Selectarea trandafirilor pentru începători

Trandafirii sunt cea mai  preferată floare din lume și acest lucru este demonstrat de dimensiunea pieței globale pentru tufe de trandafiri și flori tăiate. Au fost cultivate pentru prima dată în China cu aproximativ 5.000 de ani în urmă și apoi în Evul Mediu în Europa, au fost cultivate în mănăstiri pentru proprietățile lor medicinale.

Trandafirilor li se atribuie adesea reputația de a fi greu de cultivat; acest lucru este valabil numai atunci când grădinarii nu înțeleg preferințele trandafirilor. Odată ce le apreciem și apoi le satisfacem nevoile, ei pot fi foarte primitori.

Înainte de a cumpăra trandafirii tăi, fă-ți timp să te uiți la parcela pe care le-ai alocat lor și pune-ți aceste întrebări:

o Această zonă primește cel puțin 6 ore de lumină solară pe zi?
o Este solul potrivit pentru trandafiri?
o Ce tip și dimensiune de trandafiri vreau să cresc?

Odată ce ați răspuns la aceste întrebări de bază, atunci veți avea informațiile de care aveți nevoie pentru a face achizițiile.

Zona în care intenționați să vă plantați trandafirii ar trebui să primească minim 6 ore de lumină solară, dar 10 este mai bine. Când vorbim despre lumina soarelui, ne referim la lumina directă a soarelui, nu trebuie să fie lumina puternică a soarelui, deși trandafirii apreciază soarele plin.

În mod ideal, solul ar trebui să fie argilos sau argilos greu, dar dacă nu este, acesta poate fi îmbunătățit prin adăugarea de gunoi de grajd bine putrezit și compost de grădină; cu cât solul începe mai sărac, cu atât va avea nevoie de mai multă îmbunătățire. Un kit de testare ieftin poate fi cumpărat de la centrul de grădinărit local pentru a stabili aciditatea solului. Trandafirii sunt sensibili la echilibrul pH-ului solului și aveți nevoie de o citire între 6,0 și 6,9. În cazul în care solul dvs. nu se încadrează în acest interval, puteți folosi var hidratat pentru a crește alcalinitatea sau sulf de rocă pentru a reduce alcalinitatea / crește aciditatea.

Odată ce ați stabilit că site-ul primește suficientă lumină solară și aveți solul potrivit, următorul pas este să decideți ce efect doriți să obțineți cu trandafirii tăi. Aici puteți decide tipul, culoarea și varietatea.

Mulți oameni nu realizează că un trandafir cățărător nu este o varietate diferită de trandafir, de exemplu, un trandafir floribunda, este un alt tip de trandafir. În vorbirea normală, cuvinte precum tipul sau varietatea pot fi schimbate liber, dar când vine vorba de taxonomia plantelor, totuși (cum sunt numite plantele), acești termeni au semnificații specifice.

Când te-ai decis ce fel de efect vrei să obții, te vei uita la diferitele tipuri de trandafiri care pot îndeplini cerințele tale. Dacă aveți o structură veche pe care doriți să o acoperiți, poate ați putea folosi un trandafir cățărător cu multă vigoare sau poate un trandafir cățărător dacă aveți nevoie de puțin mai multă reținere. Un trandafir stâlp este adesea o varietate de cățărător care nu este la fel de viguros ca alții.

Trandafiri criogenati gasiti aici .

Dacă doriți să aveți tufe de trandafiri, doriți mase de flori în care forma individuală a florii nu este principala dvs. preocupare, dar doriți o pată solidă de culoare. Poate floribunda este ceea ce cauți.

Vrei să crești un trandafir care seamănă cu cei care compun adesea un buchet, atunci este posibil să cauți un tip de trandafir de ceai hibrid. Posibilitățile sunt nesfârșite.

Mai ai si trandafirii in miniatura, perfecti in fiecare detaliu dar mai mici, sau un trandafir de specie veche care poate creste intr-un tufa mare cu un sezon de inflorire scurt dar cu un parfum senzational.

Tu decizi asupra efectului și apoi poți să-ți alegi culorile. Este inutil să te îndrăgostești de o anumită varietate de trandafir pentru culoarea sa, doar pentru a descoperi că este total nepotrivit pentru locație. Nu există multe reguli stricte și rapide, așa că discutați cu cultivatorul local de trandafiri, pentru că este în interesul lui să vă ajute cu sfaturi.

Desigur, s-ar putea să ai doar un balcon, sau poate că ai nevoie de un trandafir care va prospera într-un recipient undeva care nu are acces la sol. Alegerea nu este atât de restrânsă pe cât ați putea crede, deși nu toți trandafirii sunt potriviți pentru cultivarea în containere.

Previous post Amanet autoturisme Bucuresti solutia financiara salvatoare
Next post Cele mai comune vise si semnificatia lor