aici, exista flanse de ambele parti ale celor 2 maneci. Ambele flanse constau dintr-un numar egal de gauri filetate in scopuri de surubare. Flansele sunt apoi unite impreuna cu suruburi si piulite. O sectiune cheie este, de asemenea, prevazuta pe butuc si arbori, astfel incat sa nu existe conditii de alunecare.
Aici se utilizeaza o cheie conica. Acest lucru asigura ca butucul nu se slabeste sau nu se misca inapoi si ramane atasat de arbori.
Cuplaj flexibil tip Bush Pin – Ati putea spune ca acest cuplaj este o versiune modernizata a cuplajului cu flansa. Singura diferenta dintre ele este utilizarea bucselor de cauciuc. Bucsele din cauciuc usor groase sunt proiectate astfel incat stifturile sau suruburile sa se potriveasca perfect in interiorul acestuia si bucsa sa se potriveasca perfect in gaurile furnizate.
Avantajul major al utilizarii acestui cuplaj este ca poate fi utilizat pentru arbori usor nealiniati. Bucsele din cauciuc adauga o anumita flexibilitate cuplajului, care ajuta si la absorbtia socurilor si vibratiilor.
Allindustrial.ro este un furnizor foarte bun si de incredere de la care clientii pot sa achizitioneze produse de calitate foarte buna, la preturi cat se poate de avantajoase. Cuplajele allindustrial.ro sunt renumite pentru durabilitatea lor pe termen lung. Orice aplicatie industriala are nevoie de componente de calitate pentru a functiona corespunzator pe termen cat mai lung, iar piesele de la allindustrial.ro ofera aceasta garantie!