La ce sa fii atent atunci cand cumperi lampile pentru unghii cu gel?

Lampile de unghii sunt un produs esential in orice salon profesional, necesare atat pentru manichiuri cu oja semipermanenta, cat si pentru fixarea gelului. Ele sunt clasificate fie ca LED sau UV, ceea ce depinde de tipul de bec si de lumina pe care o emit. In mod traditional, lampile UV au fost folosite pentru a usca lacul de unghii, dar odata cu dezvoltarea unghiilor cu gel, lampile cu LED au devenit mai populare.

Alegerea intre o lampa LED sau UV depinde de preferintele personale, cu toate acestea, poate fi inca dificil sa te decizi intre cele doua. Iata cei sase factori pe care ar trebui sa ii iei in considerare pentru a te  ajuta sa decizi care este cel mai potrivit pentru tine si salonul tau.

Tipuri de lacuri si geluri

Alegerea unei lampi de unghii depinde de lacurile si gelurile folosite. O lampa cu LED va functiona numai pentru lacurile cu gel care sunt create special sub lumina LED, in timp ce lampile UV functioneaza pentru toate tipurile de gel. Deci, daca ai o gama de marci diferite de  gel, o lampa UV le va usca pe toate, in timp ce o lampa cu LED va usca doar anumite marci gel LED. Prin urmare, o lampa UV  ofera mai multa flexibilitate. Pentru a alege o astfel de lampa click aici sa vezi produsele hotnails.

Timpul mediu de uscare

Una dintre cele mai mari diferente dintre lampile UV si LED este timpul mediu de intarire a gelului. Timpul variaza de la o lampa la alta, dar de obicei, lampile cu LED-uri sunt mai rapide in comparatie culampile UV. Lampile cu LED functioneaza intr-un spectru de lumina ingust, astfel incat va permite sa uscati unghiile in aproximativ 30-60 de secunde, in timp ce lampile UV pot lua aproximativ 2-3 minute pentru a intari gelul.

Greutate si dimensiune

Lampile UV si LED sunt de obicei usoare si usor de transportat, cu toate acestea, lampile cu LED sunt de obicei mai usoare decat lampile UV. Lampile cu LED-uri sunt, de asemenea, mai mici ca dimensiuni, in comparatie cu lampile UV, care sunt putin mai grele si mai mari. Daca esti o cosmeticiana mobila pentru unghii si cauti ceva mai usor si mai usor de miscat, o lampa LED poate fi o optiune mai buna pentru tine.

Consumul de energie

De obicei, cu cat puterea nominala este mai mare, cu atat eficienta de intarire este mai buna si timpul de uscare este mai rapid. Cu toate acestea, pe masura ce puterea lampii creste, creste si pretul. Orice sub 10 wati nu este recomandat pentru lampile UV sau LED, deoarece acestea nu functioneaza la fel de bine. In general, o lampa de unghii cu LED utilizeaza mai putina energie, deci este mai ecologica si mai rentabila, in timp ce o lampa UV utilizeaza mai multa energie pentru a obtine aceleasi rezultate.

Durata de viata a becului

Durata de viata a becului lampilor LED si UV este semnificativ diferita. In timp ce lampile UV au o durata de viata de 1000 de ore si, de obicei, trebuie inlocuite la fiecare sase luni, lampile cu LED dureaza aproximativ 50.000 de ore, asa ca nu trebuie sa inlocuiti niciodata becul. Asadar, desi lampile cu LED-uri sunt mai scumpe, nu trebuie sa le inlocuiti periodic ca si lampile UV.

Previous post Cum poti cumpara cele mai bune trolere?
protectie colturi mobila Next post Protectie pentru colturi de mobila – o achizitie pentru care bebe iti va multumi!