Lucruri simple care te ajuta sa ai o relatie de cuplu frumoasa

Gesturile romantice elaborate si postarile pe Instagram nu sunt ingrediente necesare pentru o relatie puternica si fericita. Iata cateva lucruri simple care te ajuta sa ai o relatie de cuplu frumoasa.

Dormiti bine

Nu suntem cei mai buni cand suntem epuizati. Lipsa somnului ne poate lasa nervosi si incapabili sa ne concentram. Dimpotriva, odihna suficienta – atunci cand este posibil – ne poate imbunatati starea de spirit si bunastarea generala si, la randul sau, ne poate face parteneri mai buni si mai iubitori. „Indiferent ce se intampla intr-o relatie, somnul ar trebui sa fie prioritatea numarul unu, chiar si fata de sex”, a spus psihologul Shannon Chavez. Asadar, daca ai un iubit pe care l-ai cunoscut pe un site de anunturi matrimoniale si lucrurile stau bine intre voi, nu uita ca somnul, pe langa sex, este extrem de important in viata de cuplu.

„Somnul este esential pentru o sanatate buna. Sa fii bine odihnit si sanatos este important pentru sine si pentru parteneriat.” In plus, sa te culci in acelasi timp cu partenerul tau promoveaza intimitatea si apropierea. Acele cateva minute de impreuna inainte sa adormiti ofera o mica fereastra pentru legatura dupa o zi in care ati stat separati. In plus, acest lucru deschide oportunitatea pentru imbratisari si/sau sex.

Faceti lucruri marunte unii pentru altii

Actele mici si simple de bunatate sau grija arata partenerului tau ca iti pasa. Nu sunt necesare gesturi marete de la partenera sau partener! Ar putea fi sa-i faci cafeaua sotiei tale dimineata, sa lasi o nota de dragoste pe noptiera sau sa-ti surprinzi sotul cu gustarile lui preferate. „Cand ambii parteneri depun efortul de a face mici acte intentionate de bunatate, in special din proprie initiativa, grija se inmulteste pe parcursul relatiei”, a spus Kurt Smith, un terapeut specializat in consilierea barbatilor.

Complimentati si multumiti

Cand suntem blocati in rutinele noastre, este usor sa incepem sa luam de la sine inteles lucrurile mici pe care partenerii nostri le fac pentru noi. Uneori uitam sa le multumim. Cand ne amintim, oferim un rapid „Multumesc, iubito” si mergem mai departe cu ziua noastra. Dar recunoasterea pentru ceea ce esti recunoscator in mod specific poate fi mai eficient. „Evidentiati pentru ce aratati apreciere”, a sfatuit terapeutul pentru casatorii si familie Spencer Northey.

Lauda il ajuta pe partenerul tau sa se simta iubit si apreciat, iar etichetarea laudelor ii permite partenerului tau sa stie ca observi lucrurile mici pe care le face. Acest lucru ajuta, de asemenea, o persoana sa stie exact ce-ti place, astfel incat sa poata face mai mult!” Acelasi lucru este valabil si pentru lucrurile bune despre sotii nostri, dar nu le spunem mereu cu voce tare. „Data viitoare cand observi: „Mi-a placut foarte mult felul in care mi-ai dat acel sfat, a fost util si esti atat de inteligent”, spune-o cu voce tare”, a spus terapeutul de cuplu Kari Carroll.

Strangeti-va in imbratisari, sarutari si alte manifestari de afectiune

Atingerea fizica este o parte importanta a unei relatii romantice. Asta nu inseamna ca trebuie sa deveniti fierbinti de fiecare data cand va vedeti; mici atingeri ici si colo vor ajuta la mentinerea scanteii fizice vie.

Daca nu aveti deja obiceiul sa va imbratisati si sa va sarutati de salut si ramas bun, luati in considerare includerea acestui lucru in rutina dvs. zilnica. Cele mai multe saruturi vor fi probabil scurte.

Previous post Platforma de transport auto- cea mai rapida solutie de transport atunci cand nu mai porneste masina
Next post Cele mai populare tipuri de vin din lume